Kupovina: Ford Focus ili Opel Astra

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:
Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp

Re: Kupovina: Ford Focus ili Opel Astra

Post od pegazbre »

Ma ja bi tu Forda i da zavrsimo :)

Evo i par primeraka:

1.6 Ti-Vti - https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0
1.6 - https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0
1,6 Ti-VTI - https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0

I jedini mk3: https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0

Ovaj prvi je lepo sredjen i vidim da je jedini auto koji prodaje prodavac. Plavi iz NS ima malo jacu cenu za to godiste, sivi je odrzavan u Pinosavi i jedini mk3 je klot model i deluje lepo sredjen za prodaju.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

plavi je bas jaka cena ja sam prosle god prodao s bas dobrog iz uvoza za 3600 a drugar njegovog krajem prosle god, kupljen nov kod nas i odrzavan kod Dragomira u pinosavi prodao kumu za mislim 4500
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:

Post od pegazbre »

Vlasnici koji su odrzavali auto traze vise sto i ima smisla jer kad uzmes iz uvoza, dok uradis veliki servis jos koju popravku dodjes na tu cenu koju vlasnici traze.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Bolje dobar mk2.5 nego los mk3, mk2.5 ima i veci prtljaznik ako vam to sta znaci, i gume ima standardnih dimenzija, s tim i jeftinije...
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:

Post od pegazbre »

Nabasam malopre na ovaj oglas: https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 1_pl1_plv0

Focus mk2.5 2.0 145hp sa fabrickim plinom. Za motor znam da je dobar ali ne znam kako se pokazao fabricki plin, da li moze da se odrzava tj da li ima delova za njega i da li znaju majstori da ga servisiraju...
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Pitanje je da li je zaista fabrički plin. Za mnoga kola prodavci to napišu jer je auto nov isporučen sa plinom ali ugrađenim kod uvoznika, a ne u fabrici.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Okreneš pa pitaš koji plinski uređaj je u njemu.
Posetite www.garaza.rs !
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ovaj prekidač za plin na slici ako je Ford u fabrici ugradio onda su baš nisko pali tih godina...jer se tako ne ugradjuju fabrički kod ostalih proizvodjača. Uglavnom fabrička ugradnja podrazumeva unutar instrument table odvojeno za benzin i za plin stanje u svakom rezervoaru.

A nešto mi po sećanju i da Ford motori uopšte ne podnose plin jer nemaju štelovanje ventila (ni mehaničkl ni automatski) pa su na crnoj listi proizvodjača plinskih uredjaja.
milekmilek
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29

Post od milekmilek »

Nemoj da bežiš od Opela, već pomenuti atmosferac A16XER, odličan motor sa par mušica koje se lako rešavaju. Konkretno, nožeš da gledaš i Astru H od prvog vlasnika, kupljenu u Srbiji, prodavale su se do 2014. Nećeš pogrešiti ako je iole redovno održavana. Isti motor se ugrađivao i u Astru J a H je lakša pa je sa te strane u prednosti. Ovi turbaci u J jesu jači ali su katastrofalni po pitanju dihtunga poklopca glave i slično, većina se kupa u ulju.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Astra J je teza od konkurencije i 1.6 atmo je ipak malo slab za taj model, mora to fino da se potera da bi islo. Imala je zena od drugara i na kraju prodala i vozila od sestre kiu ceed 1.4 benzin. Mozes pogledati i turbo benzince, dosta bolje povlace i cini mi se da ih ima dosta po oglasima.
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:

Post od pegazbre »

Turbo benzince ne razmatram. Auto se vozi po gradu (Novi Sad) cetvrtu brzinu skoro i ne vidi, guzve, zavlacenje po ulicama i malim parkinzima ima za mesec dana da bude iscukan, zato necemo neki noviji auto niti turbaka koji je skuplji za odrzavanje a njegove prednosti ne dolaze do izrazaja. 1.6 koji vozi sad je vise i nego dovoljan za grad cak i kad svi 4-tvoro strpamo u njega.

Za sad nam je Focus favorit ali jos je Astra u opticaju.
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Onaj sivi focus je moj favorit, iz Bora čini mi se. Da gledam kola za taj budžet i tu namenu, ne bih dalje ni tražio...

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:

Post od pegazbre »

Upravo njega planiramo prvo da gledamo. Svi kazu jaca cena za Focus tog godista ali bih rekao sa razlogom.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Slike sa oglasa su stare, slikane zimi ili mozda cak na jesen. Ne mora nista da znaci, ali ja bi trazio svezije slike od vlasnika pre nego sto krenem na put.

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

pegazbre napisao: 13 Avg 2023, 01:04 Upravo njega planiramo prvo da gledamo. Svi kazu jaca cena za Focus tog godista ali bih rekao sa razlogom.
dok ga ne pogledas neces znati ali neretko se desavalo da neko krene sistemom visa cena sigurno vredi pa bude suprotno, drugar tako isao da gleda dva auta pa za jedan cim je prisao auto okrenuo se i otisao a ni drugi nije bio opravdano skup, tako da sto kaze kolega mozda prvo svezije fotke pa onda procena vredi li otici
Odgovori