Terenci

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Re: Terenci - moda ili potreba ?

Post od ADrei »

on je taj auto platio manje od 25k :mrgreen:
za te pare definitivno ne moze da se uzme nista sa cime bi imao bolji imidz(sto i jeste poenta terenca :dobarvic: ), a tek kako se cuje :klanjamse: ... inace njegov rodjeni brat vozi boxter s, cayenne se igra sa njime kako hoce :pardon:

zasto su besmisleni jaki terenci?
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

ADrei napisao:on je taj auto platio manje od 25k :mrgreen:
Neko se resio bede :mrgreen:
ADrei napisao:zasto su besmisleni jaki terenci?
Pa zato sto zbog specificno podesenog vesanja i niskoprofilnih guma vise nisu nikakvi terenci a s'druge strane su, zbog tezine i visokog tezista, jako daleko od sportskih limuzina a da ne pricamo o kupeima ;)
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

ne slazem se i dalje...
ali njihova najveca prednost je http://www.youtube.com/watch?v=7uCMYSzZqsM

stavi ovolike felne na kupe ako mozes :dobarvic:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Neka hvala :kezo: :kezo:

Jel ide uz ove felne u paketu i CD sa hitovima Mileta Kitica? :mrgreen:
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Vise neka pesma 50 centi ili tako nesto...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Floyd napisao: Nema potrebe da se ljutis...primetio sam da ti sve smeta ovih dana :zbunjen:
Ne bih se ljutio da si napisao "@Tex i Dusan" i sve sto si napisao stoji, ali ovako sa ovim "Lektori" je malo ne-drugarski u najblazu ruku. I ja sam primetio da tvoji postovi od pre godinu dana i poslednjih par meseci nisu isti, tj da si postao malo "ja pa ja", gde se cesto u situacijama postavljas iznad (ne mene, jer slabo ja pisem, nego iznad ostalih). I ne kazem ovo kao udaranje kontre, nego kad se povela prica... U pocetku mi je bilo "ima dvojica iz Svajcarske na forumu", pa mi je onda bilo "Floyd i Laza iz Svajcarske" ali nisam mogao da zapamtim koji je koji, pa sam onda zapamtio da je Laza onaj nervozni (sorry Laki :)), a Floyd onaj miran tip. Sve se to protezalo mesecima, ali se u medjuvremenu situacija okrenula. Jeste Laki kratkog fitilja cesto, ali brate Floydara ti si ga pretekao.
Verovatno od kad si kupio BMW... :mrgreen:
U principu nije ti se svidelo to sto je covek napisao svoje misljenje o SUV-ovima pa si onda pokusao da ga napravis neznalicom zato sto je rekao "dzip".
Tu ti se pridruzuje Dusan sa slanjem "neznalica" na zenski forum...sto nije u redu.
Da je tematika foruma sah, sigurno bi se skakac nazivao skakac, a ne konj, kako je inace u narodu rasprostranjeno. Da pricamo o sahu na forumu o sahu i da neko kaze "KONJ", verovatno bi ga ostali pocastili sa istim pridevom. Otud i poredjenje Dusana da je na nekom drugom forumu to sasvim normalno (ana.rs), ali ovde je ipak neocekivano da ljubitelj automobila kaze "dzip" za celu klasu ili da za ceo C segment kaze "Golf klasa" i slicno. Kad pricam sa komsijom Nesom koji ima 60 god, vozi novu Daciu Sandero i ne interesuje ga koja je koja klasa, naravno da cu mu reci "to je Golf klasa", da ga ne zbunjujem, ali ponavljam ovde ipak ocekujem drugaciju terminologiju. (mozda previse ocekujem, tj cepidlacim, ok...)

Sto se tice misljenja o SUV-ovima, nisam komentarisao jer tu ne vredi polemisati sa SUV-hejterima. Imao sam (ne samo vozio, nego posedovao) prakticno sve bitne klase automobila, od limuzine (BWM 320d), preko dvoseda (Porsche Boxster) do sadasnjeg X3. Sva tri vozila su sportski nastrojena, naravno da je X3 najmanje sportski zaboga, ali je veci sportista od 90% hatchbackova i limuzina koji se vozaju drumovima. Veci je sportista i od 99% ostalih SUV vozila. Reci za taj auto da se na suvom ponasa nedovoljno dobro ili da je sminkerski je jednostavno - glupo. Pride u najslabijoj varijanti sa 2.0d ide za 8.5 sec do stotke. Pa to je bolje od vecine hatchback ili limuzina na trzistu. U krivinama ga permanentni 4x4 drzi zalepljenog, ne ljulja, ne naginje se, uopste nemas osecaj da si u nekom dzombastom vozilu. Jos kad dodam kako ide po snegu maltene kao po suvom kolovozu, a to sam tek ovih dana saznao jer sam se do sada samo NADAO da ce biti tako, mogu samo da kazem da su svi koji nazivaju BMW X grupaciju "sminkerskim" ili 1)neznalice 2)pate od "kiselo grozdje" sindroma 3)oba
(imao sam prilike da vozim i X1 i X5, kratko, ali jesam tako da znam o cemu pricam, a da se razumemo - mislim da isto vazi i za Audi Q klasu, tj znam da vazi za Q5 jer sam jedino njega provozao)
To su ULTIMATIVNO DOBRI AUTOMOBILI, kao desetobojci u atletici. Nisu najbolji niti u jednom segmentu, ali su svuda vrlo dobri ili natprosecno dobri. Naravno da ne moze lezati u krivini kao 320d, niti moze ici offroad kao Land Rover, niti ubrzavati kao Boxster, ali te nigde nece izneveriti. Nikad nece biti najbolji u necemu, ali ce biti odlican u svim segmentima. Nema slabih tacaka, ni po jednom terenu, ni na jednom putu, ni u jednoj situaciji.

Dodao bih nesto oko ulazenja u limuzinu. Kada sam kupovao 320d, gledao sam i jedan polovan 320xD, sivi na NS table, star manje od 2 god. Covek, ozbiljni stariji gospodin, ide cesto na skijanje pa je kupio 320xD, ali ga je prodavao nakon godinu i kusur jer mu se pojavio problem sa ledjima i tesko mu je da ulazi i izlazi. Uplatio je bas nov X3 tada, samo zbog tog komfornijeg ulaska. (dovodio ga je taj 320xD na Kopaonik isto kao sto ce X3)
Floyd napisao:Ja recimo znam dosta jako dobrih majstora u Srbiji koji elektro-pneumatski cekic za busenje po default-u zovu Hilti...zasto bi to meni smetalo? :nonono:
Meni smeta kada neko kaze za moj auto da je "DZIP" (jos gore je kada napise DJIP) :) ... Smeta mi kad to kaze i neko sporedan ko veze nema sa automobilima, a kamoli kada se to provlaci na auto-forumu. Jednostavno mi smeta, kako za moj X3, tako i za neki Qashqai iz komsiluka, tako i za komsijin ML, jer znam sta je JEEP, znam sta je BMW, znam sta je Nissan, a sta Mercedes. Ali ok, mozda je do mene... Ne psujem, ne ubijam, ne svadjam se, ali stavim do znanja da mi smeta. :zbunjen:
Poslednja izmena od Texonja u 19 Dec 2012, 01:53, izmenjeno 1 put ukupno.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

ADrei napisao:ne slazem se i dalje...
ali njihova najveca prednost je http://www.youtube.com/watch?v=7uCMYSzZqsM

stavi ovolike felne na kupe ako mozes :dobarvic:
Ma daj,nemo da si smesan :D

Slika

Nego,tog Magnuma stavis pored C63 amg,M3 koji kostaju bukvalno 3 puta manje,ili ti 70.000e u odnosu na 220.000e i moze samo da ih posmatra...
Da ne pricamo o kolima njegovog cenovnog ranga,kao sto su Ferrari Italia i slicni ;)

Ko god mislio da dzip ima bilo sta na asfaltu bolje,taj se grdno vara.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

@tex
Mislim da ces za dzip morati da se pomiris da je taj izraz pustio u narodu korene i to se nece skoro promeniti. Ni ja npr. ne volim sto majstori kazu selen ili silen blok, a treba silent, ali sta sad...i tako milion drugih stranih izraza, sta ces...
SlikaSlika
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Off topic
Floyd napisao:Off topic
Ja recimo znam dosta jako dobrih majstora u Srbiji koji elektro-pneumatski cekic za busenje po default-u zovu Hilti...
Off topic

Pitam majstora: - A čime ćeš da mi probiješ zid ?
Odgovara: -Ne brini, imam dobar hilti -japanski Makita...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jbg, uvek je masa formirala neki jezik, a ne neki strucnjak. Sem nekih izuzetaka. Nije niko seo i napisao srpski jezik i vecinu drugih, to je jezik koji se jos uvek izgradjuje, menja, kvari ili poboljsava vremenom i to je to.
U bosni s konjima pricaju na nemackom, iako za to postoje nase reci. Ali jbg, konji to ne razumeju, a nemacki razumeju. :)
Ja iz sprdnje govorim djip, ali kada kazem dzip zelim da se odvojim od zenskih auta za do pijace, i ukazem na prava muska vozila za teren.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

I rec feLna je nepravilna a koristi se masovno.
FelGa je pravilno.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ako ćemo tako onda se ne kaže šrafciger nego schraubenzieher(šraubenciher).
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ok, ajmo sad on topic. :doubleup:
SlikaSlika