Kia Ceed sporo ubrzava

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Re: Kia Ceed sporo ubrzava

Post od Gazu »

Pa ima smisla objašnjavati. I ja sam jedno vreme bio naviknut na Astru G dizel, i to je mrcina. Na bilo kojoj uzbrdici, malo mu dodaješ gas, i on ide. Atmosferac stvarno deluje neobično slabo ako se čovek posle udobne vožnje u dizelu ne oslobodi da tera auto u obritaje. A tek ako pričamo o merenju do stotke, pa tek ga tu razumem ako nije terao drugom brzinom do 95 na sat. Ja bi se zabrinuo da mi se u toj brzini ne razleti motor, i tu brzinu bi dostigao uveliko u trećoj.😅

Zato meni više deluje da je OK sve s njegovim kolima, i da nema potrebe da ide kod majstora, već da samo nije izvukao taj maksimum. A taj maksimum se očigledno postiže u "nerealnim" uslovima - niko tako inače ne vozi.

Al ako nije tako, neka čovek lepo kaže.🙂
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Jbg, sad i vama treba objasniti, da ne treba objasniti.

Ukoliko čovek, lepo napiše, izmerio je za koliko sekundi auto stiže do 100 kmh, logično je da je stisnuo gas, jer da nije, naveo bi da autu nije "cedio mast", a onda priča i ne bi imala puno smisla.

Naravno, sve ovo pod pretpostavkom da je čovek normalan.

Čak i ne treba ići do blokade, može i "skoro", tj. tamo gde je maksimalna snaga, elem, može da se izgubi malo vremena na startu, može malo vremena prilikom promena stepena prenosa, ali je 18s...18s.

Žensko, pa još početnik, nakon objašnjavanja šta treba da uradi,(ne u detalje, već šta treba, a to je za najkraće vreme da stigne do 100 ili da vozi auto kao da je ukrala) neće joj trebati 18s u autu koji stiže do sto za 10s.

Ukoliko idemo u detalje i uzmemo u obzir laganje brzinomera, taj auto bi trebalo da pokaže 100 i za manje od 10s.

Sent from my LE2121 using Tapatalk

Lucky13
Reactions:
Pridružio se: 01 Sep 2023, 19:01

Post od Lucky13 »

Pozdrav ljudi.
Čekao sam priliku da ponovo uradim test.
Večeras sam konačno imao ravan put bez gužve pa sam ponovo probao prema sugestijama koje sam dobio ovde.
Rezultat je 13 sekundi. Fabrička specifikacija je 10,5.
S obzirom da je u autu bila još jedna osoba i da na krovu imam nosač za bicikl ( bicikl nije bio na krovu :D ) i da verovatno drugom nisam baš vukao do 90, rekao bih da je to sasvim OK i da je sa autom sve u redu.
Prvobitnom lošem rezultatu očigledno je kumovala moja višedecenijska vožnja turbodizela.

Hvala vam svima na učešću u diskusiji i na korisnim savetima.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Eto, bili smo u pravu, lose merenje tj nacin voznje, uz jos malo peglanja voznje bilo bi to 11-12sec i to je to
Odgovori