Banke - odabir, utisci...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Banke - odabir, utisci...

Post od pedja »

Nista, nista, sve ti je oprosteno :D
Jedno vreme sam nas poznavao materiju i imao kartice u gomili banaka. Nekada davno i u OTP, tj Zepter u startu. Brze bolje sam je ugasio, ali se ne secam razloga.

Sada sam samo u Intesi. Odavno sam sebi ukinuo minus, a vec mesecima sam u plusu na Masteru. Iz meseca u mesec mi kapne kamata od dve do tri pare. Za dve godine bice i citav dinar :D

Tptlk
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Re: Одг: Banke - odabir, utisci...

Post od dunx81 »

I ja sam se nedavno (u Intesi) iskobeljao iz minusa,ukinuo ga,otkazao Intesa-Mobi,presao sa Hit-a na najosnovniji racun. Ne treba mi nista dok ne promenim firmu.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ja sam i dalje zadovoljam intesa uslugama isve ih rado koristim :) ali zadovoljstvo naprasno prestaje onog momenta kad trebam da odem u neku poslovnicu i cekam po pola sata jer su valjda pootpustali gomilu ljudi te im rade po jedan, eventualno dva saltera. Stekao sam utisak da im osoblje ni priblizno nije prijatno kao sto je bilo do pre koju godinu a bome ni edukovano kao nekada.
Ranije mi se nije desavalo da ne znaju da aktiviraji/deaktiviraji neku uslugu pa prave konzorcijum dovodeci mene u neprijatnu situaciju zbog kivne rulje koje ceka na red, da ne mogu da mi nadju karticu u kutiji 15x20 cm pa mi posle pola sata kazu- nije stigla, dodji sutra- vazi, ja dobio sms dve nedelje ranije i tek posle insistiranja da pozovu centralu da vide o cemu se radi, oni je nadju u roku od 2 min, bez pina do duse. Na sve to, savetnica mi kaze, pin dobijas mailom, ne moras da cekas a ja je slusam i ne verujem, okrenem se i odem, sta cu.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

dragvorl napisao:Slika
Izgleda da su ovo malo stariji podaci. :) Pre neki dan sam morao da uplatim neki mali račun, u blizini sam našao samo sledeće banke - Unicredit, tražili 80 din proviziju i Intesa - tražili 50 din. Neke banke takođe prave razliku ako si njihov klijent i ako nisi (bez obzira što vršiš gotovinsku uplatu).
Poslednja izmena od snork u 19 Dec 2012, 23:25, izmenjeno 1 put ukupno.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Cisto da znate, u Intesi preko Online, prvih 5 naloga u mesecu idu bez provizije, kad sam kupovao auto, to mi je spasilo lepu svotu parica...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:

Post od dunx81 »

@ nuk,
slazem se za azurnost zaposlenih. Od kada su uveli one cedulje s brojevima imam utisak da su se bas opustili.
Inace to kada sam dosao da promenim vrstu tekuceg racuna,udjem i na onom touch screen-u normalno izaberem opciju vezanu za tekuce racune. Dobijem broj,sednem i cekam. Od 4 saltera na kojima mogu da obavim izabranu uslugu rade 2 i na ta 2 svi redom koji su dosli i posle mene prolaze a ja ko prost cekam. Popizdim i pitam u cemu je problem,kaze uf pa vratite se nazad do aparata za brojeve i kliknite na transakcija,uplate,isplate tako cete brze proci. :uf:
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Da li se za e-banking u Intesi mora imati onaj njihov račun sa skupljim održavanjem (Hit) ili može i običan? Ja još tražim banku sa povoljnim e-bankingom, nisam još pitao u AIK da li je zaista i otvaranje računa i plaćanje potpuno besplatno kao što piše. Ne sviđa mi se što oni nemaju sopstveno rešenje, nego koriste sajt posredničkog centra Halcom (to je neka slovenačka firma). I Unicredit je nekada koristio Halcomove usluge (doduše nisu bile besplatne), a sada imaju sopstvenu web aplikaciju.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Sve te informacije bi trebalo da imas na sajtu.
A imas i HelpDesk, pa ih zvrcni.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:

Post od dunx81 »

Ne mere obican,mora Hit (300din) ili neki drugi.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Bax, ma i gledao sam sajtove, nego ovaj deo nije jasno napisan (ili ja nisam razumeo). :) Dunx81, hvala za info, onda mi je to neisplativo, tj. lakše da svojih 5 računa mesečno platim u pošti sa provizijom od po 35 din.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:

Post od dunx81 »

Pa da, vidis sta ti odgovara. Ja sam morao da predjem na Hit zbog dozvoljenog minusa. Sad kad sam iz toga izasao,vratio se na obican (120din)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

I ja sam tu pogubljen, ja nemam nadoknadu za taj HIT, ali takodje nemam ni free karticu zdravstvenog osiguranja, koja bi mi se itekako isplatila, koliko putujem napolje...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Valja napomenuti da se uz hit pored minusa, e bankinga, dobijaju master i amex blue kreditne kartice bez godisnje clanarine i povoljniji kurs (tj realan kurs, ne bankarski)

EDIT:

ta zdravstvena je vezana za master nekako, tako nesto su mi objasnjavali koliko se secam. Mozda sam i permutovao nesto, posalji upit preko sajta, ekspresno odgovaraju

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Taj kurs je i dalje nepovoljan tj. na svakoj menjačnici će biti bolji pa čak iako imaš i magnifica račun koji ti daje još bolji kurs.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Sto se kartice za osiguranje tice, postoji tu jedna caka:
Sa HIT racunom imate dodatno osiguranje, sa nekim smesnim nadoknadama. Kaze narod, bolje ista nego nista, mada je bolje da nikada ne zatreba.

Sto se tice medjunarodnog putnog osiguranja, neki euro assistance ili tako mesto, dobija se uz Mastercard standard. Medjutim, MC unutar HIT racuna je neki poseban i za njega to ne vazi. Kada sam se raspitao, pre neku godinu, tako je bilo. Samo sto mi ne rece: sta bre hoces, ionako je dobijas besplatno... Tu sam spomenuo obmanu korisnika, jer to nigde nisu naveli (da postoji MC jos ogoljeniji od standard verzije), a oni tuc muc, pa tako je... mozda se i promenilo u medjuvremenu...

Tptlk
Odgovori