Ford S-Max 2,5t
Opet cu te pitati, koliko km ima ova astra? Meni ova lista zamenjenih stvari lici na auto od 300kkm plus. Ili je astra J totalni krs, H je bila daleko bolja po tom pitanju izgleda.pegazbre napisao: 07 Sep 2023, 22:25 Pa prethodni vlasnik je bio perfekcionista u nekim aspektima odrzavanja (a u drugim opet i ne). Sve sto ga je nerviralo tokom voznje je odmah menjao, sve ono sto je mogao da primeti ili cuje (recimo amortizere), nije cekao do zadnjeg trenutka, nije voleo da vozi razlupan iscukan auto, unutra je moralo sve da radi i da bude uredno, kozu na volanu je menjao cim se usijala, kozni sedalni deo na sedistu cim je poceo da puca, mazao kozu nekom kremom da bude meksa (cak mi je i ostavio kremu), veliki servis radio na tacno 10 godina iako po kilometrazi nije bilo vreme (ali po godinama verovatno jeste) i sl.
Pored ovih stvari koje mozda i nije morao jos da menja, menjao je samo stvari koje inace odlaze na ovim Astrama, duhtung dekle, bobina, posuda za antifriz i sl i tu je Opel po meni podbacio jer neki proizvodjaci nikad nemaju problema sa tim stvarima ili im se problemi jave tek na nekim visim kilometrazama.
Prosto on iskace iz kalupa prosecnog vlasnika polovnjaka u Srbiji koji pola ovih stvari verovatno ne bih menjao dok ih ne iskoriste do kraja (a neki ni tad).
Na kraju nije ni bitno da li je bilo vreme za zamenu neceg ili je bilo tek naceto pa ga je nerviralo, bitno je da je skoro sve zamenio pa ne moram ja da menjam sad.
Bacio sam pogled i na tvoje (prepostavljam da je tvoj nalog) druge klipove na youtube nalogu i to je u principu to, jako slican zvuk motora kao i kod nase Astre ukljucujuci i zvuk vvt remenica tokom paljenja.