Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
- Gaginh0
- Postovi: 9583
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
- Lokacija: Dođoš, gde god da sam.
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Osoblje je poskupelo duplo u poslednjih 2-3 godine. Što zbog inflacije, što zbog toga što je osoblja sve manje, neće mladi da rade.
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Neće za 2000 din dnevnicu.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- carov2
- Postovi: 4967
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Lokacija: Pirot, Kladovo
- Kontakt:
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Kako si znao?Heinz napisao:Restorani klepaju ali ni njima nije lako, sve je u nabavci skupo.
Ovo što je carov okačio, reklo bi se da im restoran nije kor biznis

Sent from my LE2121 using Tapatalk
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Ima pečat. I zato neke stvari nisu za poređenje.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- carov2
- Postovi: 4967
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Lokacija: Pirot, Kladovo
- Kontakt:
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Na koje konkretno stvari u ovom slučaju misliš?
Sent from my LE2121 using Tapatalk
Sent from my LE2121 using Tapatalk
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Šta sve ulazi u cenu kafe, pića i klope u kafani npr.
- carov2
- Postovi: 4967
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Lokacija: Pirot, Kladovo
- Kontakt:
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Aha, pomislio sam da na to misliš.
Od svih faktora, koji utiču na formiranje cene, ovo na šta ciljaš je po meni najmanje bitno.
Sent from my LE2121 using Tapatalk
Od svih faktora, koji utiču na formiranje cene, ovo na šta ciljaš je po meni najmanje bitno.
Sent from my LE2121 using Tapatalk
Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Papa Joe se iskvario, Kosmaj takodje, a L&K je meni jedva prosek kada je ukus hrane u pitanju.
Zlatar je kao etno i uvek je bio skup, ali takodje nista spec.
Kafana Kafana valja, ali je qmbijent kafanski
Nesto sto je tu u okolini standardno dobro vec godinama, jeste restoran Palilula. Isto kafanica fazon, ali je klopa uvek vise nego solidna i najjaci "pomfrit".
To je ono nesto tu u blizini, a ako prosirimo na uzi centar, ima tu jos solidnih preporuka.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Zlatar je kao etno i uvek je bio skup, ali takodje nista spec.
Kafana Kafana valja, ali je qmbijent kafanski

Nesto sto je tu u okolini standardno dobro vec godinama, jeste restoran Palilula. Isto kafanica fazon, ali je klopa uvek vise nego solidna i najjaci "pomfrit".
To je ono nesto tu u blizini, a ako prosirimo na uzi centar, ima tu jos solidnih preporuka.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
A inherentno je da u svim ostalim profesijama nema tolikog povećanja. Meni je ovde godine godišnje uskladjivanje bilo 4%. Očigledno da sam se zajebao za profesiju.Gaginh0 napisao:Osoblje je poskupelo duplo u poslednjih 2-3 godine. Što zbog inflacije, što zbog toga što je osoblja sve manje, neće mladi da rade.

Sent from my SM-G780G using Tapatalk
- grujicd
- Postovi: 9066
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
- Lokacija: Beograd
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Meni se baš sviđa što je kod nas toliko poskupelo. Sad mi nude manje strašno kad odem u inostranstvo 
Skoknuo sa ženom jedan dan Malmö pa dva dana Kopenhagen. Ja sam morao da probam švedske ćufte, a ona je uzela biftek. Baš dobra oba jela, meso odlično a sosevi još bolji, ne znam ni od čega su, veoma neobični za naš ukus. Jedino što nema 'leba, sve bi izumakao to što je ostalo
Pivo ili čaša vina su oko 900din, a jela tipično oko 2000, biftek 3000.


Skoknuo sa ženom jedan dan Malmö pa dva dana Kopenhagen. Ja sam morao da probam švedske ćufte, a ona je uzela biftek. Baš dobra oba jela, meso odlično a sosevi još bolji, ne znam ni od čega su, veoma neobični za naš ukus. Jedino što nema 'leba, sve bi izumakao to što je ostalo

Pivo ili čaša vina su oko 900din, a jela tipično oko 2000, biftek 3000.


- Gaginh0
- Postovi: 9583
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
- Lokacija: Dođoš, gde god da sam.
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Još toliko dobiju bakšiša/ukradu za jednu smenu, plus procenat (koji je sranje). Jeste posao naporan psiho-fizički, ali lagano se dogura do plate prosvetnog radnika, što generaciju Zed ne zanima.
Niko nije od rođenja imao želju da bude konobar.
- pedja
- član 001
- Postovi: 15381
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
- Lokacija: Beograd
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Drastično se izmenilo tržište rada.
Kada se pogleda broj i struktura prijava za radna mesta, različitih profila, vidi se ozbiljan pad kvaliteta i kvantiteta.
Uslužne delatnosti, pa i (da ne kažem, posebno) trgovina, hotelijerstvo/ugostiteljstvo, imaju ogroman problem.
Masa je otišla preko, za stalno ili sezonski. Ono što valja, a ostalo je ovde, ne može da pokrije iole bitan procenat tržišta.
Nije samo do visine zarade, jer potrebno je da ti ljudi istu i opravdaju, a većina to ne može.
Najbolje je da se svima podeli po par hiljada € i da ništa ne rade. Sve i da se da dovoljno novca (koliko god to bilo), nema dovoljno osoblja koje bi taj novac opravdalo.
Malo je dobrih (školovanih na ovaj ili onaj način) konobara. Ostali, da kažemo konobari, ako možemo i ugostiteljima da ih nazovemo, nisu za taj posao, ali rade. Pre će biti da su posluživači hrane i pića, što će preuzeti radna snaga iz uvoza, jer je realno kvalitet usluge isti. Niti komuniciraju, niti imaju emociju, osim dok ti gledaju u novčanik.
Samo se gleda na "platite ljude", "zaposleni imaju prava" i sl. Slažem se. Ipak, imaju i nekih obaveza.
Em ne znaju svoj posao, em nisu zainteresovani, em nemaju kućno vaspitanje.
Na sve to, smatraju da je bakšiš Bogom dan, a ne nešto što takođe moraju zaraditi.
Sada postoji bekap plan: potražnja uvek postoji, a tu su i ćale, keva ili neko treći, da se premosti.
U jednom hotelu, cela smena kuhinje je dala otkaz, kada su kažnjeni. Zašto? Zato što su prvi put opomenuti jer su SVI bili na kafe/puš pauzi, dok je doručak bio u toku. Kada se ponovilo, kažnjeni su. Skinuli ljudi kecelje i otišli. Nekada to nije mogli da se desi (ne kazna, već da odu tako na pauzu) i to niko nije morao da kontroliše, drugačija svest je bila kod ljudi.
Ovo je samo jedan primer.
Dobri restorani/hoteli imaju problem sa radnicima, a o manjima ne treba trošiti reči.
Skoro komentarišem sa društvom, u jednom restoranu. Da zanemarimo što pokušava da nas radi (da proda šta restoranu odgovara, pa i više nego što treba), ovo je pravi konobar. Perfektna usluga, sto je po PSu, hrana se izbacuje u pravo vreme, nije prenapadan, zna za meru u ćaskanju, zna kada treba da dođe i ode, šta i kada da ponudi... Ali, taj lik je tu godinama. Sigurno je zadovoljan.
Malo je radnih mesta i poslodavaca, kod kojih se dugo zadržava pojedinac ili tim. Nekada su ljudi išli u penziju sa prvog posla, što ne podržavam baš, a sada se promeni 10 za 5 godina...
TapaT
Kada se pogleda broj i struktura prijava za radna mesta, različitih profila, vidi se ozbiljan pad kvaliteta i kvantiteta.
Uslužne delatnosti, pa i (da ne kažem, posebno) trgovina, hotelijerstvo/ugostiteljstvo, imaju ogroman problem.
Masa je otišla preko, za stalno ili sezonski. Ono što valja, a ostalo je ovde, ne može da pokrije iole bitan procenat tržišta.
Nije samo do visine zarade, jer potrebno je da ti ljudi istu i opravdaju, a većina to ne može.
Najbolje je da se svima podeli po par hiljada € i da ništa ne rade. Sve i da se da dovoljno novca (koliko god to bilo), nema dovoljno osoblja koje bi taj novac opravdalo.
Malo je dobrih (školovanih na ovaj ili onaj način) konobara. Ostali, da kažemo konobari, ako možemo i ugostiteljima da ih nazovemo, nisu za taj posao, ali rade. Pre će biti da su posluživači hrane i pića, što će preuzeti radna snaga iz uvoza, jer je realno kvalitet usluge isti. Niti komuniciraju, niti imaju emociju, osim dok ti gledaju u novčanik.
Samo se gleda na "platite ljude", "zaposleni imaju prava" i sl. Slažem se. Ipak, imaju i nekih obaveza.
Em ne znaju svoj posao, em nisu zainteresovani, em nemaju kućno vaspitanje.
Na sve to, smatraju da je bakšiš Bogom dan, a ne nešto što takođe moraju zaraditi.
Sada postoji bekap plan: potražnja uvek postoji, a tu su i ćale, keva ili neko treći, da se premosti.
U jednom hotelu, cela smena kuhinje je dala otkaz, kada su kažnjeni. Zašto? Zato što su prvi put opomenuti jer su SVI bili na kafe/puš pauzi, dok je doručak bio u toku. Kada se ponovilo, kažnjeni su. Skinuli ljudi kecelje i otišli. Nekada to nije mogli da se desi (ne kazna, već da odu tako na pauzu) i to niko nije morao da kontroliše, drugačija svest je bila kod ljudi.
Ovo je samo jedan primer.
Dobri restorani/hoteli imaju problem sa radnicima, a o manjima ne treba trošiti reči.
Skoro komentarišem sa društvom, u jednom restoranu. Da zanemarimo što pokušava da nas radi (da proda šta restoranu odgovara, pa i više nego što treba), ovo je pravi konobar. Perfektna usluga, sto je po PSu, hrana se izbacuje u pravo vreme, nije prenapadan, zna za meru u ćaskanju, zna kada treba da dođe i ode, šta i kada da ponudi... Ali, taj lik je tu godinama. Sigurno je zadovoljan.
Malo je radnih mesta i poslodavaca, kod kojih se dugo zadržava pojedinac ili tim. Nekada su ljudi išli u penziju sa prvog posla, što ne podržavam baš, a sada se promeni 10 za 5 godina...
TapaT
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Ja znam da su konobari, pre korone u boljim restoranima, izlazili - plata + baksis i do 200 000. Malo mi je neverovatno da neko radi za dnevnicu od 2000, u Beogradu.
A sto rece kolega, nama plate po 5%, a oni suknu po 50%, plus smanje kvalitet hrane.
Послато са SM-S918B помоћу Тапатока
A sto rece kolega, nama plate po 5%, a oni suknu po 50%, plus smanje kvalitet hrane.
Послато са SM-S918B помоћу Тапатока
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Peđa objasnio. Još kad se naljuti i ode samo pređe prekoputa, jer nema ko da radi.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Oplenacka berba u Topoli:
Kupus porcija 800 din
Pecenje prasetina 3000 din
Kakav bezobrazluk. Ne moze se opravdati sve ovo. Ovo nije normalno.
Kupus porcija 800 din
Pecenje prasetina 3000 din
Kakav bezobrazluk. Ne moze se opravdati sve ovo. Ovo nije normalno.