SUV srednje velicine - razmisljanje unapred

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Re: SUV srednje velicine - razmisljanje unapred

Post od dzonic87 »

Ja A6 redovno zakačinjem odozdo po novokomponovanim ulicama u Mirijevu a jednom sam lepo sredio branik odozdo kada sam sišao od trotoara (jer sam zaboravio na visinu ivičnjaka i krenuo pod pravim uglom da izlazim)

A da ne pričam kako zna da bude napeto kada ulazim i izlazim iz nekih garaža, em što su često prilazi veoma strmi, em što su i nekada veoma uski
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Znači klirens itekako :DSlika
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
jovanvuk
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2015, 23:30
Garaža: Q5 40TDi Quattro, Meredes A klasa W169
Kontakt:

Post od jovanvuk »

Bgm posle pet limuzina , sad klirens od 21cm quattro pogon , profil gume 235/55 R19 i 255/45 R20 razmisliću kad ću se i da li ću ikad da se vratim na limuzinsku visinu od 12-15cm .

Visoke bankine, polomljeni ivičnjaci , kolotrazi , loš asfalt rupe, manjak parking prostora na betonu mesta kolko hoćeś gde niko neće ( a i ne sme se) sad ko od šale. Uska i strma ilica pod snegom , opet nema problem..

Sent from my iPhone using Tapatalk
dzonic87
Reactions:

Post od dzonic87 »

Ako nekome nešto znači
Novi QQ je odličan, baš je napredak u odnosu na prethodne verzije. Inače on u Tekna opremi i 4WD je oko 33.5k eur
Po meni je možda to trenutno najbolja kupovina, ako se ne treba preterano veći prtljažnik
Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
Kontakt:

Post od mironiko »

Da je taj prtljažnik veći, nama bi on bio prvi za test vožnju. Otići ćemo i ovako da vidimo, ali bojim se da tu napretka u odnosu na S-Cross nema, a s druge strane nerviraju me i stvari poput 19/20" felni, motor treba istestirati (navodno nije baš prejak sa tim mini hibridom, sudeći po nekim review-ima)...

Videćemo, cena je baš dobra za tu opremu, samo da se i ostalo poklopi.

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

Astra >> Lambo
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Da, deluje jako dobra kupovina na papiru. A nema auta bez mane. Sad sve zavisi kome šta smeta ili nedostaje.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Svidja mi se novi QQ. Sem gore pomenutih zamerki, licno mi je upao u oci nedostatak LED i ambijentalne rasvete u kabini. Za centralno svetlo moze da se prebudzi LED verovatno. Sitnica, ali mene bi licno nerviralo.
Takodje nisam siguran koliko bi mi legao prelazak sa 2.0 TDI 150KS na ovo sokocalo od motora. Mozda zakazem test voznju, videcu.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

dzonic87
Reactions:

Post od dzonic87 »

Brat iz Niša naručio novog QQ-a, ićiću sa njim kada ide da preuzme vozilo, baš me zanima kakav je na duže
34k eur 4x4, tekna bez Bose ozvučenja
Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Kontakt:

Post od mironiko »

Inače, nama je u razmatranje potencijalno ušla i Mazda CX5. Najjeftiniji AWD model (i nama sasvim dovoljan) je 35k trenutno.

Tu bih se uzdao u to da cena nije fiksna (sumnjam da bi nas Mazda toliko oduševila da uzmemo nju umesto 2k jeftinijeg Tucson-a ili Sportage-a), ali mislim da ćemo nju dodati na spisak za test-vožnju.

Tu su, za sad:
- Forester (isključivo ako nam Beta Motors da neku primamljivu ponudu)
- Sportage
- Tucson
- Qashqai (gde nam je veličina auta broj jedan stavka za proveru)
- CX5

Podeliću utiske za svaku od ovih, naravno, kako se budu dešavale.

Astra >> Lambo
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

CX-5 jeste star model, ali je sigurno znatno bolji od Kie i Hyundaia.

Kad sam kupovao Mazdu davali su zimski set gratis ili dodatni popust od tipa 800€.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Kontakt:

Post od mironiko »

Zapravo, mene bi više zanimalo da umesto letnjih stave na auto all-season.

A i za popust, da malo pojačaju. :D

Inače, to što je malo stariji model nas ne sputava mnogo. Šta više, pošto nismo nenormalno ludi za novotarijama, tj. i modeli od 5-6-7 godina su sasvim dovoljno moderni za nas, radije ćemo i uzeti model na kraju "karijere", proveren i sa preležanim "dečijim bolestima".

Astra >> Lambo
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Da, i ja bih više voleo da su mi isporučili sa nekim dobrim all season gumama, nego što su mi uz njega dali zimski set (i to lepše OEM felne od onih na kolima + Michelin zimske). Toliko mi je smorno svake jeseni i proleća da se “drndam” sa zamenom (i to sa točkovima od 28-29 kg po komadu) i da tokom cele godine u garaži imam i jedan dodatni set za koji samo “zapinjem”. Pri čemu i all season gume sasvim dobro rade posao za moje želje i potrebe. Kad se ove fabričke letnje istroše prelazim na AS.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

mironiko napisao: 25 Okt 2023, 21:37 Inače, to što je malo stariji model nas ne sputava mnogo. Šta više, pošto nismo nenormalno ludi za novotarijama, tj. i modeli od 5-6-7 godina su sasvim dovoljno moderni za nas, radije ćemo i uzeti model na kraju "karijere", proveren i sa preležanim "dečijim bolestima".
Time sam se i ja dobrim delom vodio kada sam kupovao svoj auto. Restyle, model na zalasku karijere, otklonjeni verovatno svi raniji problemi.. Da kucnem u drvo, do sada zaista i nisam imao nikakvih problema.
pedalaš napisao: 26 Okt 2023, 10:14 Da, i ja bih više voleo da su mi isporučili sa nekim dobrim all season gumama, nego što su mi uz njega dali zimski set (i to lepše OEM felne od onih na kolima + Michelin zimske). Toliko mi je smorno svake jeseni i proleća da se “drndam” sa zamenom (i to sa točkovima od 28-29 kg po komadu) i da tokom cele godine u garaži imam i jedan dodatni set za koji samo “zapinjem”. Pri čemu i all season gume sasvim dobro rade posao za moje želje i potrebe. Kad se ove fabričke letnje istroše prelazim na AS.
Meni to ne bi nimalo smetalo. :D Još si i felne dobio i kukaš... :D Ja sam dobio samo komplet obavezne opreme (a i njega su hteli da naplate pa na kraju valjda zaboravili i nisu naplatili)... :D
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Pa, to što sam dobio gratis za ono što jesam kupio je svakako bilo bolje od onog što je Reno tada (kraj 2019.) nudio da mi proda za Kadjara :)

"Poštovani

Izvinjavam se zbog greške, cena za deo - "Lanci za sneg Premium Grip za 19-inčne naplatke, šifra 77 11 780 258" je 41 300 RSD, a ne 14 300 RSD.

Hvala Vam na razmevanju.

Srdačan pozdrav, "

Aleksandra Cvejić
Služba odnosa sa strankama
Renault Nissan Srbija d.o.o.
Tel. 0800 20 80 10"
Korisnikov avatar
mironiko
Reactions:
Kontakt:

Post od mironiko »

Lanci za 350ak eura? Taman, povoljno.

Nego, pedalaš - pominjao si beše na drugoj temi da i dalje ima "starih" CRV-ova kod Honde? Ako je neki čist benzinac i dalje tu, možda da ih pozovem.

Astra >> Lambo
Zaključana tema