Nemam srece sa kupovinom auta, pomoc!

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
lamby
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2023, 00:56

Re: Nemam srece sa kupovinom auta, pomoc!

Post od lamby »

Pritom, vozilo je terensko iz Francuske, znaci autoput stalno i to mu je kilometraza sto je super. Sto nije super je ovo
Prikačeni fajlovi
Capture.PNG
3.PNG
Pieces will never tell the whole story.
lamby
Reactions:

Post od lamby »

Jos mi je lepo neko napisao da je branik farban a ja majmun reko nije odsjaj je. Ne mozes ni rodjenom bratu vise verovati izgleda.
Korisnikov avatar
Branya
Reactions:
Pridružio se: 08 Mar 2021, 19:52

Re: Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti

Post od Branya »

member napisao:Auto za 15 godina prešao 119.000km? Druže ,pa to nije auto, to je nekretnina.
Ja sam uzeo A4 koji je za 2 godine natukao 220.000. Na zadnja sedišta nikad niko nije seo, na suvozačkom možda neko seo ,ali vozač je bio neki debeli od 150kila koji je bukvalno razvalio sedište da one bočne potpore za ledja su sažvakane ko novine. Na tabli i oko menjača ima 3 cm masnoće od hrane i pića, a u autu ne možeš da dišeš od smrada cigara. Iznad vozačevog sedišta ima žuta fleka u plafonu od dima. Debeli nije izlazio iz auta , tu je jeo, spavao, a možda i pišao.
Na koliko da mu skinem km pa da bude nov nov?
E sad, ono što je smor, što vidim da je bilo dosta servisa zbog izduva, i računi su bili baš veliki, ali i dalje auto uopšte ne radi lepo da prede, nego nekako drobi grubo i na gasu ima neku knedlu. A auto je vožen po autoputu i ne bi trebalo da ima neke probleme.
E takva auta kod nas dolaze. Ko nova,a u stvari potrošena.
Bukvalno. Stari i dalje vozi puntaca. Eno ga 13 godina oko 700+k, u stvari vise niko ni ne zna.

Sent from my SM-G998W using Tapatalk

Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Ja ne razumem što su svi zapeli za taj Carvertical? Ko da je Biblija.
To je potpuno nerelevantna baza podataka koju svaki nesavestan prodavac isprevrtanog auta može da zaobidje. Samo je bitno da nema nikakvog zapisnika o šteti. A i neće ga biti ako je slupao auto u njivu, sam ga pokupio, popravio, pa završi u oglasu.
Pa imaju slike od Acinig A7, bio zreo za presu, pa završio u oglasu za 20-25k. Carvertical verovatno izbaci informacije da ko nov.

S druge strane, može da se desi i da npr. nov auto od 100k auta koji je imao češanje od stub u garaži, pa mu kasko nakarika 20k štetu, pa ispadne da je bila totalka, a ne 5 linija po boku.
lamby
Reactions:

Post od lamby »

Pa fora je sto je u Srbiji procenjena steta od strane osiguranja Da je bila procenjena u Francuskoj to bi bilo nesto drugo i verovatno veca svota novca. Znaci sta sem udesa ili cukanja moze biti? Dajem 13.000e na nesto sto je farbano i potencijalno udareno.

I pravo da ti kazem nije meni carvertical biblija pa da se drzim toga kao da je ne znam sta, nego sto je covek mogao da mi kaze a ne da precuti pa ja da kopam i istrazujem.
lamby
Reactions:

Post od lamby »

Na kraju krajeva, ja taj auto treba da prodam sledecem kupcu - kako ja tu stetu da opravdam? Nemam slike, nemam racun. Baksuzan sam na maksimalu.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

I ja nisam pristalica tog CV kao relevantnog i sigurnog pokazatelja pravog stanja, jedino mozda za km ima smisla ali za stetu nema sanse da znas sta je stvarno bilo.
Bilo kako bilo tebi se druze isplati samo da odes i kupis nov auto jer ovako neces naci sta ti treba, svaki je imao ili ima neku manu jer je polovan auto, zato ili kompromisi, pa u moru tih koje si pogledao i nasao mane nadjes najbolju opciju, ili sam da trazis auto preko i uvezes ili kupis nov, ja razumem da gledas da kupis sto bolje za novac koji imas ali polovno je polovno, ako ti i nesto ispadne da je tip top mozda kasnije kad ga kupis saznas nesto sto te razocara kao eto da si kupio taj od prijatelja koji ti nije rekao da je imao ostecenja, koja opet ne znace nista mozda stvarno samo ocesan ali precutao ti je, e sad dal je precutao sto je zaboravio, nije hteo da kaze ili nije smatrao nebitnim to je posebna prica.
Poslednja izmena od OMP u 30 Okt 2023, 14:10, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Ako si oženjen, kako si to uspeo? :)
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

lamby napisao:Jos mi je lepo neko napisao da je branik farban a ja majmun reko nije odsjaj je. Ne mozes ni rodjenom bratu vise verovati izgleda.
Ja sam lepo napisao ;)

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Branici se na fotkama pa i uzivo neretko razlikuju u nijansi to uopste nije merodavno, prvo sto plastika i metal drugacije razlivaju boju pogotovo ako je neka specificna nijansa pa zavisi od ugla slike, oblika elemenata itd a i blede drugacije, takodje je bitno i ako je farbano kako je farbano, neko pravilo za koja znam od davnina a za koje vidjam da se farbari koji znaju posao pridrzavaju je da se elementi tipa vrata, branik i sl. sto se skida sa auta farba u istom polozaju kako stoji na autu da bi boja bila ista sa ostatkom auta.
Takodje aparat drugacije detektuje neke boje na razlicitim povrsinama i uglovima nego oko, mnogo puta mi neki automobili na slikama ispadnu da se tako razlikuju nijanse plastike i metala a uzivo to to uopste nije tako i oko to uopste ne primeti ili je mnogo manje primetno nego na aparatu pa moram da fotkam vise puta dok ne ubodem. Bas sam skoro imao auto koji je vidno na slikama sa oglasa delovao da se branici razlikuju u boji od karoserije a znajuci tu boju posto sam je imao par puta znao sam da je to samo do slike, pa sam ovom mom rekao kako i sta da mi uslika kad je otisao da ga gleda da bih bio siguran da sam u pravu, kad je stigao auto naravno nije se videla ta razlika uopste, generalno je tu boju tesko uslikati da ne izgleda sarenkasto jer je neka cudna perla
lamby
Reactions:

Post od lamby »

member napisao: 30 Okt 2023, 14:09 Ako si oženjen, kako si to uspeo? :)
Usralo me :)
dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

Kaži mi gde i kako voziš auto? Oštećenja branika, krila, vrata - skoro sve pa svakodnevnica u iole većem gradu.

Naš kolega ovde je, tj njemu su, zakačili novog Stelvia - i šta sad, da li je zbog toga auto lošiji?
Sve dok vozilo nije havarisano, sve je okej. A za havarisana kola, kod kaska (bar na zapadu) ide totalka i uopšte se ne popravlja nego se proda u tom stanju. Ako je popravljano - onda ništa strašno bilo nije
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Ova kalkulacija štete me podseti na Radovana III, kad je Vilotića bilo između 10 i 160 :kezo:

Šteta od 500€ (po načinu kako naše osiguravajuće kuće isplaćuju) na par godina starom autu je bukvalno jedno gradsko grebanje. Čak i da je bliže gornjoj cifri, na tom autu, kada je bio star 4-5 godina ne može biti velika šteta.

A i ja stvarno ne vidim način na koji auto sa 200kkm može biti kao iz salona, a da ništa na njemu nije rađeno.
Имам једно потпитање...
dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

Ja sam audi uzeo sa nekom procenom štete od skoro 16k eur u Fr - kad ono menjan prednji branik (imao čukanje) i sva ona cuda šta ima napred
Bila mi je smešno kada sam video - menjaju sve komplet napred, bez obzira što nije bilo sve oštećeno
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

lamby napisao: 30 Okt 2023, 13:32 Ja sam prso definitivno, odradim carvertical za ovog Nissana 2017 i lepo imam sta da vidim. Prosle godine u septembru kod nas u Srbiji steta na levom delu branika, levim vratima i levom zadnjem braniku. 180.000 dinara steta. Naravno to mi prijatelj nije rekao, pa sam ga nazvao i kaze da ga je neka prikolica izgrebala. Moze tako biti a i ne mora, mogao je lepo odma da mi kaze a ne da ja saznajem ko debil. Vise ni sebi ne verujem...
180k rsd nije velika šteta.
Odgovori