OMP napisao: 13 Jan 2024, 08:55
Auto industrija je totalno upropascena sa daunsajzingom pre svega a i generalno, nema odavno dobrih i pouzdanih motora i to sto ima je retko
Ako pogledas PSA, nije do broja cilindara, vec do njih. Da zanemarimo ostale probleme koje su VTI/THP u varijanti sa 4 cilindra imali, imas lanac, koji nije bio bas pouzdan i onda su u puretech sa 3 cilindra (opet su i tu zadrzali oznake VTI/THP), da bi resili problem sa lancem ubacili kajs i onda napravili ovaj problem koji trenutno imaju.
Znaci PSA od 2007 ili koje vec, ne zna da napravi krsten benzinac.
Meni je 0.9 motor u kliju bio toliko nevozljiv, da je to nerealno.
Pritom sam stvarno vozio svasta od auta, od juga do e klase w213.
Auto je 2020 godiste, presao oko 30.000km
Previse mi grubo radi i cima neprirodno, za mene bas los.
Magistrala ok, ali po gradu uzas.
Nebitno da li su problemi zbog malo cilindara ili ne, motor sa 3 cilindra za mene nije motor a o fiatovom twinair sa 2 cilindra da ne pricam.
*ebes motor kad radi ko dreš i kao da mu nesto fali, kad cujem vw tdi sa 3 cilindra nije mi dobro, probao sam razne trocilindrase i ja to ne bih kupio nikad, ne svidja mi se kako se cuju, voze, rade, jedino ako nekad samo to bude postojalo, a to dal cu preci sa njima pola miliona ili ne me totalno ne zanima jer svakako ni sa jednim necu prelaziti neke bitne km...A inace sto Darko kaze nisu ni mali potrosaci, ti motori su trebalo da se naprave kao ekonomicni ali izgleda su pogresili negde, fiatov twinair trosi isto ako ne i vise kao moj 1.4 turbo, kolega sa drugog foruma ga kupio u gradu ne moze ispod 10ke a toliko i moj trosi al bar ide.
Ako izbace 4x4 verziju (kao što je ima van evrope) sa tim motorom - opasno ga pikiram za suprugu interesantno je što su taj motor ponudili i u US, znači ne smeju da prave velike greške - neće im biti oprošteno tako lako
Pricao sam kad sam vozio A3 u Rumuniju, njegov, mislim 1.0 TSI je bas malo trosio i to pri solidnom tempu, jedino sto je malo cudniji, pa pri situacijama gde mislis da mozes da izvuces bez spustanja u nizi stepen ti se ugasi, ali pretpostavljam da je tu trebala praksa.
OMP napisao:Nebitno da li su problemi zbog malo cilindara ili ne, motor sa 3 cilindra za mene nije motor a o fiatovom twinair sa 2 cilindra da ne pricam.
*ebes motor kad radi ko dreš i kao da mu nesto fali, kad cujem vw tdi sa 3 cilindra nije mi dobro, probao sam razne trocilindrase i ja to ne bih kupio nikad, ne svidja mi se kako se cuju, voze, rade, jedino ako nekad samo to bude postojalo, a to dal cu preci sa njima pola miliona ili ne me totalno ne zanima jer svakako ni sa jednim necu prelaziti neke bitne km...A inace sto Darko kaze nisu ni mali potrosaci, ti motori su trebalo da se naprave kao ekonomicni ali izgleda su pogresili negde, fiatov twinair trosi isto ako ne i vise kao moj 1.4 turbo, kolega sa drugog foruma ga kupio u gradu ne moze ispod 10ke a toliko i moj trosi al bar ide.
Slažem se da su samo tri cilindra malo nemirna, brekću i grokću malo manje od dizela. Zvuk trocilindraša u kombinaciji sa plinskim diznama nisu baš prijatni za uši.
AAAli daleko od toga da su smeće i neupotrebljivi. Bar ovo što vozim, 0.9 i 1.0tce.