Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Re: Dobro veče

Post od Martin »

OMP napisao: 13 Jan 2024, 08:55 Auto industrija je totalno upropascena sa daunsajzingom pre svega a i generalno, nema odavno dobrih i pouzdanih motora i to sto ima je retko
Renoov 0,9 tce lagano prelazi pola miliona.

Za 2-3 godine, pišem koliko će preći 1.0 tce.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

ma kad je motor sa 2 i 3 cilindra bio motor, to su igracke to za mene nisu motori
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Ako pogledas PSA, nije do broja cilindara, vec do njih. Da zanemarimo ostale probleme koje su VTI/THP u varijanti sa 4 cilindra imali, imas lanac, koji nije bio bas pouzdan i onda su u puretech sa 3 cilindra (opet su i tu zadrzali oznake VTI/THP), da bi resili problem sa lancem ubacili kajs i onda napravili ovaj problem koji trenutno imaju.
Znaci PSA od 2007 ili koje vec, ne zna da napravi krsten benzinac.

Послато са SM-S918B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Martin
Reactions:

Post od Martin »

OMP napisao: 13 Jan 2024, 10:11 ma kad je motor sa 2 i 3 cilindra bio motor, to su igracke to za mene nisu motori
Ja sa tom igračkom cepam kilometražu, jače nego oba dizela zajedno koja sam vozio prethodnih 12 godina. ;)
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

Meni je 0.9 motor u kliju bio toliko nevozljiv, da je to nerealno.
Pritom sam stvarno vozio svasta od auta, od juga do e klase w213.
Auto je 2020 godiste, presao oko 30.000km
Previse mi grubo radi i cima neprirodno, za mene bas los.
Magistrala ok, ali po gradu uzas.
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Imao sam nov 0.9tce.
Slazem se, veliki turbo lag, vibracije na leru kao dizel.
Pritom nije ni posebno mali potrosac.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

@Darko je prodao skoro novog Captura 0,9 zbog motora

Komercijalisti Coca Cole teraju Clia na plin godinama unazad, koliko vidim.

TapaT

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Nebitno da li su problemi zbog malo cilindara ili ne, motor sa 3 cilindra za mene nije motor a o fiatovom twinair sa 2 cilindra da ne pricam.
*ebes motor kad radi ko dreš i kao da mu nesto fali, kad cujem vw tdi sa 3 cilindra nije mi dobro, probao sam razne trocilindrase i ja to ne bih kupio nikad, ne svidja mi se kako se cuju, voze, rade, jedino ako nekad samo to bude postojalo, a to dal cu preci sa njima pola miliona ili ne me totalno ne zanima jer svakako ni sa jednim necu prelaziti neke bitne km...A inace sto Darko kaze nisu ni mali potrosaci, ti motori su trebalo da se naprave kao ekonomicni ali izgleda su pogresili negde, fiatov twinair trosi isto ako ne i vise kao moj 1.4 turbo, kolega sa drugog foruma ga kupio u gradu ne moze ispod 10ke a toliko i moj trosi al bar ide.
Korisnikov avatar
Dzona
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2023, 10:01

Post od Dzona »

Paaa ne znam... Recimo novi Nissan-ov 1.5 benzinac i volvo su mi super (bar su izolovani dobro)
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Ne znam sad te najnovije generacije pricam za ovo sto se vec vrti godinama a taj nisanov bar ima neku kubikazu
Korisnikov avatar
Dzona
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2023, 10:01

Post od Dzona »

Ako izbace 4x4 verziju (kao što je ima van evrope) sa tim motorom - opasno ga pikiram za suprugu interesantno je što su taj motor ponudili i u US, znači ne smeju da prave velike greške - neće im biti oprošteno tako lako
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Dzona napisao:Na ovim slikama, kako tumačim, 1.6 i 1.8TCe su se odlično pokazali Slika vrv zato što ih je Nissan razvio Slika
I ja bi pikirao 1.6tce za naredni auto, ali malo manuelaca ima.

Sent from my iPhone using Tapatalk
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Pricao sam kad sam vozio A3 u Rumuniju, njegov, mislim 1.0 TSI je bas malo trosio i to pri solidnom tempu, jedino sto je malo cudniji, pa pri situacijama gde mislis da mozes da izvuces bez spustanja u nizi stepen ti se ugasi, ali pretpostavljam da je tu trebala praksa.

Послато са SM-S918B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
rage_man
Reactions:
Pridružio se: 18 Mar 2016, 00:05

Post od rage_man »

OMP napisao:Nebitno da li su problemi zbog malo cilindara ili ne, motor sa 3 cilindra za mene nije motor a o fiatovom twinair sa 2 cilindra da ne pricam.
*ebes motor kad radi ko dreš i kao da mu nesto fali, kad cujem vw tdi sa 3 cilindra nije mi dobro, probao sam razne trocilindrase i ja to ne bih kupio nikad, ne svidja mi se kako se cuju, voze, rade, jedino ako nekad samo to bude postojalo, a to dal cu preci sa njima pola miliona ili ne me totalno ne zanima jer svakako ni sa jednim necu prelaziti neke bitne km...A inace sto Darko kaze nisu ni mali potrosaci, ti motori su trebalo da se naprave kao ekonomicni ali izgleda su pogresili negde, fiatov twinair trosi isto ako ne i vise kao moj 1.4 turbo, kolega sa drugog foruma ga kupio u gradu ne moze ispod 10ke a toliko i moj trosi al bar ide.
Samo 1.4 150ks bajo mojSlika

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Martin
Reactions:

Post od Martin »

Slažem se da su samo tri cilindra malo nemirna, brekću i grokću malo manje od dizela. Zvuk trocilindraša u kombinaciji sa plinskim diznama nisu baš prijatni za uši. :)
AAAli daleko od toga da su smeće i neupotrebljivi. Bar ovo što vozim, 0.9 i 1.0tce.
Odgovori