Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od DukeNS »

blaugrana napisao: 04 Feb 2024, 00:52 Izgleda je moj post bio ipak proseravanje, da ne kazem, neiskren. Ne mozes svima udovoljiti.

Zašto ovo kažeš?

Nisi pobrojao koje su po tebi mane…
Korisnikov avatar
Branya
Reactions:
Pridružio se: 08 Mar 2021, 19:52

Post od Branya »

elMaestro napisao:Pa jesam lepo reko da smo slični :kezo:

Šalim se, nisam toliko mislio na fizički izgled koliko na sam mentalitet. Fizički jesu bliži Skandinavcima, to svakako. A i ne treba baš toliko suditi prema toj ekipi što dolazi, oni mu više dođu kao izolovani incident. :D
Meni se cini da su mnogo tvrdoglaviji i tezi karakterno od nas. I rusi i ukrajinci.

Sent from my SM-G998W using Tapatalk

Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Malo se previše pojednostavljuju neke stvari. Kada nemamo šta pri poredjenju odlaska ili ostanka, uvek se izvlači stari dobri kec iz rukava u smislu druženja i familije. Izlizana floskula.

Ali ako smo već kod toga, nije bitno vreme provedeno sa familijom i najbližima po kvantitetu nego po kvalitetu. Verujem, da je familiji daleko bolje i lakše kada vide kako njihovi žive lep život koji uključuje lepo sređen krov nad glavom, putovanja, auto, mnoge aktivnosti u koje su deca uključena, samostalnost, sigurnost...nego da se svi guraju zajedno u istoj kući i čekaju red ispred kupatila.

Problem je što mnogi ne mogu ili ne znaju sebi da usklade život pa i tamo gde odu žive život koji su živeli i pre dolaska. Jer jednostavno nisu sposobni za samostalni život. Oni naravno da odbrojavaju dane do povratka. Zato ne treba poistovećivati pojedinca sa sistemom. Sistem ti pruža ruku, a da li ćeš ti da je iskoristis, ponajviše zavisi od tebe. A za neuspeh je najlakše preokrenuti stvari i kriviti sistem nego sebe.

Ja razumem i one koji ostanu i one koji odu. Samo ne razumem, da je većini isključivo i samo kriv sistem gde god da su. Ako ti ne odgovara sistem, promeniš ga, a ako ti i tada ne odgovara, pokušaš da promeniš sebe jer je očigledno tu problem.

A sam uspeh je relativan i zavisi od više faktora i sta ko smatra uspehom. Preživi samo 50 % lavova iako imaju sve predispozicije za uspeh :-)

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Ja ne smem ništa loše da kažem protiv Ruja. Komšije iz zgrade se prezivaju Kalašnikov (bez nj).

Rusi su, po meni, dijametralno suprotni u odnosu na nas. I po haplo grupi su različiti. Hladan, severni narod, niski rastom, prozirno bele puti, nečujni, skoro uplašeni, jako zatvoreni (čuo sam da uveliko imaju formirane svoje klubove, pa čak i neke nazovi vrtiće) i nemaju nikakve želje da se miksaju sa domorocima. Po fizionomiji sličniji su Mađarima nego nama samo mnogi od njih imaju deblje gornje usne , što nam samo govori ko je i kako na ovim prostorima koje narode asimilovao, opštio i porobljavao. Njih je ta ruska zima bukvalno smanjila za "po metra" u odnosu na prosečne Evropljane naše haplogrupe. Na ulici ih sad sa lakoćom prepoznajem, jednostavno se vidi da nisu odavde. Ali to je neka druga tema. Izloženi Rusi u Srbiji su svi dobrostojeći jer su imali priliku i novac da pobegnu iz Rusije, pri tom verovatno su, da bi došli ovde, podmitili puno ljudi i na to potrošili malo bogatstvo. Imaju jako dobre plate jer rade u IT sektoru, Većina. Mada, verovatno će uskoro doći i ostalih slojeva poput narko dilera i ostalih prazilukovića.
Uglavnom, Rusi se ponašaju kao pravi gastosi, aktivno grade svoju zajednicu, imaju svoje poslove i razvijen kulturni i društveni život. Da, da. Sve se to dešava u našem gradu. Postali smo i mi nekome Njemačka, Švedska,Švicarska ili pak Luksemburg... I to je dobro.
Da dodam, ovde sirotinja (pri tom mislim na sirotinju iz romana Dostojevskog ili Tolstoja!) nije došla. Samo lovarni.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Nisu svi dobrostojeći. Eno ga jedan prosi na Tašu.

Realno, više plaši ljude, jer je krupan i bradat, netaktično prilazi i kuka nešto na ruskom :D

TapaT

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Nije to Rus. To je Mita Patos. Učio je ruski u školi, pa sad próba Da uzme novac od "patriotskog bloka".

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Tesko da smo mi tim Rusima Njemacka Svicarska, to smo mozda Pakijima, Indijcima, i Siera Leoncima.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Vidi to je dobro, za nas sto su dosli dobrostojeci, a uz to ide i vredni.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Izgleda da su ti došli samo kod tebe.

TapaT

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Kontakt:

Post od srdjanyo »

dragvorl napisao:Tesko da smo mi tim Rusima Njemacka Svicarska, to smo mozda Pakijima, Indijcima, i Siera Leoncima.
Grešiš. Vrlo lako jesmo. Jer ovi su pobegli od mobilizacije. U proseku imaju do 35 godina, dakle velika većina njih nije bila u Zapadnoj Evropi, ne kažem mnogi jesu, ali samo na GO. Ovde im je nešto najbliže Njemačkama, u kojima realno ne mogu da odu jer im treba viza...
Sa druge strane, mi kao narod ne znamo ništa o Rusima. A mišljenja sam da Rusija nije samo Moskva, St. Peterburg, Volgograd... Rusija je i Tula, Voronjež, Vladivostok, Jekaterinburg i mnogo manjih mesta.
Mi ne znamo kako tamo živi neki vozač dostavnog vozila na primer, automehaničar, radnik u fabrici traktora, čistač ulice ili neki farmer? Nemamo pojma o tome.

Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Komsa rus, drzi automehanicarsku radnju. Njih preko 10 radilo, ne znam koliko ih je sad. Znam da su 2+2 otisli otvorili svoje. Kazu udjes, a oni iskacu sa svih strana, auto dovezes ujutru uvece ga vozis, nema 5 dana da se majstor nakani da pogleda. Sad je sibnuo cene koliko cujem, ali vrv je procenio da moze da njegovi imaju kesa.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Vratiće se nazad skoro svi, kada bude čist vazduh, zato se ni ne trude da se integrišu. Ako su došli uz većih gradova, sem bolje klime, ovde realno nemaju šta da traže, sem privremene bezbednosti i jeftine zabave.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Podseti me Dag.

Odvezem službeni auto na čepovanje, iskočiše sve neki tamniji azijati (Filipini ili tako nešto). Samo viču Tenkju.

Ubacuje mi sigurnosne šrafove u gepek: Tenkju! :D

Pitam majstora, kaže: više vremena izgubim dok im rukama objasnim šta treba, nego da sam to uradim. Hoće da rade, ali im ne ide ništa, ni fizikalija.

Nisu se nešto zadržali, nestali su dok je još trajala sezona zamene guma

TapaT

Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

srdjanyo napisao: 04 Feb 2024, 08:48
dragvorl napisao:Tesko da smo mi tim Rusima Njemacka Svicarska, to smo mozda Pakijima, Indijcima, i Siera Leoncima.
Grešiš. Vrlo lako jesmo. Jer ovi su pobegli od mobilizacije. U proseku imaju do 35 godina, dakle velika većina njih nije bila u Zapadnoj Evropi, ne kažem mnogi jesu, ali samo na GO. Ovde im je nešto najbliže Njemačkama, u kojima realno ne mogu da odu jer im treba viza...
Sa druge strane, mi kao narod ne znamo ništa o Rusima. A mišljenja sam da Rusija nije samo Moskva, St. Peterburg, Volgograd... Rusija je i Tula, Voronjež, Vladivostok, Jekaterinburg i mnogo manjih mesta.
Mi ne znamo kako tamo živi neki vozač dostavnog vozila na primer, automehaničar, radnik u fabrici traktora, čistač ulice ili neki farmer? Nemamo pojma o tome.

Previše se generalizuje, počevši od konstatacije da su svi isti kao oni u Srb. Velika je razlika i između ovih sad u Srb i onih u CG pre x godina. Jedino im je zajedničko što su u kešu i jedna i druga grupa. A obe te grupe su generalno uglavnom drugačije od nekog proseka. S druge strane ne može se ni fizički izgled generalizivati, ja sam trenutno ovde oko Pitera, blizu je relativno Skandinavija. Drugar mi radi u amurskoj oblasti, na granici sa Kinom. Taj Rus koji je tamo rođen i ovaj ovde koji više vuče na Finca, jedino zajedničko što imaju jeste pasoš.
Takođe, mislim da je @nidza u pravu što se tiče njihovog ostanka u Srbiji. Mi smo im samo privremeni smeštaj. Čak i oni koji ostanu nakon "raščišćavanja situacije" ostaće jer im se može, ne zato što ih je bilo kakva potreba naterala da ostanu.

@pedja slična situacija je sa Indusima. :kezo:
Ruski ni ne pokušavaju da pričaju, a kreću se u grupama i uvek ima neki koji "govori engleski". A taj engleski kad se čuje...
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

srdjanyo napisao: 04 Feb 2024, 08:48

Mi mislimo o sebi svasta, sto niko drugi ne misli o nama, pa tako i da smo za XY Svajcarska i ko zna sta.
Moras imati debele kesovine da bi bilo gde otisao i snasao se, sirotinja koja i tamo radi za 200-500 eura i da hoce ne moze nigde. Ista prica i sa Ukrajincima, idem AP Evrope stalno i jako retko vidjam ukrajinska kola koja su srednje klase i nize, uglavnom su to premijum kola, 90%. Znaci dosao je ko je mogao, ima para. A ko je ima para verovatno je i informisan, obisao sveta, pa znaju i sta je Srbija, nije to na kraju krajeva danas tesko ni saznati. Kao sto su rekli ostali, ne bi se oni ovde zadrzavali da ne moraju, na kraju krajeva u BG i NS su troskovi vec toliki da mogu za iste ili nesto vece pare otici u normalnije drzave. Ali bolje i ovo, nego ginuti za tudje ciljeve.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Odgovori