Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Grčka

Post od trojanac »

Meni je odmor bio dok su deca bila mala pa se ode van sezone. Nema gužve, temperatura prijatnija, ode se ranije na plažu i vrati na podnevni odmor i ručak. Popodne još malo kupanje, uveče šetnja.

Sad muke, ide se u sred sezone, niko ne ustaje rano, ide se na plažu u podne, svugde gužva, sunce prži pa se beži se u smeštaj što pre. Uveče šetnja dok se ima para za trošenje. I peti dan već jedva čekaš kad ćeš kući.

Ali volim to more više od svega. Ništa ne može da mi ga zameni.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Hocu da odem jedan dan tamo, ili mozda da prespam negde. Ne treba mnogo od Modanje, samo da mala poraste za koju godinu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Ne valja ni kad su deca mala jer imas obaveze prema njima, mislim ono kad su bas mala, do npr. 1-2god, najbolje je kad su neki predskolski uzrast jer mozes da ides kad hoces a i kad krenu u skolu isto ok samo sto ne mozes da ides u septembru mada i to je koliko vidim resivo posto masa ljudi sa skolskom decom ide i u septembru samo je pitanje ko zeli da zrtvuje 2 nedelje skole. Ja i prosle i ove god u sred jula ali jbg, ispustio sam opciju sredina avgusta koja mi je vise odgovarala kraj avgusta mi ne odgovara iz nekih drugih razloga ne zbog skole ali tad je idealno vreme da se ide, ranije sam uvek isao posle 20og avgusta, milina.
programer
Reactions:
Pridružio se: 07 Apr 2017, 17:31

Post od programer »

@ljuba možeš li napisati neka svoja iskustva i utiske sa Tasosa? A može i neko drugi ako želi.

Nismo još odlučili lepša polovina i ja gde ćemo ove godine, pa razmišljamo o Tasosu. U suštini ono što nam je najbitnije je lepota plaže i mora. Bili smo na Sitoniji par puta, Lefkada, Kefalonija, tako da sad nije lako naći neko mesto koje može da parira što se plaže i mora tiče.

Ako neko ima predlog pored Tasosa, dajte da čujemo.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

U najkracem sta nam se svidelo kod Tasosa:
- Lepe plaze i more
- Lepa priroda i ima dosta divljih mesta gde je tesko prici autom, ali moze peske ili camcem
- Parking mesta ima za Grcke pojmove :)
- Cene su vise nego umerene - restorana i smestaja
- Guzva nije prevelika ni u spicu sezone
- Prelepa klima gde u sred jula temperatura nije isla preko 28C i svi kukaju kako je vruce :)
- Posetili manastir i isli do izvora vode na samom moru - prelepa skrivena avantura kojih ima dosta samo ih treba znati :)

Mane:
- Izvikane plaze prepune (od 12h do 16h)
- Nema neku ponudu camaca za iznajmljivanje
- Nema bas nesto da se vidi i da se seta predvece / uvece
- Put nije bas neki, ali to vazi za skoro celu Grcku :)
- Trajekt u svakom smeru je bas bila avantura i to ne bas pozitivna, ali kratko traje :) - u smislu organizovanosti i guzvi - standardni Grcki raspad sistema ....
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

ljuba napisao:
Saša napisao: 20 Jun 2024, 08:43 Ima - ako se ima i para i vremena. A kada nemaš previše ni jednog ni drugog - onda se trudiš da sve nekako "upakuješ" u jedno. :)
Pa bolje onda da se tokom godine vise trudis da zaradis vise :) para - a samim tim i vremena :)
Ljubo pare i vreme nikako ne idu u istu recenicu. Jer u Srb ako imas para uglavnom radis privatno, a tu dajes svo svoje vreme. Ne mozes otici na odmor bas kad pozelis, tj.mozes ali ne mozes.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

programer napisao:@ljuba možeš li napisati neka svoja iskustva i utiske sa Tasosa? A može i neko drugi ako želi.

Nismo još odlučili lepša polovina i ja gde ćemo ove godine, pa razmišljamo o Tasosu. U suštini ono što nam je najbitnije je lepota plaže i mora. Bili smo na Sitoniji par puta, Lefkada, Kefalonija, tako da sad nije lako naći neko mesto koje može da parira što se plaže i mora tiče.

Skiatos, ako ste bez dece

Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

Mozda Krit. Ali je potrebno cimanje non stop. Mada ja to volim i na odmoru.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

programer napisao:@ljuba možeš li napisati neka svoja iskustva i utiske sa Tasosa? A može i neko drugi ako želi.

Ja sam na Tasos bio posle Lefkade, imao sam relativno visoka očekivanja i malo sam se razočarao.
Dugo sam se pitao u čemu je problem, zbog čega je većina oduševljena.

Po meni, to je ispod Lefkade i Kefalonije(more i plaže), a uporedivo sa Sitonijom, baš uporedivo, a Sitonija je dostupnija/bliža.

Ja iz Pirota nekako jedva stigoh do Tasosa, odužio mi se put samo tako, išao sam kroz šljiviki i livade, skoro 7h sati puta, ukoliko se dobro sećam, skoro kao do Lefkade.

Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

carov2 napisao: Po meni, to je ispod Lefkade i Kefalonije(more i plaže), a uporedivo sa Sitonijom, baš uporedivo, a Sitonija je dostupnija/bliža.

Ja iz Pirota nekako jedva stigoh do Tasosa, odužio mi se put samo tako, išao sam kroz šljiviki i livade, skoro 7h sati puta, ukoliko se dobro sećam, skoro kao do Lefkade.

Slažem se, lepo napisano.

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

programer
Reactions:
Pridružio se: 07 Apr 2017, 17:31

Post od programer »

Hvala svima na odgovorima. Skijatos smo hteli prošle godine, ali su cene bile baš nenormalne, pa smo završili na Kefaloniji. Moram pogledati kakva je situacija ove godine, mada verujem da je još gore.

Krit je u planu, samo smo hteli nešto malo više penzionerski ove godine, jer prethodne 3-4 godine se vraćam umorniji nego što odem. Tu je Tasos bio kao opcija, jer nije toliko veliko ostrvo, ali ako kažete da bi se razočarali, onda možda i preskočimo.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Tasos je prelepo ostrvo sa prelepim pescanim plazama, borovinom i toplom vodom. Za porodice je top.
Limenas je mesto gde ima i uvece da se proseta. Nisam bio u Limenariji, navodno i tamo ima da se proseta.
Potos je bas mali.

Lefkada je prelepe boje mora sa kamenim plazama pa mi sem boje mora nije uporediva sa Tasosom.

Kefa je vec posebna prica. Prelepa je, ogromna i ima za svakoga da ponudi plazu.

Skiatos je prelepo malo ostrvo ali posle svih ovih mesta mi nije ostavilo neki vau utisak.

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Meni je Tasos ostao u lepom secanju, borovina, temperatura uvece 22 preko dana 28c i tako svaki dan identicno, lepe plaze, uzivanje dok se ide do plaza.
Nama se svideo, ali nemam jos zelju da se vratim, bili pre nekih 6 7 godina. Oticiceno ponovo sigurno, ali ne znam kad.
Nekima je Tasos uzas, ne planiraju da ikada vise idu tamo.

Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Meni je Tasos prelep. Međutim, sezona drastično kvari utisak zbog gužvi i što na popularnim plažama maltene nemaš gde da parkiraš i da se smestiš. Zbog dece više ne mogu da idem septembar, a i jun je postao problematičan, a to su mi najlepši meseci tamo. Tasos zahteva dosta obilaženja i vožnje, pa nije za nekoga ko želi da se smesti na jednu plažu i hotel.

Slažem se sa carov2 da se put baš otegne, i da Sitonija nudi još lepše plaže a nekako se lakše stigne.
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

Meni je dobra bila i alternatova jedne godine. Bili smo smesteni u Prevezi i obilazili celu Jonsku obalu, Preveza, Kanali, Vrahos, Parga, onda iznajmljivanje camca u Sivoti, potpuni novi nivo uzivanja na moru, obilazak divljih plaza i ostrva. I do Lefkade na dan iako smo bili nekoliko puta, kad smo vec tu.
Odgovori