Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Grčka

Post od Heinz »

Uskoro

A cene ne bih komentarisao, kakvi su putevi.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Autoput tuda je nepotreban, dovoljan je ekspres ali pravi sa 2+2 trake (kao što je Tetovo Gostivar) a ne one imitacije što se prave po MK sa 1+1 voznih uz zaustavnu.

Išao sam Bitolj Prilep više puta zimi a i van sezone, gotovo uvek prazan put što se privatnih auta tiče. Ima kamionskog saobraćaja koji isto nije veliki po količini i to je to.

A to uskoro, uz ovaj tempo za 50-60 godina možda, šalim se ali je baš prespora gradnja. Eto Gradsko Prilep ekspres
se gradi od 2016. te godine.
Obilaznica oko Resena još od sredine 80tih je kao u najavi, na početku radova i tako to a i dalje je nerešeni saobraćajni problem.

No nema veze, ako ništa priroda je prelepa, ljudi su tamo sjajni, voće i povrće ekstra kvalitet i šta ćeš više :)
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

Heinz napisao: 08 Jul 2024, 21:38 Uskoro Slika

A cene ne bih komentarisao, kakvi su putevi.

Kakvi su takvi su, ne bih se menjao sa cene autoputeva u SRB.Jedno-dve poskupe i td. Hrvati su bili skupi sto se putarine tice, al ste ih i vi malo po malo stigli sa cenama putarine. Evo imamo novu vladu, ona koja je kako-tako gradila za razlika od ove izgubljene godine pa videcemo sta ce biti. O cenama goriva i ne treba pricati.
Superb III
Reactions:

Post od Superb III »

ljubitelj napisao: 09 Jul 2024, 09:15 Autoput tuda je nepotreban, dovoljan je ekspres ali pravi sa 2+2 trake (kao što je Tetovo Gostivar) a ne one imitacije što se prave po MK sa 1+1 voznih uz zaustavnu.

Išao sam Bitolj Prilep više puta zimi a i van sezone, gotovo uvek prazan put što se privatnih auta tiče. Ima kamionskog saobraćaja koji isto nije veliki po količini i to je to.

A to uskoro, uz ovaj tempo za 50-60 godina možda, šalim se ali je baš prespora gradnja. Eto Gradsko Prilep ekspres
se gradi od 2016. te godine.
Obilaznica oko Resena još od sredine 80tih je kao u najavi, na početku radova i tako to a i dalje je nerešeni saobraćajni problem.

No nema veze, ako ništa priroda je prelepa, ljudi su tamo sjajni, voće i povrće ekstra kvalitet i šta ćeš više :)
2+2 nije ekspresni vec autoput :)) Ekspresni je recimo Evozini-Solun i slicni.(to sto je tezak krs to je druga stvar) A to dali treba ili ne treba autoput, ko pita narod. Ako procene da mogu da zarade bas ih briga napravice autoput. A Tetovo-Gostivar je prvi autoput izgradjen nakon raspada YU i je jako lose uradjen. U svakom slucaju koliko para toliko muzike sto se putevi ticu. Premin Medzitlija (Bitola) je savrsena ruta za Jonsko more. I stvarno neznam koliko srece treba da imas da izadjes ili udjes u MKD preko Evzoni (Bogorodica) a da ne cekas satima u sezoni.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ne treba autoputevi da se gledaju samo koliko para mogu da prihoduju. Treba da se gledaju i kroz bezbednost, ali i što pomažu decentralizaciji države, ne mora sve da se trpa u glavni grad ako je ostatak dobro povezan. Te stvari nije lako iskazati novčano.
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Ha ha, Tetovo Gostivar autoput ?
Pa što nema nijedan saobraćajni znak koji bi to nagovestio, zašto nema ni horizontalne ni vertikalne signalizacije autoputa?

Ograničenje 80km/h,, nema zaštitne ograde, nema zaustavne trake, direktan izlaz iz dvorišta/pristupnog puta, vozne trake nemaju širinu neophodnu za nivo autoputa, nema razdelnog pojasa izmedju suprotnih smerova, nema osvetljenja nigde pa ni na bitnim raskrsnicama....treba još da nabrajam.
To je tipičan Expressway i da se lepo održava bio bi sasvim dovoljan jer je i autoput istog kapaciteta (podrazumeva se da se ne vozi zaustavnom trakom pa ne utiče na kapacitet broja vozila) iako je to možda i najopterećeniji pravac u MK.
I taman je napravljen prema potrebama.
I dobro je što se odustalo od gradnje silnih autoputeva već se ide na prorišene magistrale svuda da se dobije što veća saobračajna povezanosti u svim delovima zemlje a pogotovu istočno od Vardara.

Problem nije toliko u parama koliko u (dez)organizaciji vodjenja projekata tog obima gradnje i naravno kao i ovde korupcija koja je nevidljiva za organe vlasti a tako vidljiva kada se vidi šta se uradi količinski, za koliko vremena i za koje pare.

No sve to na stranu, potrebno je i održavanje već izgradjenog.
No, odosmo u politiku.
Dobro je da gradi novo i treba da se i završi taj ciklus, što pre to bolje i za domaće i za tranzitne putnike.
Superb III
Reactions:

Post od Superb III »

Samo se ti smej, sa tobom se ne prica. Mozok ti curi sa sve strane, sta ces. U MKD se ekspresni putevi ne naplacaju. Dali Tetovo-Gostivar ima zastintnu ogradu ili ne, mozes da ides i da proveris. Tacno na neka mesta mozda zastitna ograda i fali ali to ne fali zato sto nije postavljena vec zasto je lokalci kradu, pa se ponovo postavlja i tako u krug. Niti je moguce na autoput da se prikljucis sa "okolnih dvorista" vec samo na nadvoznacima al dobro eto ti prolazis tamo jednom ili dva puta godisnje i znas bolje nego ja.. Rekao sam da je put lose projektovan, trake kao sto si rekao nisu siroki, zid je previse blizu i prvicno je ogranicenje bilo 100km/h. Zatim su ga pre 10-15ak god spustili na 80km/h.Eto i Gerdelica kod vas ogranicenje je 100km/h pa jel to autoput? Najveci minus tom putu je sto ima dosta nadvoznjaka koji prate tesne trake i iako ima prostora da se autoput prosiri, nadvoznjaci su tesno grlo i nije moguce da se trake prosire bez da se svi nadvoznjaci ponovo od novo prosire sto je vec kao da se radi novi put. Mada dzabe pisem to ti si najpametniji, sve znas i td. Plus taj put nije na trasi prema GR tako da ne vidim ni poentu ove prepiske vec mozda da bi se dokazao da si ti u pravo.
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Kada nemaš argumente onda udri ad hominem, već vidijena taktika napada. Nažalost.

Verujem da si sve video što sam naveo samo eto kontriraš da bi delovalo kao da nešto jeste a zapravo nije.Pa ako prolazim 1-2 puta godišnje i tako više desetina godina i uvek je identično stanje puta to je valjda dovoljno prolazaka da bi se primetila razlika šta jeste a šta nije profila autoputa. Ili je to samo tvoja privilegija i samo tvoja veština da ti jedini znaš da jeste autoput pa i kada saobračajna signalizacija kaže da nije autoput.

E moj prijatelju, neće tako postati put višeg ranga jer si ti to tako smislio :)

Da ti ponovim, da li si igde video bilo koju signalizaciju i oznaku autputa na relaciji Tetovo Gostivar?

Nisi jer je nema. Razloge sam naveo taksativno zašto i ne može da bude autoput.
Glavni su nedovoljna širina vozne trake i nedostatak razdelnog pojasa izmedju smerova je takvo da ne ispunjava NEOPHODAN uslov za autoput.

Nije na putu za Grčku, uh kakav važan faktor :)

Bilo jeste ograničenje 100km/h nekada davno ali to ne znači da je time postao autoput jer i magistralni putevi su ograničenja 100 km/h, kao što je na primer Prilep Bitola gde je ograničenje 100km/h a ima 1+1 traku.

A kroz Grdelicu jeste auto put jer sadrži sve potrebne elemente, pa i takvu signalizaciju da JESTE autoput.
I ima zaustavni traku kao i vozne trake normalne širine.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Back on topic,
Ima li neko informaciju (ko se vratio iz GR) postoji li još Cosmote kartica za flat internet od 30 dana?
Cena je bila 10, 12, 13e zadnjih godina

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

carov2 napisao: 10 Jul 2024, 19:35 Izgleda da je manja verovatnoća da se najebe na granici, nego ranijih godina.

Zavisi od dana i vremena prolaska, u zadnjih 10ak dana sve koje znam da su prosli grance u periodu izmedju 1h i 5h su dobro prosli sa ceka
njem do pola sata a sto je i logicno za te sitne sate a kako vidim bas ima dosta ljudi koje ne vole/ne mogu da voze nocu pa im se zalomi da u prepodnevnim satima budu na granici a tad je uglavnom solidno cekanje.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Nama se vreme ručka pokazalo kao pun pogodak.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

OMP napisao:
carov2 napisao: 10 Jul 2024, 19:35 Izgleda da je manja verovatnoća da se najebe na granici, nego ranijih godina.

Zavisi od dana i vremena prolaska, u zadnjih 10ak dana sve koje znam da su prosli grance u periodu izmedju 1h i 5h su dobro prosli sa ceka
njem do pola sata a sto je i logicno za te sitne sate a kako vidim bas ima dosta ljudi koje ne vole/ne mogu da voze nocu pa im se zalomi da u prepodnevnim satima budu na granici a tad je uglavnom solidno cekanje.
Naravno i ja sam se osvrnuo na ovaj jedan kriterijum, od koliko sam ljudi čuo da su "najebali".

Uglavnom sada čujem, "dobro" i odlično prošli.

Sent from my iPhone using Tapatalk
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ovo je 8.22 eur za 8.8 gb eu rominga i to mesecno da im placas, tj. verovatno mozes da otkazujes svaki put al opet cimanje.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Nije cimanje (meni), čak može i da se ne plati, jer neka EU odredba nečega kaže da u roku od 15 dana možeš da odustaneš. Naravno da ne koristim tu opciju.

Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Danas na Preševu čekanje 30 min, oko 17h.
Na Evzoniju nije bilo nikoga!?! Nailazim i nijedan auto, sve rampe prazne..
Mislio sam da je skrivena kamera...

Odgovori