Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Re: Grčka

Post od Gazu »

Svakako bi se složio sa većinom ljudi ovde. Toroni je skroz OK, bio sam tamo, i stvarno ima i plićaka. Nije da se može daleko šetati, ali ima dovoljno. I naravno, to se čovek treba informisati unapred kakva je plaža. U Toroniju je plaža brutalna, samo što ne ide daleko plićak...

Ali se gospođa nije ni informisala ništa pre puta. Stvarno, krenula s bebom od 8 meseci na takav put, nije očekivala gužvu na Evzoniju, i sad su joj svi drugi krivi. Baš kad ima tako malo dete je trebala ili da bolje planira kako, kuda i kad da putuje.

Treća stvar, neki ljudi su prosto namćori, i to će biti čak i kad odu na letovanje - gde treba da se odmore. Stigla si tamo, OK, izbaci to što imaš iz sistema, i sad malo uživaj.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Stigao mi je grčki tag juče . Od potvrde prijema prošlog četvrtka do utorka. UPS-om I potpuno besplatno. Sad samo još da ga napunim i u nedelju krećemo.
Veoma sam zadovoljan uslugom firme Egnatia Odos.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Na sajtu kad napravis nalog mozes da vidis stanje na tagu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

I ja uplatio Grčku za kraj avgusta, idemo u Pargu, pa ako imate neki konkretan savet slobodno pišite.
Plan je da idemo autom, pa ću morati malo da prekopam da li imam zeleni karton, PP aparat da nađem, i slično. Iskreno se nadam da poslednjeg vikenda u avgustu neće biti u pravcu prema Grkoj nekih nenormalnih gužvi, jer očekujem da se tad većina ljudi vraća zbog 01. septembra.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

To sa guzvom nema pravila uopste jer ima mnogo ljudi koji ne idu sa skolskom decom ili kojima deca nece poci 01.09. u skolu. Ja sam nekoliko godina isao na letovanje posle 20.08. i bile su guzve na granicama, kolega obicno ide pocetkom septembra i cekao je na granicama, naravno zavisi od doba dana tako da bih ja i u septembru putovao nocu.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Svakako mi je plan da putujem noću, s obzirom da u smeštaj ulazim u nedelju, lagan sam da u subotu odmoran krenem uveče. Ili da dođem negde bliže granici (Niš, Vranje,..) u subotu, pa uveče krenem odatle, videćemo još kako priđe polazak. :)

Inače, u poslednjih par godina sva putovanja smo planirali u poslednji čas, nismo uslovljeni kada moramo da koristimo godišnji (uglavnom), niti imamo dece pa da se usklađujemo, i baš mi to prija. Ljudi oko nas ne veruju da smo se sad tek odlučili gde i kad idemo, a mnogi su već isplanirali i uplatili pre par meseci ili čak neki i u januaru. :D
Korisnikov avatar
aboki
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2017, 22:23
Garaža: Renault Zoe R135, Renault Scenic 2 2.0T

Post od aboki »

Idi na Niki granicni prelaz. Imas manje km, a nisam cuo da je neko tamo cekao. Drugar sad nocio u Bitolju, pa tuda nastavio za Jonsko.

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ne vole svi da silaze sa autoputa na truckavu magistralu.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Ja vala ne bih menjao AP za magistralu sem ako nema izbora.

Dobro je ko moze tako da isplanira u zadnji cas i da krene, to obicno ispadnu najbolje varijante nego ono dugo planiranje, spremanje i sl. , ja obicno mesec-mesec ipo dana ranije nadjem nesto i uplatim.
Korisnikov avatar
aboki
Reactions:

Post od aboki »

Ja prosle godine 3h na Evzoniju, ove 3h na Dojranu. Sisao bih i na kaldrmu da ne cekam toliko.

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

U koje vreme i koji dan je bio kad si cekao toliko?
Korisnikov avatar
Uninuni
Reactions:
Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017

Post od Uninuni »

Desavalo se i ranije da na Dojranu cekaju po 2-3 h ... sve zavisi kad se krene :(
Korisnikov avatar
aboki
Reactions:

Post od aboki »

OMP napisao:U koje vreme i koji dan je bio kad si cekao toliko?
Nedelja 16.07.2023. 10h, ove isto nedelja 14.07. samo 09:30h.
Vidim da su i u ponedeljak cekali 5h, juce kolega prosao oko 10h za pola sata.

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Jbg los i dan i vreme, ajde dan tesko da mozes da biras ali vreme mozes, ja sam prosle godine isao u nedelju ali sam granice prolazio u 3 i 5h ujutro i nisam puno cekao a ove godine po 10ak min ali je bila sreda. Subota, nedelja i ponedeljak vaze za najgore dane za prolazak granica.
Korisnikov avatar
aboki
Reactions:

Post od aboki »

Ne mogu da se mlatim nocu. Jednom sam se mlatio tako do CG i nazad pre 17 godina i rekao sam da necu vise. Taj prvi dan tamo i ovaj prvi kad se vratim nisam ni za sta.

Godisnji mi nekako krene u subotu i bzvz mi do utorka da ne krecem. Ako je 10 noci, to mu dodje posle petak nazad. Sad sam u četvrtak na Evzoniju cekao 1:15h, obisao sa tagom bar 30 auta koji su cekali na naplatnoj.

Odgovori