Dopuni preko sajta ili preko njihove aplikacije.zdushan napisao:Pokušavam da dopunim Cosmote karticu za internet, preko one njihove What's UP app..
Sve ide lepo, al na kraju izbaci " something went wrong", posle ubacivanja sms koda intese..
Jel neko uspeo uspešno da dopuni?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Grčka
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Re: Grčka
Boringly average, but also perfect for school run mums
Imas i na Sitoniji smestaj za 50-60e, moje komsije idu u jednu kucu godinama u Neosu i placaju 50 ili 55 ali je problem sto do plaze moras autom a sto generalno ne predstavlja problem jer tamo se i ide zbog obilaska plaza ali npr. gradska plaza isto moraju autom, kuca jeste u Gradu ali gradska plaza joj nije blizu.trojanac napisao: 09 Avg 2024, 09:22 verujem da su Sitonija, Lefkada, Tasos i slične destinacije, prilično skuplje i negde van domašaja za prosečan srpski novčanik. Možda uz ranu rezervaciju može i da se nađe nešto za 50-60e noć, ali generalno čujem da je dosta skuplje. Verujem i sve ostalo, ne samo smeštaj.
Ja sam u julu placao 80e smestaj a prosle godine isti taj 70 u istom terminu u Neos Marmarasu ali sa terase vidim gradsku plazu i do nje prosetam za 3-4min. Zato je bitno to , zato jer ne ides svaki dan na neke druge plaze a i popodne uvek idem na gradsku pa mi je bitno da ne moram autom ili da pesacim dugo. Nije mi zao da platim za dobar smestaj i lokaciju iako bih voleo da moze jeftinje ali u ovoj kuci jedino prva plovina juna ili druga semptembra je tu oko 60. Inace kuca super kao i sobe. TV smo imali neki 32" ali to mi i ne treba, internet je bio super u sobama i dvoristu.
Sve ostalo nije skuplje na Sitoniji nego u drugim mestima, bar nije neka bitna razilika a da ja znam ili da sam cuo. U Neosu ima 3 velika marketa, Masutis, Picitas i Bazar kao i vise manjih, cene su u tim marketima kao i u ostatku Grcke. Mi dosta toga kupimo tamo, ima i dobre klope gotovih jela pa kombinujemo neki dan tako neki restoran. U Nikitiu ima takodje 3 ili 4 hiper marketa a ima i Lidl, tako da sto se tice snabdevanja najbolje je u tim marketima ali recimo u Neosu market preko puta kuce gde smo bili odlicno snabdeven a cene nekih artikala neretko jeftinije nego u Masutisu npr. Po restoranima cene slicne, uporedjivali smo i sa Solunom, manje vise svuda je to slicno i moze da se prodje ok u zavisnosti sta jedes, ako ne preterujes i ne izvoljevas se. U svakom slucaju meni je Sitonija top, ne bih je menjao, bilo bi lepse da moze da se nadje smestaj za manje love ali priroda, plaze, more pa i sama mesta jako lepo i tesko da bih je menjao za nesto drugo a sto je na kopnenom delu. Ostrva su lepa ali to je uglavnom daleko a sto ja ne volim jer treba dosta da se vozi pa i skuplje sto se tice samog puta.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ne zahteva Tasos spavanje uz put, kad stigneš do Keramotija to je već kao da si stigao, na trajektu je već odmaranje, gledaš more i galebove. Sam trajekt ne traje dugo i ne unara, a posle kad pristane možeš da imaš max pola sata kolima, a može i manje, zavisi gde si na ostrvu. Mi smo jednom spavali na Dojranu, ujutro nismo baš žurili ali kad smo stigli na Tasos kumovi su stigli sledećim trajektom a krenuli su rano ujutro iz Bgd. To je zadnji put da smo spavali do Grčke 
Edit: šteta je ići na Tasos i biti na jednom mestu, tamo je glavna stvar da obilaziš ostrvo, ako ne voliš da voziš na odmoru onda ga možda i preskoči.

Edit: šteta je ići na Tasos i biti na jednom mestu, tamo je glavna stvar da obilaziš ostrvo, ako ne voliš da voziš na odmoru onda ga možda i preskoči.
Poslednja izmena od grujicd u 09 Avg 2024, 13:18, izmenjeno 1 put ukupno.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Sto spavanje do Tasosa? Imas 800km.trojanac napisao:Sigurno da može bolje, samo eto podelih moja iskustva. Tasos i Lefkada su mi na listi ali moram da spavam usput tako da plus 2 dana odmora i naravno gorivo i putarine.
I da, ima li negde u Grčkoj stabilan i brz internet? Ovde u smeštaju standardno, muka. Uzeo Cosmote karticu, 5G. Radi ali ništa specijalno. Gledanje TV sadržaja je nemoguće bez seckanja.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Osim ako ne volis da spavas tipa na Dojranu.
Cene na Tasosu su ti kao i svuda. Dodatni trosak ti je trajekt, za auto i 4 osobe oko 40€.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

- mix024
- Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
- Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS
Tasos i Sitonija su mi u istom rangu po lepoti i plažama - oboje su mi super.
@ftj
Pelion - istočna strana u svakom slučaju i sela u planini. Ako si spreman za dosta vožnje, lepe prirode, Pelion je extra.
@ftj
Pelion - istočna strana u svakom slučaju i sela u planini. Ako si spreman za dosta vožnje, lepe prirode, Pelion je extra.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Meni je smeštaj među bitnijim stavkama, gde god da idem.
Neki će spavati u podrumu, samo da se umoče, jer "ionako smo napolju po čitav dan". Slično je i sa skijašima, posebno onima koji često skok u na Kop vikendom, samo da je suvo i toplo, koliko toliko "ionako smo na stazi po čitav dan".
Ili neki 6.sprat bez lifta, u Parizu, zajedno sa golubovima, sa pogledom na zid, u 12kvm...ali Pariz je do jaja...
--
Neka. Svako može kako hoće, ali ja polazim od smeštaja. Lokacija nije toliko presudna, ali ću je platiti, ako mogu.
Mene nikakve posebne aktivnosti ne dotiču na putu, tako da se ne moram umočiti u vodu, ne skijam, a volim i zimu i leto, i more i planinu i selo...sve je to meni super, ali nemam nikakvu obaveznu stavku za odmor, tipa: ako ne odem na more, obesiću se, džabe mi odmor i sl. Dakle, treba mi neka infrastruktura, da mogu parkirati (bez gledanja u pasulj da li ću auto sutra i naći, sa ili bez kazne/tablica), prošetati, sesti da popijem pivo i sl.
Inače, put i usputne stvari su mi deo odmora i gledam da se nigde ne žuri, da sve bude doživljaj i ugođaj, koliko je moguće.
Da li ću na moru biti 8 ili 10 dana, nije ni bitno, jer mi je i posle 5 previše
Tada treba preseći... Jednom smo uplatili 5 dana AI na Sitoniji, iako smo svuda jeli i bili, samo ne u hotelu...pa noćenje u Solunu, da se kupi neka jakna...pa 4 dana banjanja u Vrnjačkoj Banji. Imao sam utisak da sam bio bar 15 dana na odmoru, ako ne i duže.
Ja prvi ne volim da se selim i pakujem, ali kada skupim volje, to bude super. Recimo, postcovid letovanje je bilo 3kkm po SRB i CG, sa više noćenja na različitim mestima (i jednim povratkom u BG). Tu sam imao utisak da sam sa posla otišao pre bar 30 dana
Prošle godine sam noćio u Trebinju, pa po nekoliko noćenja na dve lokacije u CG, pa još jedno na Zlatiboru. Sa bebom od 9 meseci, pakovanje je svakodnevnica
Pre toga, Pirot/Zavojsko
o jezero, pa još parče u Vrnjačkoj Banji.
Sada pokušavam da se setim kada sam odmor proveo na jednom mestu, te kada sam negde bio 7 ili više dana...
Pre toga Rumunija, pa Stara Planina, plus svakodnevni izleti po Srbiji.g
Kopaonik, leto 2017, beše 7 dana. Bilo je super, po šumama i gorama, i mislim da mi je to rekord dužine boravka na jednom mestu, a da nije poslom, u poslednjih ihaaaj godina.
Na kraju, najbitnije je da se vratiš u kršten smeštaj, okupaš kao čovek, popiješ pivo na terasi sa pogledom, izvališ na udoban krevet, zaspiš i stvarno se odmoriš.
TapaT
Neki će spavati u podrumu, samo da se umoče, jer "ionako smo napolju po čitav dan". Slično je i sa skijašima, posebno onima koji često skok u na Kop vikendom, samo da je suvo i toplo, koliko toliko "ionako smo na stazi po čitav dan".
Ili neki 6.sprat bez lifta, u Parizu, zajedno sa golubovima, sa pogledom na zid, u 12kvm...ali Pariz je do jaja...
--
Neka. Svako može kako hoće, ali ja polazim od smeštaja. Lokacija nije toliko presudna, ali ću je platiti, ako mogu.
Mene nikakve posebne aktivnosti ne dotiču na putu, tako da se ne moram umočiti u vodu, ne skijam, a volim i zimu i leto, i more i planinu i selo...sve je to meni super, ali nemam nikakvu obaveznu stavku za odmor, tipa: ako ne odem na more, obesiću se, džabe mi odmor i sl. Dakle, treba mi neka infrastruktura, da mogu parkirati (bez gledanja u pasulj da li ću auto sutra i naći, sa ili bez kazne/tablica), prošetati, sesti da popijem pivo i sl.
Inače, put i usputne stvari su mi deo odmora i gledam da se nigde ne žuri, da sve bude doživljaj i ugođaj, koliko je moguće.
Da li ću na moru biti 8 ili 10 dana, nije ni bitno, jer mi je i posle 5 previše

Ja prvi ne volim da se selim i pakujem, ali kada skupim volje, to bude super. Recimo, postcovid letovanje je bilo 3kkm po SRB i CG, sa više noćenja na različitim mestima (i jednim povratkom u BG). Tu sam imao utisak da sam sa posla otišao pre bar 30 dana

Prošle godine sam noćio u Trebinju, pa po nekoliko noćenja na dve lokacije u CG, pa još jedno na Zlatiboru. Sa bebom od 9 meseci, pakovanje je svakodnevnica

Pre toga, Pirot/Zavojsko
o jezero, pa još parče u Vrnjačkoj Banji.
Sada pokušavam da se setim kada sam odmor proveo na jednom mestu, te kada sam negde bio 7 ili više dana...
Pre toga Rumunija, pa Stara Planina, plus svakodnevni izleti po Srbiji.g
Kopaonik, leto 2017, beše 7 dana. Bilo je super, po šumama i gorama, i mislim da mi je to rekord dužine boravka na jednom mestu, a da nije poslom, u poslednjih ihaaaj godina.
Na kraju, najbitnije je da se vratiš u kršten smeštaj, okupaš kao čovek, popiješ pivo na terasi sa pogledom, izvališ na udoban krevet, zaspiš i stvarno se odmoriš.
TapaT
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
800km ne deluje puno, ali sa ovim čekanjem na granici plus trajekt to je 14-15 sati puta. Vozim sam i ne vozim noću. Okreni obrni gubim taj dan. Ovako dan ranije, noćenje negde u Makedoniji i lepo stignem tamo za dana, odmoran. Za nazad možda i može u komadu.
Posetite www.garaza.rs !
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Grčka
Ma kakvi. Trajekt ti je 30min.
Realo ti treba s pauzama i ako zabodeš čekanje 12h.
Tasos nazivaju plutajuća šuma, ceo je u borovini i ima poseban šmek.
Edit:
To noćenje u Mk na Dojranu mi je potencijalno ogroman zajeb. Kao odmorićemo da prepolovimo put a onda te ujutru saceka 2h guzve u koloni.
Bolje onda preći u Gr pa noćiti negde.
Realo ti treba s pauzama i ako zabodeš čekanje 12h.
Tasos nazivaju plutajuća šuma, ceo je u borovini i ima poseban šmek.
Edit:
To noćenje u Mk na Dojranu mi je potencijalno ogroman zajeb. Kao odmorićemo da prepolovimo put a onda te ujutru saceka 2h guzve u koloni.
Bolje onda preći u Gr pa noćiti negde.
Brzine idu u H-a !!!

Treba svako da pronađe za sebe najbolju varijantu.
Putovali smo i u cugu i sa spavanjem, nekako se promene prioriteti, podese se očekivanja (citiram jednog člana) i bude OK. Probali i spavanja u MK i u Solunu, i ne bih ponavljao sad neka ni pod razno.
Putovali smo i u cugu i sa spavanjem, nekako se promene prioriteti, podese se očekivanja (citiram jednog člana) i bude OK. Probali i spavanja u MK i u Solunu, i ne bih ponavljao sad neka ni pod razno.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Imao sam sreće da odem na Tasos još 2004, to je bila banja, nigde gužve, gde ti padne na pamet odeš bez razmišljanja... Kasnije je uvek bila sve veća gužva, za najpoznatije plaže moraš da poraniš da zauzmeš mesto (Aliki, Mermerna), u Teologosu jednom nismo uopšte uspeli da dobijemo jagnjetinu, sve su obrstili pre nas. I za Tasos treba malo prilagoditi očekivanja.