Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Grčka

Post od trojanac »

Atlas 24 ne važi?

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

kojot napisao: 16 Avg 2024, 08:49

A zna li neko od vas kako se vozi taj brodić da ne odem kao tupadžija tamo :D
Snaci ces se, nije space shuttle.
Sinisa G. napisao: 22 Avg 2022, 22:01
Slika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Ja sam vise za varijantu skuter na vodi, mada to je za do 3 osobe ali super je za voznju.
kojot
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2018, 22:33

Post od kojot »

Skuter je 80 evra sat, a brod 100 evra dan... I brod manje troši
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

znam da je isplativije i komfornije uzeti neki glisercic
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Meni je cilj tako nesto za Dunav da uzmem po lokalu, mislim da je i logistika mnogo ozbiljnija. Tamo dole u Modanji kad su prijatelju maznuli motor sa camca malo me je i razocarao izuzetan bol u preponama pandura.

Sent from my iPhone using Tapatalk
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Proveriti da li tamo treba plovidbena dozvola za upravljanje čamcem.
Ja sam polagao kod nas, izdaje rečna kapetanija kao mala knjižica.
U suštini svodi se ne teorijski deo, upoznavanje pravila plovidbe, način obeležavanja i tumačenja svetlosne signalizacije, osnove navigacije, poštovanje mimoilaženja, kako se sidri bezbedno itd. (nešto kao što je PSP polaganje bilo za moped- bicikl sa motorom)

I neka knjižica na srpskom je bila dostupna u prodaji, vrlo korisna da se ima.

Ovo pišem za ne daj bože situaciju da se nešto nepredvidjeno desi, i da ne važi osiguranje čamca pa onda sav trošak/ krivica spada na voditelja čamca.

Kod nas je obaveza polaganja, na rekama je obavezno posedovanje dozvole i može se desiti kontrola rečne policije.
Dva ili tri puta ukupno mi se desila kontrola, ono samo pokazao da postoji nisu ni gledali na koga je. Davno bilo.

Nije teško, nije komplikovano izvaditi (i nije bilo skupo nekada, ne znam sada koliko su takse).
BRABUS
Reactions:
Pridružio se: 14 Dec 2016, 08:51

Post od BRABUS »

Treba imati u vidu da su plovne dozvole izdate nakon što se Crna Gora odvojila samo za unutrašnje vode (jezera i reke), tako piše u međunarodnoj plovnom dozvoli

Ali većina manjih gumenjaka u Grčkoj i Italiji ne zahteva plovnu dozvolu da ima onaj ko upravlja
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

Kontaktirajte vlasnike direktno u vasem mestu gde boravite. Udjes preko maps i lagano da se nadje rent camca i podatke. I redom.

Ide kratka obuka. Nije pretesko. Samo da se oseti camac. Najteze je voznja s malo gasa i kad treba da se stane i manevrise. Ali na osecaj se brzo provali sve.

Nezaboravno iskustvo. Poptpuno novi vid uzivanja na moru. Pa i sa onim starim camcima koji imaju rucni motor/upravljanje tj "drsku".
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

ljubitelj napisao:Proveriti da li tamo treba plovidbena dozvola za upravljanje čamcem.
Ja sam polagao kod nas, izdaje rečna kapetanija kao mala knjižica.
U suštini svodi se ne teorijski deo, upoznavanje pravila plovidbe, način obeležavanja i tumačenja svetlosne signalizacije, osnove navigacije, poštovanje mimoilaženja, kako se sidri bezbedno itd. (nešto kao što je PSP polaganje bilo za moped- bicikl sa motorom)

I neka knjižica na srpskom je bila dostupna u prodaji, vrlo korisna da se ima.

Ovo pišem za ne daj bože situaciju da se nešto nepredvidjeno desi, i da ne važi osiguranje čamca pa onda sav trošak/ krivica spada na voditelja čamca.

Kod nas je obaveza polaganja, na rekama je obavezno posedovanje dozvole i može se desiti kontrola rečne policije.
Dva ili tri puta ukupno mi se desila kontrola, ono samo pokazao da postoji nisu ni gledali na koga je. Davno bilo.

Nije teško, nije komplikovano izvaditi (i nije bilo skupo nekada, ne znam sada koliko su takse).
Ja sam polagao u vojsci na Južnoj Moravi. Vojni ČAMAC sa 12 sedišta, Johnson motor 40 KS. Vožnja napred, vožnja nazad, pristajanje uz dok, poznavanje pravila u rečnom saobraćaju. Dobio sam dozvolu, knjižica kao stara lična karta samo sive boje. Važi u civilstvu, naravno.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ne traže dozvolu Grci za taj čamac. Traže za veća plovila.

Mi smo prošle godine na Skopelosu taj čamčić sa 30ks iznajmili za 130e, sve uključeno. Obišli celo ostrvo. Svidelo nam se pa sam položio i za jedrilicu i iznajmili smo je ove godine da jedrimo po Sporadama. Bajka.

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Uf, to zahteva posebnu temu. Aj kad stigneš molim te otvori temu, napiši gde se pokaže za tu dozvolu za jedrilice, da li može kod nas, koliko košta, koliko traje, za kolike brodove posle dobiješ dozvolu, da li ti za rentu traže neke dodatne licence, koliko posle košta renta, ima tu sigurno milion detalja...
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Mene baš juče juri zet da položim, kaže da će nešto da menjaju, pa će biti dosta teže.

Послато са 21051182G помоћу Тапатока

kojot
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2018, 22:33

Post od kojot »

Ok, za čamac sam shavtio. Javiću utiske.

A da li neko zna kako je ići u grčku preko bugarske? Ja idem u kavalu. Sigurno ima neki razlog zašto većina ide preko makedonije...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Idu ljudi i preko Bugarske. Generalno su pozitivni utisci. Za Kavalu se verovatno isplati ići na Bugarsku.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Odgovori