Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Post od Bax »

Topla koja je kod mene u Toyoti, je otpisana pre 5 godina, ja sam je izvadio iz Opela, dopunio i ona i dalje radi.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Arogan
Reactions:
Pridružio se: 28 Jul 2019, 18:57

Post od Arogan »

Dok još ima lepih dana "saniraću" "gradska oštećenja", na oboje kola, slika P1. Mislim da kraj gde živim ima najuži parking u Srbiji, pa prilikom parkiranja ćesto dolazi do češanja, pre svega ivica branika, jer najviše štrče. Na Puntu su branici bolje rešeni, nema oštrih ivica, a lajsna je crna pa se oštećenja ili ne vide ili me ne zanimaju jer nema značajne promene boje. Sa druge strane, lajsna na Astru je u boji karoserije i ona je prva na odaru, a sa oštrih ivica branika se guli boja od pranja puškom, tako da kod nje ima više posla.
Na slici P2 ovo providno je oprana flašica laka za nokte u koju sam uprskao providni autolak iz spreja.
Služi mi za Punta da odmah zakrpim rupe na providnom laku dok su još milimetarske. Nastaju povremeno samo na haubi, uglavnom par dana posle pranja puškom, malo ih izgreben noktom (proširim do zdravog prvovidnog laka), i onda nanesem četkicom providni lak iz flašice. Posle toga te male rupe se više ne šire. Na slici P3 su dva mala oštećenja na haubi koja sam tretirao providnim lakom pre 4 godine i ne povećavaju se, kao što se vidi.
Prikačeni fajlovi
P1.jpg
P1.jpg (101.73 KiB) Pogledano 967 puta
P2.jpg
P2.jpg (37.06 KiB) Pogledano 967 puta
P3.jpg
P3.jpg (33.49 KiB) Pogledano 967 puta
prle.antic@gmail.com
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2024, 11:42

Post od prle.antic@gmail.com »

Bax napisao: 15 Okt 2024, 06:36 Topla koja je kod mene u Toyoti, je otpisana pre 5 godina, ja sam je izvadio iz Opela, dopunio i ona i dalje radi.
I kod mene stara Topla je bila ok kada se napuni.Vec sutra je bila na polovini napunjenosti.Ne "drzi" sto bi rekao majstor.Inace, nova Topla za sada radi svoj posao.Autic pali iz prve i bez dodavanje gasa.Primetio sam kada sam u gradskoj guzvi i kada se ukljuci ventilator malo se kao smanji napon.Zatrepere svetla na kratko.Mozda tako treba?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ne znam za svetla ali znam da trzne motor kad pali vent kod mene....
prle.antic@gmail.com
Reactions:

Da,bas tako trzne i kod mene.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Nisam to primetio kod mog Puntića.
prle.antic@gmail.com
Reactions:

Mozda je tvoj novijeg datuma.Moja Z 10 je prvi uvezen puntic.God.proizvodje 2006.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Kako ti se drze pragovi, moja koja je uzeta 2006, je suplja na oba praga od trulezi, drugi koji je 2010, je jos u dobrom stanju.
OVa sto je 2006, je trula vec 4 godine, ali sam ja to malo sanirao sa staklo gitom.
prle.antic@gmail.com
Reactions:

Da kucnem u drvo, puntic je zdrav sa limariijom.Garaziran je od prvog dana i posle svake voznje po snegu i u zimskim uslovima je uglavnom temeljno opran od soli i rizle.Aspuh je i dalje iz prve ugradnje jedino je lonac bez prvog sloja lima.Sta da ti kazem Bax limuzina je puntic
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Garaža mnogo znači.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Na z10 2006, 160k je sad cetvrti lonac,
fabricki, Imasaf, pa original, i sad mala provreda pre neko dan.....
prle.antic@gmail.com
Reactions:

Bax,cini mi se da si bio dosta vredan i aktivan na sajtu VG ili tako nekako se zvao.Koliko se secam bas smo dobro pricali o Z10.Bilo je dosta dobrih saveta.Tvoja limuzina je bila crne boje ako me pamet ne vara.Moj je bio crven i bio sam kod Alvirovica zbog opreme koja nije bila ispostovana u narucenoj varijanti.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Jel se secas kako ti je bio nadimak na VG forumu, sta je bese falilo na tvojoj zastavici? Da moja prva je bila crna ona je sad kod rodjaka.

Te prve su imale neke cudne pakete opreme, kao da su cistili lagere od zaostale opreme....

Malo ih je prezivelo na forumima, kod prvih vlasnika od 2006. Sluzio je bas dobro, ali sad su ga pritisle godine, mada radi on i dalje, bas je bio zahvalna kupovina....
Slika
prle.antic@gmail.com
Reactions:

Ne secam se,stvarno se ne secam kako sam se tada vodio na VG.Puntic je bio od narucene full opreme i sa klimom ponuidjen go kao pistolj.Funjare iz Zastave kada su me pozvale da dodjem po auto nisu mi ni rekli sta ima od opreme.Kada sam dosao samo je boja bila crvena metalik.Prednja tabla je bila drugojacija,na vratima nije bilo dzepova i mesta za zvucnike,bez klime,fiksni volan.Da ,sa dva air begova.A da i bila je zadnja klupa iz jednog dela a nasloni iz dva dela.Mozda je jos nesto bilo u minusu,ne secam se.Kada sam rekao da ovo nije moj auto,funjare su naravno rekle ili uzmi ili ostavi i cekaj kada ce i da li ce da ti stigne sto si napisao i platio.
Uzeo dosao kuci i pozvao Alvirovica i tako dalje...
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

U nasoj zemlji nikad ti nije dosadno, stalno novi izazovi :(

Gledao sam sad bas cimnu lampice kad upali vent motora.
Odgovori