Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Post od shandu90 »

Sto ti kazes funjare i danas primenjuju pilicarske fore na kojima su odrasli u ‘zlatna vremena’. Jesi na kraju docekao onaj koji si hteo ili si uzeo sto su ti ponudili?

Sent from my iPhone using Tapatalk
prle.antic@gmail.com
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2024, 11:42

Post od prle.antic@gmail.com »

Sto su mi ponudili.Na neki nacin pok.Alvirovic iritirao je strucnjake iz Zastave pa su u sledecoj emisiji objasnili trapavo naravno kako je doslo do "incidenta".Bilo pa proslo.Posle toga znam da su svi koji su kupovali puntice dobijali apsolutno narucenu opremu.Serija Classic je vec druga prica.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

JA sam imao 3 komada:

- Prva Z10 2006, lepo me je sluzila 6 godina, ali je trosila ulje od samog pocetka, a i dan danas trosi ulje, samo sad vec znacajno. Imala je neke sitne reklamacije, ali sve u svemu solidan auto, za cenu. Od mene je uzeo moj drug, a posle njega moj rodjak. Ima jos par godina zivota u njoj, zilava je.

- Drugi klasik 2011 mjet, je bio problematican, svasta mu se pokvarilo za godinu i po dana kod mene, stalno je bio u servisu, i stalno je bila borba za garanciju, posto nista nisu priznavali iz Fiata. Ogadila su mi se kola.

- Treci klasik 1.2 2010 sam uzeo polovan sa 32k km, od drugarice, njega i sad vozim, vec skoro 6 godina, on je i najbolji, odlican auto, skoro da i nemam problema. Vozicu ga dok bude imalo smisla, njega garaziram, pa je u solidnom stanju i spolja.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

I mi ćemo našeg voziti dok se "ne raspadne" (što naravno neću dozvoliti). :D Vredi nam upotrebno mnogo više nego što vredi u novcu, pogotovo što ima i plin. Neki dan mi žena reče da je ostala bez plina pa sam otišao da ga natočim - 2.500 din stalo u rezervoar (nije ipak sve potrošila). Ma idi... :D
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

A jos i ekoloski podoban.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Prvih 15 godina vlasništva je najgore. Posle se navikneš na kola. :D
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Eskimko
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2018, 22:15
Garaža: Citroën C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od Eskimko »

@Bax Normalno za tako mali motor i drljavi alternator koji su ugradjivali u punta.
Jos ako ti ne radi reostat za prvu brzinu ventilatora pa odma pali drugu tek tad zastuca
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Kad pogledas ja sam sastavio oko 14 godina, kroz ova 3 sto sam vozio.....
Sa ovim cenama, ja bi svog mogao da prodam za iste pare kao sto sam ga kupio pre 6 godina, ali od tih para posle ne bih mogao nista slicno da kupim, tako da neka ga.....
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Moj je sada preko 13 godina kod nas, a kao da je juče kupljen. Kako vreme leti... Odličan je i dalje, jedino mi se otvorila rupa na desnom pragu (tj nije još ali hoće) i moram to da rešim do proleća... Ne isplati se prodavati, definitivno. Jedino ako se baš ima para za nešto još bolje. Ja bih ga menjao možda jedino za neki manji električni automobil, da probamo i to... :)
prle.antic@gmail.com
Reactions:

Lepo je videti da jos ima ponosnih vlasnika puntica u svim varijantama.Ovaj moj sluzio me je bez ikakvih problema dok nije poceo ECU da brlja, avgust mesec ove godine.Posle zamenskog i promene akumulatora vratio se na verno sluzenje.Posto sam verovatno najstariji od svih vas ostace ovaj autic dok mi produzavaju dozvolu,dve godine,jedna godina,jedan mesec i cao.Za sve ove godine redovno menjao ulja i filtere bez obzira na predjenu km.Uradjen jedan veliki servis,promenjene dva puta svecice i kablovi za svecice.Promenjena tri akumolatora i zimske,letnje gume po potrebi.Promenjene bez veze obe bobine.Promenjene plocice na prednjim tockovima.I to je to.
Pa kako da ne budem zadovoljan.Presao pola kontinenta sa decom i poslednjih godina sa zenom.Kacio se na 2000m i prelazio iz cuga 1200km bez spavanja sa dva vozaca.
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

ECU zezao zbog akumulatora i posle promene sve ok ili sam pogrešno razumeo?

Sent from my RMX2170 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Na njima se spale izlazi za bobine na Ecu, i onda to mora da podebljaju prevezu i posle nema problema.
prle.antic@gmail.com
Reactions:

Ne ECU je zezao ranije.Upali zuti alarm( engine) i radi na dva cilindra.Menjao svecice,kablove i na kraju jednu pa i drugu bobinu.Resetovao ECU skidanjem akomul.pa vracanje.Neko vreme radi i onda opet isto.Test je uvek pokazivao da jedna bobina ne radi.I na kraju nije gasio alarm i stalno je radio na dva cilindra.Nasao polovan ECU,dekodiran i auto je normalno radio.I tek posle nekog vremena(mesec,dva)prilikom prvog paljenja bez dodavanje gasa nisam mogao da startujem auto.Promenom akumulatora sve je ok.Kao sto sam napisao akumulator nije imao udarnu snagu.Kada napunim preko ispravljaca taj dan upali sutra dan vec izgubi dusu i pokazuje manje od pola napunjenost.
fiatpunto
Reactions:
Pridružio se: 06 Nov 2024, 13:31

Post od fiatpunto »

Imam Fiat punto klasik 44 kw 2009. god. Treba da uradim veliki servis i zamenu pk kaiša. Šta sve tačno treba da kupim?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Set zupcastog kaisa, tu ti je kais i zatezac, zatim pumpu za vodu.
Potom zatezac PK kaisa i sam pk kais.
Zovnes Kit komerc, oni ce ti spakovati sta ti treba.
Poslednja izmena od Bax u 07 Nov 2024, 11:48, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori