Nisam imao to tvoje sa podebljanjem ali sam imao bol u stopalu, Plantar fasciitis. Prestalo je da me boli kad sam počeo da nosim uloške koji imaju ispupčenje u tom delu, u prvo vreme imaš osećaj da gaziš lopticu ali se posle navikneš. Kod nas imaš čoveka koji ti snimi kako gaziš nekom spravom, i onda napravi uložak po meri. Međutim pre toga sam u USA u nekoj Reebok radnji naleteo na mašinu koja radi to isto, staneš, snimi stopalo od dole i kaže ti, e za tebe je takav i takav uložak. Taj reebokov uložak je bio skoro isti kao što mi je ovaj čovek napravio. Možda u Holandiji imaš tako nešto, aparat koji snima stopala? Možda u radnjama gde je oprema za trčanje? U stvari ni ne znam da li bi za to tvoje uopšte pomogao uložak.
Sa druge strane, sad sumnjam da mi je taj uložak napravio problem sa ahilovom tetivom. I par ovih drugara sa problemima sa ahilovom tetivom ima slične uloške, možda njih ne treba više nositi kad ti se smiri problem, možda sad previše kompenzuju na drugu stranu, tegle mišić/tetive i prave drugi problem.
Možda sve ovo lupetam, nisam ni ortoped ni fizijatar, ne uzimaj savete za ozbiljno