Koji tip karoserije je najprakticniji za svakodnevnu upotrebu?
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Re: Koji tip karoserije je najprakticniji za svakodnevnu upotrebu?
Superb karavan.
Passat limuzima ima problem sa malim otvorom gepeka, ali se napakujemo "k'o Turci" kad krenemo za Srbiju, neverovatno šta stane. U suštini stane ono što je predviđeno da ide u gepek, a to što ne može frižider unutra da se ubaci to je već druga priča.
Primer glupog gepeka je F10 limizina. Velik auto, velik gepek po volumenu, a unutra koševi od točkova zaizimaju pola prostora.
Passat limuzima ima problem sa malim otvorom gepeka, ali se napakujemo "k'o Turci" kad krenemo za Srbiju, neverovatno šta stane. U suštini stane ono što je predviđeno da ide u gepek, a to što ne može frižider unutra da se ubaci to je već druga priča.
Primer glupog gepeka je F10 limizina. Velik auto, velik gepek po volumenu, a unutra koševi od točkova zaizimaju pola prostora.
Istina, kad god treba crt tv da preteram teram golfa.
Superb karavan je baš dobar po prostoru.
Ali, kao i 99% sadašnjih vozila nema obaranje sedišta u potpuno ravan pod, ostaje "stepenik". Provereno na modelu koji se prodavao aprila ove godine, sajamski primerak a potvrdio i prodavac.
Onaj 1% jer možda i postoji još poneki redak auto koji ima ravan pod, uglavnom svi koje sam gledao na sajmu izloženi imali "stepenik" nakon preklapanja samo je razlika manje ili više ometajući.
Ne mogu da se setim koji tačno model, mislim da je Korola Tojotina jedina bila sa potpuno ravnim podom.
Karavan SUV kros svejedno kako se naziva.
Ali, kao i 99% sadašnjih vozila nema obaranje sedišta u potpuno ravan pod, ostaje "stepenik". Provereno na modelu koji se prodavao aprila ove godine, sajamski primerak a potvrdio i prodavac.
Onaj 1% jer možda i postoji još poneki redak auto koji ima ravan pod, uglavnom svi koje sam gledao na sajmu izloženi imali "stepenik" nakon preklapanja samo je razlika manje ili više ometajući.
Ne mogu da se setim koji tačno model, mislim da je Korola Tojotina jedina bila sa potpuno ravnim podom.
Karavan SUV kros svejedno kako se naziva.
honda jazz ima potpuno ravan pod kad se obore zadnja sedista i starije gen. i nove... cudo sta sve staje u taj "mali" auto

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Jazz je skoro pa savršen auto. I kompaktan da ga parkiraš gde hoćeš, i gepek kao kod broj većeg auta. Mana je što je na autoputu bučan i skakutav. Zato i kažem "skoro pa". Ne znam da li su novije generacije od mog to popravile, ali nije realno da kratak i lagan auto još i upija rupe kao limuzina. Inače pošto ima i prostor ispod sedišta kao u bioskopu, sa kapacitetom prtaljaga uopšte nije daleko od 70cm dužeg CR-V-a.
Ne znam gde pominjete pasate i superbe u ovoj temi "najpraktičniji za svakodnevnu upotrebu". Otišla je diskusija malo u "šta sve može da se potrpa". Ako često moraš da koristiš paralelni parking ili su uska parking mesta, što manji auto to bolji. Ko ima svoj veliki parking, i parkira samo po tržnim centrima i ostalim lokacijama sa velikim parkinzima, može i karavan da vozi po Beogradu. Ako nije tako onda ćeš da se smaraš, da vrtiš krugove dok ne nađeš dovoljno prostora da smestiš svojih 5 metara.
Ne znam gde pominjete pasate i superbe u ovoj temi "najpraktičniji za svakodnevnu upotrebu". Otišla je diskusija malo u "šta sve može da se potrpa". Ako često moraš da koristiš paralelni parking ili su uska parking mesta, što manji auto to bolji. Ko ima svoj veliki parking, i parkira samo po tržnim centrima i ostalim lokacijama sa velikim parkinzima, može i karavan da vozi po Beogradu. Ako nije tako onda ćeš da se smaraš, da vrtiš krugove dok ne nađeš dovoljno prostora da smestiš svojih 5 metara.
To stoji oko mesta za parking ali onda idemo u smeru Peglice 126, Fiata 500, Yuga, Smarta, Aygo i tako tih dužine oko 3,5metra i manje gde nestaje praktičnost za opštu upotrebu jer za drugo osim par kilometara po gradu i nisu predvijdeni.
Mada mislim da ako ima obeleženog parking mesta bilo na ulici bilo po tržnim centrima više nije tako presudna veličina automobila jer su ta mesta iste veličine.
Odličan prostor ali i on ima "stepenik", barem prema ovim slikama koje sam našao. Model 2020+ godišta.

Mada mislim da ako ima obeleženog parking mesta bilo na ulici bilo po tržnim centrima više nije tako presudna veličina automobila jer su ta mesta iste veličine.
Odličan prostor ali i on ima "stepenik", barem prema ovim slikama koje sam našao. Model 2020+ godišta.

Poslednja izmena od ljubitelj u 20 Nov 2024, 10:51, izmenjeno 2 puta ukupno.
Onda dodjemo do Americkih standard nista ispod Ford-a F 150 raptor. Po mogucstvu i da imas negde kampersku nadogradnju za njega 

Ja sam se sad prvi put sreo sa jazz-om i bas sam se prijatno iznenadio autom u svakom pogledu, nisam ga doduse vozio na putu sem tu malo po kraju ali ono sto sam primetio mi se bas svidja, prva generacija mi nije nesto ali druga mi se svidja i vizuelno i ovako plus je ovaj sport verzija koja po meni dosta lepse izgleda od obicne.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Svakome je različito šta znači svakodnevna upotreba.
Za mene je dovoljan hečbek, u 98% vremena se vozim sam, u ostala 2% još jedna osoba. Gepek mi treba dva puta godišnje a i tad uspešno se popakujem.
Za mene je dovoljan hečbek, u 98% vremena se vozim sam, u ostala 2% još jedna osoba. Gepek mi treba dva puta godišnje a i tad uspešno se popakujem.
Pa da, do američkih standarda da se ima po nekoliko auta pa se bira po potrebi trenutnog raspoloženja ili zahteva vožnjeljuba napisao: 20 Nov 2024, 10:47 Onda dodjemo do Americkih standard nista ispod Ford-a F 150 raptor. Po mogucstvu i da imas negde kampersku nadogradnju za njega![]()

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Sve se vrti oko toga kakav ti je parking kod zgrade/kuće, kakav kod posla, kakav kod vrtića... Tamo gde se vrtiš svaki dan. Ako svaki dan imaš dramu i prolaziš pored praznih mesta jer su ti premala - onda voziš prevelika kola. A ako nije ta drama onda može slobodno i veći auto. I ako par puta mesečno imaš problema sa parkiranjem to nije toliko bitno. Ključno je ono što koristiš svaki dan.
Mislim da zato ljudi i olako pričaju kako nemaju problema sa većim kolima, jer ne mogu da se stave u kožu onog koji ima taj problem na dnevnoj bazi.
Mislim da zato ljudi i olako pričaju kako nemaju problema sa većim kolima, jer ne mogu da se stave u kožu onog koji ima taj problem na dnevnoj bazi.
Apsoultno. Koliko sam ja uzivao sa Suzuki Wagon R+. Veliki prtljaznik, visok a kratak auto, svuda ga uguram. Ne bi ga menjao ni za jedan drugi auto za po gradu.
Hajde onda slikovito da ti objasnim...nidza napisao: 20 Nov 2024, 05:54 1500 nema nijedan auto![]()
490 mi je izbacio za Civic, kao C klasa karavan. Neka je i 410l ne pravi epohalnu razliku.

Tvrditi da su ova 2 gepeka ista je...ne znam ni ja sta

Mislim da Bmw ima jos veci gepek od C klase, da nova C klasa ima smanjen gepek u odnosu na prosli model.
A evo i gepeka na mom starom X3 2011-o, na novijim su veci:
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Na ovoj slici izgleda duplo veći i od Octavije. 
Imamo W206, znam koliki je gepek.

Imamo W206, znam koliki je gepek.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Koji tip karoserije je najprakticniji za svakodnevnu upotrebu?
X tri za sad vodi, pogotovo što ima i šestak u ponudi
Boringly average, but also perfect for school run mums