RAV4 vs CX-5 vs Austral

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: RAV4 vs CX-5 vs Austral

Post od Heinz »

ftj napisao: 18 Nov 2024, 21:26 Zato pola srbije ovaj praznik bilo u temisvaru.
Sve naši, u hotelu, na otvorenim parkinzima, u šoping centrima, akva parku...
LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

Post od LAV-LAV »

cikajowa napisao:Milis da ugradjuju jer su im lose baterije ili mozda da dobiju malu potrosnju i na otvorenom putu? Poznato je da hibrid malo trosi u gradu, a na otvorenom nema neke ustede

Sent from my iPhone using Tapatalk
Hybrid radi posao i na otvorenom putu. Baterija se uključuje ovisno o stiskanju gasa odnosno broju okretaja, a ne o brzini.
Znači, na 2000 o/min mozeš voziti i 30 km/h i 80 km/h i 120km/h

Jel tako?

A ovo za hybride i taksiste, Piazza Duomo u Milanu je valjda prezentacija Toyote hybrid (Toyota Auris hybrid.) svi taksisti do jednog voze isto.

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk

Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ja sto sam provozao HRV letos na autoputu nema tu baterije posle 80kmh.

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

LAV-LAV napisao: 19 Nov 2024, 00:16 Baterija se uključuje ovisno o stiskanju gasa odnosno broju okretaja, a ne o brzini.
Znači, na 2000 o/min mozeš voziti i 30 km/h i 80 km/h i 120km/h

Jel tako?
Možeš i 220 km/h i 320 km/h onda takodje na 2000 o/min ako važi ta zakonitost da nije ovisno o brzini.

Nije tako, važi zakon održanja energije.
Korisnikov avatar
cikajowa
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2016, 13:35
Garaža: Toyota Corolla 1.6 VVTi Luna

Post od cikajowa »

Jedan info,
Ako se uzima kredit prilikom kupovine Australa, beskamatni ili bilo koji drugi, uslov je da se uzme i Generali kasko, koji je 1200€ godisnje za Austral

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Neka druga banka možda?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Pitanje za one koji su gledali spisak opreme za Austral. Da li postoji adaptivni tempomat u bilo kom paketu? Kada se pojavio, gledao sam primerke koji su kostali oko 36k i nisu posedovali ACC....

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
cikajowa
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2016, 13:35
Garaža: Toyota Corolla 1.6 VVTi Luna

Post od cikajowa »

Nou, uslov za sve kredite
Slika

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ma ti uvek možeš da uzmeš kredit u bilo kojoj drugoj banci, samo je pitanje da li imaju neki dodatni popust koji važi samo za to njihovo kreditiranje.

Nego će verovatno i u drugoj banci/lizingu tražiti kasko, nije to ništa neočekivano.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

RAV4 vs CX-5 vs Austral

Post od Saša »

Na sajtu Renaulta Srbija u cenovniku i spisku opreme osnovnog modela piše da ima adaptivni tempomat.

Kad sam kupovao Kadjara davali su dve godine dužu garanciju ako se kupuje preko njihovog finansiranja.
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Da, sada ga ima. U početku ga je kao deo standardne opreme imao samo Austral hibrid.

Oko "cene finansiranja". Samo kao primer. Danas gledam jedan ugovor o lizingu, iz avgusta 2023:

- nabavna vrednost vozila 39.500
- učešće za lizing 50%
- period lizinga 4 godine
- rata oko 473 evra bila tada ( kamata 3M Euribor + 3,29 % )
- procenjena ukupna vrednost davanja primaoca po tim ugovoru oko 47.500 evra ( što je sumanuto uz ušeće od 50% i period lizinga od samo 4 godine ).

Inače, za prvu godinu je kasko ( u startu ugovorena na 4 godine, radi dobijanja popusta) bio oko 1.000 evra, a ove godine je čak i veći od 1.000 evra. Jer, prve godine je premija odredjena na bazi nabavne cene ( 39.500 ), a ove godine na bazi novonabavne cene, umanjeno za amortizaciju i popust ( i ispalo eto još i više ). Osiguranje je odbilo prigovor osiguranika ne tako odredjenu premiju.
Poslednja izmena od pedalaš u 20 Nov 2024, 19:50, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

RAV4 vs CX-5 vs Austral

Post od Saša »

Mislim da su to bile samo najave modela. Dok je krenuo u prodaju sabrali su pametno dva i dva i zaključili šta danas model mora da ima pod obavezno (i kao prednost u odnosu na druge) ako žele da se prodaje dobro. Slično su uradili sa Kadjarom pre gašenja tog modela - podigli su svim primercima dosta nivoe opreme u odnosu na ranije (da bi ih lakše rasprodali). Neko tamo zna posao.
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Saša napisao: 20 Nov 2024, 19:46 Mislim da su to bile samo najave modela. Dok je krenuo u prodaju sabrali su pametno dva i dva i zaključili šta danas model mora da ima pod obavezno (i kao prednost u odnosu na druge) ako žele da se prodaje dobro. Slično su uradili sa Kadjarom pre gašenja tog modela - podigli su svim primercima dosta nivoe opreme u odnosu na ranije (da bi ih lakše rasprodali). Neko tamo zna posao.
Ja sam gledao Kadjar u decembru 2019. ( hteo sam da ga kupim ) i ispostavilo se "zlatom da sam plaćao", ja u Srbiji tada za njega nisam mogao da dobijem adaptivni tempomat ( čak i uz tadašnju najskuplju verziju od 30.000 to nije moglo da se doplati ). I odustao sam od ideje Kadjara. I uzeo CRV.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

RAV4 vs CX-5 vs Austral

Post od Saša »

Na nekim tržištima ga je ipak imao. Zašto se ovde nije mogao dobiti - zaista ne znam. Pritom su ga recimo Scenic i Talisman imali u nekim nivoima opreme.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Saša napisao:Slično su uradili sa Kadjarom pre gašenja tog modela - podigli su svim primercima dosta nivoe opreme u odnosu na ranije (da bi ih lakše rasprodali). Neko tamo zna posao.
Ima li neki proizvođač koji baš to isto ne radi?

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Odgovori