Sve naši, u hotelu, na otvorenim parkinzima, u šoping centrima, akva parku...
RAV4 vs CX-5 vs Austral
Re: RAV4 vs CX-5 vs Austral
Hybrid radi posao i na otvorenom putu. Baterija se uključuje ovisno o stiskanju gasa odnosno broju okretaja, a ne o brzini.cikajowa napisao:Milis da ugradjuju jer su im lose baterije ili mozda da dobiju malu potrosnju i na otvorenom putu? Poznato je da hibrid malo trosi u gradu, a na otvorenom nema neke ustede
Sent from my iPhone using Tapatalk
Znači, na 2000 o/min mozeš voziti i 30 km/h i 80 km/h i 120km/h
Jel tako?
A ovo za hybride i taksiste, Piazza Duomo u Milanu je valjda prezentacija Toyote hybrid (Toyota Auris hybrid.) svi taksisti do jednog voze isto.
Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ja sto sam provozao HRV letos na autoputu nema tu baterije posle 80kmh.
Možeš i 220 km/h i 320 km/h onda takodje na 2000 o/min ako važi ta zakonitost da nije ovisno o brzini.LAV-LAV napisao: 19 Nov 2024, 00:16 Baterija se uključuje ovisno o stiskanju gasa odnosno broju okretaja, a ne o brzini.
Znači, na 2000 o/min mozeš voziti i 30 km/h i 80 km/h i 120km/h
Jel tako?
Nije tako, važi zakon održanja energije.
- cikajowa
- Pridružio se: 28 Mar 2016, 13:35
- Garaža: Toyota Corolla 1.6 VVTi Luna
Jedan info,
Ako se uzima kredit prilikom kupovine Australa, beskamatni ili bilo koji drugi, uslov je da se uzme i Generali kasko, koji je 1200€ godisnje za Austral
Ako se uzima kredit prilikom kupovine Australa, beskamatni ili bilo koji drugi, uslov je da se uzme i Generali kasko, koji je 1200€ godisnje za Austral

Neka druga banka možda?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Pitanje za one koji su gledali spisak opreme za Austral. Da li postoji adaptivni tempomat u bilo kom paketu? Kada se pojavio, gledao sam primerke koji su kostali oko 36k i nisu posedovali ACC....
- cikajowa
- Pridružio se: 28 Mar 2016, 13:35
- Garaža: Toyota Corolla 1.6 VVTi Luna
Nou, uslov za sve kredite

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ma ti uvek možeš da uzmeš kredit u bilo kojoj drugoj banci, samo je pitanje da li imaju neki dodatni popust koji važi samo za to njihovo kreditiranje.
Nego će verovatno i u drugoj banci/lizingu tražiti kasko, nije to ništa neočekivano.
Nego će verovatno i u drugoj banci/lizingu tražiti kasko, nije to ništa neočekivano.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
RAV4 vs CX-5 vs Austral
Na sajtu Renaulta Srbija u cenovniku i spisku opreme osnovnog modela piše da ima adaptivni tempomat.
Kad sam kupovao Kadjara davali su dve godine dužu garanciju ako se kupuje preko njihovog finansiranja.
Kad sam kupovao Kadjara davali su dve godine dužu garanciju ako se kupuje preko njihovog finansiranja.
Da, sada ga ima. U početku ga je kao deo standardne opreme imao samo Austral hibrid.
Oko "cene finansiranja". Samo kao primer. Danas gledam jedan ugovor o lizingu, iz avgusta 2023:
- nabavna vrednost vozila 39.500
- učešće za lizing 50%
- period lizinga 4 godine
- rata oko 473 evra bila tada ( kamata 3M Euribor + 3,29 % )
- procenjena ukupna vrednost davanja primaoca po tim ugovoru oko 47.500 evra ( što je sumanuto uz ušeće od 50% i period lizinga od samo 4 godine ).
Inače, za prvu godinu je kasko ( u startu ugovorena na 4 godine, radi dobijanja popusta) bio oko 1.000 evra, a ove godine je čak i veći od 1.000 evra. Jer, prve godine je premija odredjena na bazi nabavne cene ( 39.500 ), a ove godine na bazi novonabavne cene, umanjeno za amortizaciju i popust ( i ispalo eto još i više ). Osiguranje je odbilo prigovor osiguranika ne tako odredjenu premiju.
Oko "cene finansiranja". Samo kao primer. Danas gledam jedan ugovor o lizingu, iz avgusta 2023:
- nabavna vrednost vozila 39.500
- učešće za lizing 50%
- period lizinga 4 godine
- rata oko 473 evra bila tada ( kamata 3M Euribor + 3,29 % )
- procenjena ukupna vrednost davanja primaoca po tim ugovoru oko 47.500 evra ( što je sumanuto uz ušeće od 50% i period lizinga od samo 4 godine ).
Inače, za prvu godinu je kasko ( u startu ugovorena na 4 godine, radi dobijanja popusta) bio oko 1.000 evra, a ove godine je čak i veći od 1.000 evra. Jer, prve godine je premija odredjena na bazi nabavne cene ( 39.500 ), a ove godine na bazi novonabavne cene, umanjeno za amortizaciju i popust ( i ispalo eto još i više ). Osiguranje je odbilo prigovor osiguranika ne tako odredjenu premiju.
Poslednja izmena od pedalaš u 20 Nov 2024, 19:50, izmenjeno 2 puta ukupno.
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
RAV4 vs CX-5 vs Austral
Mislim da su to bile samo najave modela. Dok je krenuo u prodaju sabrali su pametno dva i dva i zaključili šta danas model mora da ima pod obavezno (i kao prednost u odnosu na druge) ako žele da se prodaje dobro. Slično su uradili sa Kadjarom pre gašenja tog modela - podigli su svim primercima dosta nivoe opreme u odnosu na ranije (da bi ih lakše rasprodali). Neko tamo zna posao.
Ja sam gledao Kadjar u decembru 2019. ( hteo sam da ga kupim ) i ispostavilo se "zlatom da sam plaćao", ja u Srbiji tada za njega nisam mogao da dobijem adaptivni tempomat ( čak i uz tadašnju najskuplju verziju od 30.000 to nije moglo da se doplati ). I odustao sam od ideje Kadjara. I uzeo CRV.Saša napisao: 20 Nov 2024, 19:46 Mislim da su to bile samo najave modela. Dok je krenuo u prodaju sabrali su pametno dva i dva i zaključili šta danas model mora da ima pod obavezno (i kao prednost u odnosu na druge) ako žele da se prodaje dobro. Slično su uradili sa Kadjarom pre gašenja tog modela - podigli su svim primercima dosta nivoe opreme u odnosu na ranije (da bi ih lakše rasprodali). Neko tamo zna posao.
- Saša
RAV4 vs CX-5 vs Austral
Na nekim tržištima ga je ipak imao. Zašto se ovde nije mogao dobiti - zaista ne znam. Pritom su ga recimo Scenic i Talisman imali u nekim nivoima opreme.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Ima li neki proizvođač koji baš to isto ne radi?Saša napisao:Slično su uradili sa Kadjarom pre gašenja tog modela - podigli su svim primercima dosta nivoe opreme u odnosu na ranije (da bi ih lakše rasprodali). Neko tamo zna posao.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk