Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Re: Dobro veče

Post od N_L »

Razuvjerili ste mi :D nista trazim po BGu, nije mi žurba pa stedim za vece ucesce no cijene..

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

pedalaš napisao: 24 Nov 2024, 17:16
Ti ima "mečku da rodiš" ako misliš svaki radni dan da u BG ideš relaciju od železničke stanice na N.BG do Makenzijeve i nazad.
Tramvajem možda i malo peške, zašto bi to bila posebno gadna relacija?

Samo pitam jer mi ne deluje relacija baš tako komplikovana.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Veruj mu na reč..

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Prokop radi, znam ljude koji putuju NS - Prokop, i ide sa Prokopa brzi voz.

Sto bi sa NBG isao do Makenzijeve a ne sa Prokopa?

Ovaj pad nadstresnice je sad zakomplikovao, al nije to zauvek.

Zavisi od konkretne situacije, al moze jako lako vozom iz NS da ispadne krace outovanje nego unutar Bg...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Upravo. Mom kolegi treba iz Alibunara do kancelarije isto vremena koliko i meni iz Zemun Polja. Autobus mu staje ispred kuće i ispred kancelarije. Ja moram ili malo da šetam ili da menjam prevoz.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Nedaju vise ni postenom coveku da peca drogu.

https://nos.nl/artikel/2545754-politie- ... heveningen
Данас, 14:02
Полиција шаље људе који траже пакете дроге дуж обале Шевенингена

Полиција је синоћ испратила људе и дуж обале код Схевенингена. Речено је да су тражили кокаин који је испливао на обалу. Неколико пакета дроге пронађено је у петак дуж обале Северног мора , већина у Схевенингену. Пакети су заједно тежили више од 350 килограма. Неколико пакета је такође опрано у суботу.

Од тада, кажу у полицији, људи долазе на плажу са циљем да пресретну нове пакете. Укључивало би двадесетак мушкараца.

Особе на предметној локацији су проверене и тражене су њихове идентификације. Један број њих је кажњен јер нису могли да покажу легитимацију. Проверене су и торбе. Нико није ухапшен.

Полиција позива све који пронађу опране пакете да одмах позову 112. Лекови могу бити фатални ако, на пример, деца или животиње дођу у контакт са њима.
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

ljubitelj napisao: 24 Nov 2024, 20:04
pedalaš napisao: 24 Nov 2024, 17:16
Ti ima "mečku da rodiš" ako misliš svaki radni dan da u BG ideš relaciju od železničke stanice na N.BG do Makenzijeve i nazad.
Tramvajem možda i malo peške, zašto bi to bila posebno gadna relacija?

Samo pitam jer mi ne deluje relacija baš tako komplikovana.
Evo od petka, dve gradske rute sa prelaskom Brankovog mosta i to van saobraćajnog špica, bez neke posebne gužve ( oko 11.30 i oko 12.30 ). Oba puta prosek brzine 13 km/h. I još je to odličan prosek brzine kako zna.
Veruj mi da ima razlog zašto na posao i sa posla ( N.BG - centar - N.BG ) najčešče idem biciklom ( a poslovna kola uglavnom van radnog vremena držim u garaži u centru, odnosno, vrlo retko ih dovozim kući ).
Jer, da treba svaki dan kolima da idem u saobraćajnom špicu tu rutu ( na posao i sa posla ), ja mislim da bih se "roknuo".
Išao sam kolima, godinama ( preko 15 godina ). Ali mi je pre oko decenije "pukao film". Vožnja kola po gradu mi je postala teški mazohizam. I mnogo mi je mentalno lakše da po gradu okrećem pedale, a kola vozim po gradu kada zaista moram.

Što se tiče gradskog prevoza i relacije železnička N.BG - Makenzijeva, to ne postoji. Moglo bi busom 94 do Zelenjaka, pa pešaka do Terazije i onda neka trola ka Makenzijevoj. Ili, da se nečim od stanice stigne do linije 83 ( možda sa 67 ili EKO 1 ), pa linija 83 ide u Makenzijevu ( ali, od kada je Stari Savski most zatvoren, linija 83 ima izmenjenu trasu ). Od kada su tramvaji prestli da idu preko Starog Savskog mosta, uopšte mi ne deluje kao vremenski prihvatljiva alternativna tramvajska trasa ( preko Mosta na Adi ).

Gradski prevoz je čini mi se postao baš očajan ( ne koristim ga, jer mi je bajs oduvek svetinja ), a moje mladje dete je za odlazak sa N.BG do ETF-a i nazad, umesto buseva, počelo da koristi "Beovoz". Dosta je brz, u smislu trajanja same vožnje ( sa N.BG do Vukovog spomenika ide samo 9 minuta ), ali, često ne poštuje red vožnje. I baš je nesiguran. A i sama frekvencija planiranih polazaka nije baš optimalna.
Prikačeni fajlovi
viber_image_2024-11-24_20-20-55-744.jpg
viber_image_2024-11-24_20-20-55-744.jpg (38.08 KiB) Pogledano 871 put
Poslednja izmena od pedalaš u 24 Nov 2024, 20:46, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ali sto NBg - Makenzijeva???
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Iz makenzijeve bi najbolje bilo beovozom do nbgda(sa vukovog spomenika?) i onda soko.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Eventualno Karađorđev park, sa posla, nizbrdo :D

TT

Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

pedalaš napisao:
ljubitelj napisao: 24 Nov 2024, 20:04
pedalaš napisao: 24 Nov 2024, 17:16 Moglo bi busom 94 do Zelenjaka, pa pešaka do Terazije i onda neka trola ka Makenzijevoj.
94 ne ide do zelenjaka

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Ma, 95 :)
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

To da je muka sa kolima po gradu znam i sam, no pitanje je bilo za datu relaciju.
Zadao sam od bloka 42 gde je stanica do neke prodavnice Idea u Makenzijevoj 81.

Moovit kaže da ima više načina:
linija 9L, tramvaj + 11 minuta peške.
ili 9L + 29
ili 9L +21A
ili 9L+83
ili 7L +bus 24, ukupno 30 minuta.

Ja sam u zadnje vreme išao kolima do okretnice Banovo Brdo i onda na bus ili tramvaj i iskustvo je pozitivno, znatno brže je ispalo nego što bi auto + parkiranje bilo.
Odredište je bila Nemanjina, gde su državne ustanove.

Vozom sam išao par puta do Vukovog spomenika pa onda tramvaj duž Bulevara.
Ide fino, otprilike izadje isto uz nešto pešačenja kao autom od vrata do vrata a velika mana je što ide veoma retko i što je pauza izmedju 2 voza i po 3 sata.

Ali vreme putovanja meni nije toliko problem ako izbegavam stres oko parkiranja, zona, ograničenja na sat, dva, tri jer kada idem u grad obično je to na neko duže vreme.

Nije idealan prevoz ali po starom delu grada meni deluje da nije ni loša opcija pogotovu imajuću u vidu cenu dnevne karte.
Počeo sam i da silazim stanicu ranije pa da prohodam malo peške, previše se sedi a auto tu ne pomaže :)

To sve kada idem praznih ruku a kada sam u akciji sa alatom naravno da bez auta ne može nigde i tada mi je unapred muka od ulaska u centar.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

pedja napisao:Eventualno Karađorđev park, sa posla, nizbrdo :D

TT
U glavi sam mislio karadjordjev park, ne znam sto sam napisao vuk.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Taj 9L je možda 9A koji je uveden sad kad treba da miniraju most, ko zna kako idu ti autobusi preko Brankovog mosta, a tuda svakako do Slavije je pako.
Odgovori