Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Post od Piros »

Što ne bi moglo, sve može uz malo truda. Ljudi otišli na mesec, a da ne mogu da ubace tablu u Punta

Sent from my RMX2170 using Tapatalk

prle.antic@gmail.com
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2024, 11:42

Post od prle.antic@gmail.com »

Pa jeste 21.vek je.
Ja mislim da dobar auto elektricar moze da odradi.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Imas i ove fore, ovo je plug and play, kaci se na komp preko obd2. Ovaj ima temp, napon, potrosnju goriva, brise greske....

https://www.temu.com/rs-en/b1-universal ... xcyipg81q3
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
prle.antic@gmail.com
Reactions:

Ovo je bas interesantno i lako se montira.Ima li neko iskustvo sa ovom napravom?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ovaj jos bolji

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! €19.73 28%OFF | HD P10 Pro Obd2 Car On-board Computer Digital HUD Head Up Display Multiple Language Temperature Fuel Consumption Multi-function
https://a.aliexpress.com/_Exn1qKc
prle.antic@gmail.com
Reactions:

Ovaj deluje bas ozbiljno i lepo.Ajde da vidim kako bih to mogao da odradim?Padaju mi na pamet moji koji su rasuti po svetu.Mozda oni mogu da mi odrade lakse i efikasnije?
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Kvalitet izrade tabli u Puntu je jako loš (ovaj tip table koji sam radio) pa obratiti pažnju kada se nabalja polovna.
Imam jednu kod mene koja je krenula da pravi probleme sa internim prolbemima nalik kratkim spojevima i pokušao sam da je spasim ali nije uspelo.

Inače, original tabla iz italijanskog benzinca Punta, nije bila u poplavi, nije u sudaru, nije imala ništa vanredno ali eto sama od sebe je počela da luduje (pali nekontrolisano kontrolne lampice, displej je bio ok).

Uzeta druga polovna za 20 evra i bio je potreban samo taj tzv fiat proxy odnosno sinhronizacija sa body kompjuterom.
prle.antic@gmail.com
Reactions:

Definitivno odustajem od promene prednje table.Savet mog auto elektricara da je ta zamena vema neizvesna i bezpotrebna.Razlog je sto moj punto i tabla koju imam razlikuju se konektori od druge table.I sam komp.je drugojaciji i samim tim i upravljanje.Na novoj tabli bice sve opcije koje imam na staroj.Uz neku nadogradnju i dekodoranje ili sta vec mogu da se aktiviraju i druge opcije ali je sve to pod znakom??Mali uredjaj koji se nudi na Ali expressu moze da bude ok ako moj auto preko konektora daje podrsku za sve navedene funkcije koji nudi taj proizvod.Rekao mi je da je bitno iskustvo vec namontiranog uredjaja na isti auto istog godista.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Radice sve, samo je pitanje kako ce prikazivati potrosnju, tj da li ce biti realna vrednost, ostalo on cita direktno sa kompa, i to sve dobijas i sa btooth citacem kad ga nakacis na android telefon.
PRobano je na sraznim punticima, i uvek je isto.

Sta moze biti problem, taj obd je uvek pod naponom, ne znam kako uderjaj zna kad da se ugasi....

Sve to mozes da gledas sa obd btooth citacem i torq aplikacijom na android telefonu.
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Punto nema opšti (od svih računara) CAN BUS na OBD priključku pa je pitanje šta čita koji BT dongle sa kojim softverom tj koji deo podataka se vidi a koji ne vidi.
Motorni računar svakako čita a sve ostale računare je upitno.

prle.antic@gmail.com pogledaj satj multiecuscan koji se bavi Fiat grupacijom, tu ima koji model kojih godišta šta koristi od protokola za komunikaciju a time i šta ti treba od "čitača kodova" a svakako najmanje 2 različita po tipu komunikacije.

Opet ni svi KKL adapteri ne rade sa Puntom (barem ne 2002 godište koje sam isprobavao, i sa kojeg je tabla).
I treba adapter pinova ili da se pravi ili da se dodatno kupi jer OBD Punto konektor ima razbacano po pinovima priključke sa pojedinih sistema.

Opet druga situacija , ELM327 adapter ni 2.1 verzija ni 1.5 verzija ne rade na Puntu u potpunosti kako treba.

Svodi se na APP, probaj i ako radi ostavi/ uzmi taj neki adapter, ako ne radi sledeći probaj itd...
Barem takvo moje iskustvo sa 1 jedinim Puntom koji sam radio elektroniku.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ja sam imao 5,6 razlicitih bt odb2 adaptera, svi su se kacili, i svi si citali motorne podatke sa Punta.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ljubitelj: Da, ali... :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

bax, pisao sam da
motorni računar svakako čita a sve ostale računare je upitno.
Za ovo što on hoće sa tablom to nije dovoljno.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ali sve sto se tamo pominje ide sa motornog kompa, tj napon aku, brzina, obrtaji, temp vode, i potrosnja goriva. Mozda sam nesto prevideo?
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Ne ide tabla sa motornog kompjutera, ima svoj kompjuter u tabli i povezuje se na body kompjuter.
Ne može da se pristupi podešavanju table (tzv proxy) preko motornog računara.
Odgovori