Mercedes W203, SRS problem

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Ryan
Reactions:
Pridružio se: 29 Jul 2024, 13:17
Garaža: Mercedes c180, Suzuki sx4

Mercedes W203, SRS problem

Post od Ryan »

Kao što naslov teme kaže. U pitanju je Mercedes w203 1.8 kompresor 2002 godište. Na bordu se pojavilo upozorenje "Restraint system visit workshop". Guglajući sve mi je jasno šta je u pitanju i jasno mi je da moram posetiti majstora da bi pronašao izvor te greške. Obična dijagnostika ne evidentira kvar tako da ne znam koji kod je u pitanju.

Elem, prilikom davanja kontakta, lampica na tabli koja označava airbag sija (žuto) ali kada upalim auto lampica se ugasi kao da je sa airbegovima sve u redu i ako na bordu ostaje SRS upozorenje.

PITANJE: Da li to gašenje lampice za airbeg znači da je sa njima sve ok i da su u funkciji i da je možda neku drugi sigurnosni sistem u pitanju ili ne mora da znači. Ako neko ima neko iskustvo.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Mercedes W203, SRS problem

Post od Geza »

Izgleda neki problem sa priključcima zadnjih vazdušnih jastuka.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Ryan
Reactions:

Post od Ryan »

Mnogo stvari može uticati na SRS grešku, nisam toliko stručan da tražim. Definitivno to mora u neku radionicu da ide. Na w203 kažu da je najčešće problem u vratima. Moja OBD2 dijagnostika ne prikazuje mi grešku.

Idem na neki put pa sam zato postavio ovo pitanje oko airbagova i gašenja lampice.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

@Ryan izvini za skretanje teme.
Imam isti motor. Da li si menjao lanac? I na koliko km preporucujes?
Imam trenutno skoro 150kkm. Kazu da je to najslabija tacka tog motora.
Ryan
Reactions:

Post od Ryan »

Ovaj auto je bio kod burazera, uvežen je pre 7 godina sa pravih 160 000 km. Za sedam godina prešao je još oko 20 000 km. Na njemu je još uvek fabrički lanac i za sada je sve ok. Verovatno ga ni ja neću dirati jer mi je ovaj Mercedes drugi auto i služi za vikend i putovanja. Automatik je ali verovatno to ne menja stvar oko trajnosti lanca. Neću dirati lanac dok ne osetim neki simptom, fabrički je pa mislim da može on još. Da li mu je on slaba tačka, nemam pojmo ali čisto sumnjam.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Na dosta mesta sam citao da je lanac karakteristican problem za ovaj motor pa se raspitujem kad je preporuka za zamenu i koji su simptomi.

Slika
Ryan
Reactions:

Post od Ryan »

Kažu da jeste problem ali ja nemam to iskustvo. Kao što rekoh auto je 7 godina u mojoj garaži i nikada ni jedan kvar na motoru, čak ni ne troši ulje. Osim povećane potrošnje benzina u gradu, ne bih mu isticao neke posebne mane.
Ryan
Reactions:

Post od Ryan »

Evo dopuna. Bio kod električara i dijagnostika pokazala da je u pitanju senzor bočnog udara. Čeka se nov deo.
Odgovori