Servis - Razno
Re: Servis - Razno
Ovaj je stariji model, nema mogućnost povezivnja.
Mulj/talog, ŽivoradeUroš S. napisao:Šta je prednost u odnosu na istakanje kako je i zamišljeno, osim sto ostane u karteru 100-200g starog ulja i to možda onaj sludge sa dna ne izadje?
Hoću reći prilično je jednostavno dići auto i odsrafiti jedan šraf, bakarne podloske su 50 dinara.
Ima i ovo:
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Zna li neko, koliko može da izađe reparacija šoferšajbne imam na sredini 6 rupica 1mm. Dubina možda između 0.5 i 1mm.
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Servis - Razno
Mislim da se ne isplati, posebno sto većinu tih tvojih ako su stare nije ni moguće popraviti jer je ušla štroka u njih. Jeftinije ti je vrv za taj auto da staviš novu kinesku. Ili osiguras pa slomis sam pa zameniš preko osiguranja.
Šta mislite, da li bi filter kabine sa navedenog linka rešio problem smrada izduvnih gasova kada sustignem nekog, a ne uključim na vreme recirkulaciju?
https://www.prodajadelova.rs/filter-kab ... -fp-24-024
Ili da lepo kupim Filtron sa ugljem za 5 puta manje pare

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Ne bi.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ne pomaže ništa, kad ispred tebe vozi budala sa razvaljenim dizelom i furnja kao da loži ugalj. A, meni na tehničkom da proveravaju izduvne gasove, na benzincu. Juče mi budala izlete sa Meganom i napravi oblak dima i tako vozio 500 metara. Sreća, pa mi je filter klime već 70% zapušen, inače bih morao da stanem na sred puta, da se provetri kabina.
vala 10 soma ne bih dao za filter pa sve i da radi posao a sigurno ne radi toliko bolje od ostalih za mnogo manje love.
Bolje uložiti u tenkovske filtere za ventilaciju vazduha. Makar se mogu kupiti u Trayal-u. 

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Darko napisao: 16 Nov 2024, 09:09 Hteo zameniti rucicu menjaca jer je pocela da se ljusti.
Zvao ovlasceni. Cena sitnica. 67.000 din![]()
![]()
Stigla mi je sa Alija rucica u lepom kvalitetu. Montaza sve kao fabrika.
Za 20tak dolara je odlicna pa dokle traje.. dizajn je isto fabricki za w203 samo druga verzija.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Super izgleda!
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Servis - Razno
Ja sam par puta uzimao taj Mann(FP serija), smatram da je jedan od najboljih na tržištu, ali je on za moj auto oko 6k rsd.Dare4x4 napisao:Šta mislite, da li bi filter kabine sa navedenog linka rešio problem smrada izduvnih gasova kada sustignem nekog, a ne uključim na vreme recirkulaciju?
Ovo je stvarno mnogo, ne znam o čemu se radi, toliko je u ovlašćenom za moj auto.
Pandan tom filteru je i Mahle/Knecht, (plavi), koji je po testovima čak i bolji.
Ja sam baš juče stavio takav. Izvadio OEM koji je isto Mahle ovog puta(prošla dva puta je bio MicroAir, nikad čuo), ali nije plavi, što znači da je serija niže.
Kada se spomenu izduvni gasovi i filter, meni odmah u glavi BMW F10, na više strana čuo/pročitao da se kod njega NE osećaju. Čini mi se da on ima duplo veći nego kod mene ili tako nešto, zaboravio sam...

Ja sam danas oko 10 sati svratio u jednu malu radnju da pitam da li mogu da mi nabave Filtron filter kabine pošto sam od ovog odustao. Lik me kasnije zove i kaže 1000din je i može da stigne u 13h. Tako je i bilo. Za mene najbrža nabavka ikad
Isti taj Filtron na prodaji delova je skoro 1600din plus dostava...
Mogao sam da ga pitam i za ovaj skuplji al nije mi palo na pamet pošto ovde ljudi rekoše da ne radi ono što mi treba.
Inače Tucson ima tu veliku manu da odmah, čak i sa veće udaljenosti, uvuče smrad izduvnih gasova. A posle se jako sporo provetrava ako ne otvorim prozore. Užasno me nervira zbog toga i prešlo mi u naviku da pipnem dugme za recirkulaciju čim vidim neki kamion ili stariji auto ispred. Ali često i zakasnim. Ovaj Yugo što vozim po gradu nema uopšte taj problem, a nema čak ni filter kabine i ventilacija mi radi non stop. Uopšte ne kapiram kako ali mnogo je bolja cirkulacija vazduha u njemu i prijatnije mi je da ga vozim.

Isti taj Filtron na prodaji delova je skoro 1600din plus dostava...
Mogao sam da ga pitam i za ovaj skuplji al nije mi palo na pamet pošto ovde ljudi rekoše da ne radi ono što mi treba.
Inače Tucson ima tu veliku manu da odmah, čak i sa veće udaljenosti, uvuče smrad izduvnih gasova. A posle se jako sporo provetrava ako ne otvorim prozore. Užasno me nervira zbog toga i prešlo mi u naviku da pipnem dugme za recirkulaciju čim vidim neki kamion ili stariji auto ispred. Ali često i zakasnim. Ovaj Yugo što vozim po gradu nema uopšte taj problem, a nema čak ni filter kabine i ventilacija mi radi non stop. Uopšte ne kapiram kako ali mnogo je bolja cirkulacija vazduha u njemu i prijatnije mi je da ga vozim.
Ko kad ugradis novu izolaciju i PVC prozore, pa ti se ubudja kuca koja nikad nije bila budjava....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.