Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od AleksandarAca »

Sto se frizera tice, mogu da budu i 100 evra, odavno sam sam svoj majstor, imam 3 profi masinice koje sam isplatio vise puta. Definitivno odustao od frizera davno kad sam video kakvi zarozani strokavci sedaju u te iste stolice i koriste isti pribor

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

I šta ti falilo?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Više nema frizera, sve sami barberi i barber shop-ovi, katovi i fejdovi.

TT

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Realno ako si muski frizer i automatski si otpisao pola trzista, onda je logicno da budes 'barber' i bar tu uzmes neki dodatni dinar. Oni sa zenskim imaju stotine dodatnih usluga, sto bi muski bili diskriminisani.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Ko misli da je kod nas jeftiniji majistor grdno se vara...
U većini slučajeva je ista ili skuplje kod nas.
U gradjevini su jeftiniji poljaci u hamburgu nego bosanci i domaći u srbiji...

Takođe video sam račun bmw servisa u americi jeftiniji nego u Srbiji I materijal i rad u zbiru tamo ispadne manja cena...
Naši jednostavno nemaju meru...

Švajcarska je skuplja mislim u svemu..

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Naleteh na ovo na drugom forumu

https://www.bruhn.nl/knowledge/best-hai ... g%20advice
Prices vary across different salons, but the average range for a quality haircut in Amsterdam is between €30 and €60. Many salons offer great value for money with additional services like beard trimming and styling advice.
Moj frizer je skoro poskupeo i sad je 10 eur, bio je 5 pre 8 godina. Sigurno da ih ima i za 20-30 al eto u proseku je minimum duplo jeftiniji nego u amsterdamu.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

BlackAndWhite napisao: 30 Dec 2024, 15:25 Ono što definitivno jeste, a tiče se primanja, ako niste specijalisti u nekoj struci, uzmi radi ovde toliki broj sati i životni standard neće biti različit.
I opet, kad se dođe do svega što nisu ruke: vozićeš tamo bolja kola, nosićeš bolji telefon, bićeš bolje obučen, ići ćeš na kvalitetnije letovanje... Sve to potpada pod standard, a to dolazi sa većim primanjima.

Dakle, neće ti život tamo biti bolji po svim parametrima, ali po mnogim ipak hoće.

Osim ako sam te pogrešno razumeo.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

ftj napisao: 30 Dec 2024, 21:20 Naleteh na ovo na drugom forumu

Prices vary across different salons, but the average range for a quality haircut in Amsterdam is between €30 and €60. Many salons offer great value for money with additional services like beard trimming and styling advice.
Moj frizer je skoro poskupeo i sad je 10 eur, bio je 5 pre 8 godina. Sigurno da ih ima i za 20-30 al eto u proseku je minimum duplo jeftiniji nego u amsterdamu.
Ne veruj svemu sto procitas na internetu :) Ja sam se decenijama sisao u Beogradu jel mi je lakse da objasnim sta hocu, osecam se prijatnije i zbog cene. Zadnjih par godina striktno u Amsterdamu. UBeogradu je cena sa 4eur pre korono otisla na 10 eur a u Amsterdamu je ostala 15 eur. Skuplje ali meni zanemarljivo. A kvalitet duplo bolji.
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

ljuba napisao: 30 Dec 2024, 15:03Frizer (muski) mi postao jeftiniji u Holandiji.
U četvrtak sam imao dulepacovski momenat...

Šišam se već oko 3 godine kod istog frizera. Solidan, preko 20 godina iskustva, poštuje zakazane rezervacije (otkako radim prekovremeno ovo mi je, naravno, bitno). U početku je šišanje bilo 350 dinara, pa je vremenom skočilo na 800-900, nisam više siguran.

Krečio je pa je sklonio cenovnik, nakon šišanja ustajem i pitam koliko dugujem. “2.000!” “Evo 1.000, u redu je!”
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Nije bas Svajcarska u svemu skuplja. Dosta hrane je vrlo slicno sa Nemackom, pa i Srbijom.
Evo sad konkretno šišanje. U Srbiji sam se na istom mestu šišao za 700 din, pa je digla na 800 i sad na 1000 u roku od godinu dana. Lepo je radila, za nijansu losije u komsiluku u salonu za 700 din, bio neki dan. U Segedinu neka srednja kategorija oko 10e. U Nemackoj zadnji put u kod Ulma 16 eura kod Turcina, korektno. Okolina Ciriha u CH od 25 na vise kod Turaka, Arapa, ima i jeftinije u drugim mestima. U Austriji pored CH granice cena skoro identicna. Ovo su sve aktuelne info, pa neka svako izvuce racunicu.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

ljuba napisao:
ftj napisao: 30 Dec 2024, 21:20 Naleteh na ovo na drugom forumu

Ne veruj svemu sto procitas na internetu :) Ja sam se decenijama sisao u Beogradu jel mi je lakse da objasnim sta hocu, osecam se prijatnije i zbog cene. Zadnjih par godina striktno u Amsterdamu. UBeogradu je cena sa 4eur pre korono otisla na 10 eur a u Amsterdamu je ostala 15 eur. Skuplje ali meni zanemarljivo. A kvalitet duplo bolji.
Zbog čega onda iznad piše da ti je frizer postao jeftiniji u Holandiji?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Jeftiniji mi je u odnosu ulozeno / dobijeno
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Urušio se deo nadvožnjka u izgradnji brze saobraćajnice kod Velikog Gradišta
https://n1info.rs/vesti/lokalni-mediji- ... -gradista/

Nadvožnjak u izgradnji za za potrebe brze saobraćajnice Požarevac-Veliko Gradište-Golubac srušio se pre dva dana, prenose lokalni mediji.

Došlo je do urušavanja dela betonske konstrukcije nadvožnjaka za potrebe brze saobraćajnice Požarevac – Veliko Gradište – Golubac u mestu Đurakovo-Popovac u subotu 28. decembra, kako nezvanično saznaje Boom 93.

Oni su, kako kažu, pokušali da dobiju informacije od Višeg javnog tužilaštva, ali do objave teksta nisu dobili odgovor.

Ne zna se da li ima povređenih radnika.

Čeka se više informacija iz MUP-a i Višeg javnog tužilaštva iz Velikog Gradišta.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Moj frizer letos bio 500 din, sada poskupeo na 700.
Da zaokružim 6 evra.
Šišanje sa sredjivanjem obrva.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

I meni je poskupela na 700, a još mi ni obrve ne sredi. Moguće da je sad po gradovima to i standardna cena.
Odgovori