Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: Biciklizam

Post od Kuzmanovic »

Ima dobar potencijal. Da se stavi lula sa manjim uglom, skinu rogovi i stavi neko bolje sediste i to je to. :doubleup:

P.S. Nadam se da su macije oci sa tockova vec u kanti za djubre. :D
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ne bih ja puno menjao, nek ga on podesi prema sebi, i vidi kako mu se cini posle duze voznje.
Ti rogovi su previse podignuti, ostalo kako njemu bude odgovaralo.
Odlicna LX oprema, je vecna uz malo paznje, a i ostatak bajsa.
Verujem da je i sic adekvatan za uspravniji polozaj koji ce imati na ovom biciklu.

PS. samo nemoj da ga teras kod lokalnih majstora, poskidace ti opremu i zameniti sa neadekvatnim delovima...

Evo jos malo detalja, ram je od hrom molibdena, izradjen sredinom(pocetkom) 90tih. Cena je bila 1,199 DM u to vreme, sto je danas ekvivalent biciklu sa cenom od 1,199 evrica.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

iskoci mi na fejsu, prate nam svaki pokret :) cim sam prokomentarisao ovde nesto odmah mi se na fejsu pojavise kao iz neba neke grupe o biciklizmu, ccc

Slika
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Sta li je ovo? A uz to i ne radi :)
Skoro sam radio reparaciju slicne viljiske na Scott karboncu. Nike bas po PS, vise ke budzevina, ubacim oprugu od Tomosa, i sklopim lepo sve i podmazem, i radi.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

ovo je neki model iz 90ih fabrika prerada koliko sam skontao
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Hvala društvo!😁

Kupio danas i neki Abus lanac, da ne dobije bajs lako noge. Valjda je dobar, hteo da uzimam neki pretežak, al šta znam... Kad sam lanac kupovao, nisam mislio da ću od vas skontati da je ovaj bajs toliko vredan čuvanja. Ali super! No, ovaj sam kupio, BRAVA-ABUS LANAC 4804/75.
https://www.capriolo.com/dodatna-oprema ... 80475-lime

Posle sam skontao da je najbolji U lock. Jedino što je onaj kojim rog zaključavam baš bezveze onaj - od pletene žice. Njime baš ne bi valjalo ovaj nov da zaključavam.

Da, kad podelim sliku direktno kroz Tapatalk, šta god uradio, on je nekako urniše. Evo ta ista slika, samo okačena na Flickr-u.

Slika

Ništa Bax, ostaje mi onda i Rog tu u zgradi.😁
OMP napisao: 16 Dec 2024, 14:46 ma dok ne pocne da se cuje na prvom paljenju nema potrebe, samo redovna zamena ulja :D
🤣

Biće i boljih slika, mogao bi sutra malo da ga provozam, pa okačim koju fotku u lepšem ambijentu.

Za rogove mi zapravo nije skroz jasno, jel je njihova poenta da mogu bolje da se nagnem unapred zbog vetra? Onda bi definitivno trebao da ih podesim više na napred, ovo je previše na gore. Koju god ulogu da imaju, ovako im ne vidim nikakvu svrhu.😅
Bax napisao: 16 Dec 2024, 15:10 Prava Astra G medju bajsevima
😁💪

I hvala i za ove dodatne informacije. Da znam šta imam, pa da ga dobro čuvam. I od krađe, i od majstora.

Za sad nemam zamerke na to kako je bajs podešem, sem za rogove. Moguće da korman neću ni menjati, a isto i za sic, osim ako bi baš u dužim vožnjama video da bi mi bilo dobro tako nešto da sredim. Kod mačijih očiju mi više ide na živac što napred ima dva, a nazad jedno - jbt, koja nedoslednost.😂 Il po dva, ili po jedno, ni po nijedno.😁

I vidim da ću imati ja još koje pitanje u vezi s njim, al to ću ostaviti za sutra ipak, pa da mogu i da uslikam lepo šta me zanima.
Korisnikov avatar
speedy stikis
Reactions:
Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27

Post od speedy stikis »

Ja kada vidim Bianchi sa Campagnolo u celesti za mene ne postoji vise nista pa cak bio i ovako budzan... Rekao sam da cu kupiti sebi taj trio kad tad ali sam otisao u totalni gravel, letos sam imao priliku za tako nesto, ali sam ostao veran americko japanskoj kombinaciji za sada :)
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Valja li ovo?

https://www.intersport.rs/genesis-impac ... ikl-683916

Voleo sam baš uspravan i nizak položaj dok sam vozio, 185 cm, muško :) , i ne znam gde bih i šta bih sada sa bajsom. :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Gazu napisao: 16 Dec 2024, 23:07 Hvala društvo!😁

Za rogove mi zapravo nije skroz jasno, jel je njihova poenta da mogu bolje da se nagnem unapred zbog vetra? Onda bi definitivno trebao da ih podesim više na napred, ovo je previše na gore. Koju god ulogu da imaju, ovako im ne vidim nikakvu svrhu.😅
Slika

Oko lanaca nemam iskustva, bolje bajseve ne ostavljam van svoje kontrole (pogleda), imam poniku koju vozim za do prodavnice i pijace, i nju zakljucam sa nekim jeftinom kineskom sajlom.

Oko rogova, ideja istih je da dobijes dodatni hvat za ruke, jer jedna te ista pozicija, izaziva zamor u rukama i sakama.
I onda dok vozis menjas pozicije na svakih 10ak minuta, kako bi usporio umor, takozvana bici joga.
Sto se tice podesavanja, pratis najprirodniji polozaj saka kad se uhvatis za rucke, ilustracija je gore na slici.
Jos jedan savet za tebe, uzmi pumpu, ako nemas one iz Lidla su jeftine i upotrebljive, gume duvas na nedelju dana, na preporuceni pritisak, verovatno oko 5 bara te tvoje.

@speedy stikis trenutno imam 3 Bjankija, Jedan mali trkacki Columbus Gara, jedan veeeliki trkacki REkord 940, i jedan treking sa specijal cevima(sta god to znacilo). Na zalost ni jedan nije celeste, tirkizni.

Evo ilustracije(moj je na istu foru) Bianchi Rekorda iz 1986.
Slika

U pitanju je set cevi koji je Columbus radio za Bianchi, zove se Columbus Formula 2, ram je komplet hromiran, bio je negde nivo do top klase, u voznji je brz i ekstremno udoban.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Hvala Bax. To ću morati da eksperimentišem u vožnji već, pa ću videti iz nekoliko iteracija to sebi da namestim po meri.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

@Gazu Čestitam na kupovini bajsa. Gudereit je odličan. Može da se fino prilagodi današnjim uslovima i da bude pravi "gradski" gravel. Srećno!

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
speedy stikis
Reactions:
Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27

Post od speedy stikis »

@Bax

Ne moze Bianchi da bude druge boje, mora da ima campagnolo u celesti :dobarvic: To je kao da Ferrari nije crvene boje ne ide :kezo:

Totalno mi je drugaciji bajs sa drugom opremom i drugom bojom nemam mi vise onu neku privlacnost

Poslednjih 5 godina uopste vise ne saradjuju sa campagnolom, ne moze fabricki da se kupi :nonono:
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Hvala @srdjanyo!

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Evo je jedna slika novog bajsa sa vožnje danas!😎 Bajs jako lepo služi, super zadovoljan, da kucnem u drvo, super da sam rešio tu jednu sitničicu koju sam planirao.

Uzeo sam mu i nešto bolji lanac, neki Abus, ne bi li i s time bio bar malo sigurniji. Ništa nije stopostotna sigurnost, al kad znam već da su ti najjeftiniji lanci sa sajlom unutra najlakši za preseći - onda barem da je bolje od toga. U-lock bi po svemu sudeći bio najsigurnija opcija, al bi mi bio nezgodan na nekim mestima za zaključavanje - ne bi mogao oko bandere da obuhvatim recimo.

Slika
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Meni je jedan "poslovni bajs" oko nedelju dana (za vreme novogodišnjih i božićnih praznika) ostao u garaži "Obilićev venac" i to "vezan" onom najobičnijom sajlom. I niko ga nije "odneo" :)
Odgovori