Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Post od ljubitelj »

TheWickerMan napisao: 09 Mar 2025, 23:32
ljubitelj napisao: 09 Mar 2025, 23:01
Ti napiši šta je tačno stanje tog nekog vozila prosečne starosti 11 godina u Nemačkoj.

Ja sam naveo očigledan primer jednog tipičnog auta male kilometraže nešto starijeg od proseka
Dovoljno si rekao, prosek 11 godina a tipican auto "nesto" starijeg od proseka, taj Golf kojeg si se uhvatio, ispada vise od duplo. Bas "nesto" stariji.

Stanje vozila starog 11 godina? Evo, moj auto je maltene 13 godina star, 166k km na satu, to je malo stariji od proseka a ne Golf 4 star 25 godina. Evo stanje mog vozila, pre nepunih mesec dana je prosao tehnicki bez ijedne zamerke/greske, cak ni sijalice i to u Dekri, koja vazi za picajzle.
Tvoj auto je u klasi 500 evra? I nije održavan od kada je izašao iz fabrike?
Verujem da si slučajno njega uporedio sa opisom i stanjem Golfa iz klipa.

A takav Golf 4 koji je održavan i prolazi tehnički košta kako kažu u klipu 2,000-2,200 eura i njegovo stanje ne zahteva dodatna ulaganja da prodje tehnički isto kao taj tvoj. I to star kako kažeš 25 godina ali održavan.

Na tom Golfu u klipu nisu godine te koje su pohabale diskove, pločice, spone itd....to se ne troši od godina nego od načina kako su predjeni ti kilometri.
U tome je poenta 100k predjenih, godine su nebitne u tome.
ubedjujes mene koji em zivim ovde em se "zanimam" preprodajom auta
ne ubedjujem nikoga, izneo sam moje mišljenje takvo kakvo je na osnovu onoga što vidim tamo na TV i onoga što dolazi na šlepu kod nas iz uvoza.

I dakle, pošto se baviš preprodajom auta koliki je procenat ispravnih za tehnički pregled tih koje kupuješ, i koji je to opseg cene takvih auta?
Ako je kako kažeš 10% loših kao što je Golf u klipu onda ispada da je 90% ispravnih u ponudi.

Taman da se objasni kako je ovde moguće da jeftinije košta/oglašeno isto godište nego tamo u Nemačkoj za auto istog modela, kilometraže, izgleda itd..
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Dzona napisao: 09 Mar 2025, 18:02 To što kupuju mnogo više novih vozila nije baš relevanrno. I u Švajcarskoj veliki procenat vozila čine vozila 10+ god starosti.
Nisu ni oni baš ludi i svi sa novcem da kupuju nova vozila na svakih 5 godina

Edit: a i zašto se opterećivati - naći dobar servis, intervali na 15k km (novija vozila), pregled detaljni na svakom servisu - menjaj šta treba da se menja i ćao
Naravno druga je stvar kada je nešto vanredno
Otprilike sam na to u drugom pasusu što si napisao i mislio. Kupe nov auto, sami ga sebi održavaju, i na redovnim servisima rešavaju ponešto što im iskrsne. I ako im na nešto jednostavno ne ukažu, neće im ni pasti na pamet da rešavaju. Jedino sam izostavio ovo što si pomenuo "naći dobar servis", jer neko ko se ne razume u automobile i mehaniku može da nije ni svestan da dolazi u loš servis. A auto mu dovoljno OK da može i tako da se kotrlja.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

ljubitelj napisao: 09 Mar 2025, 23:45
Taman da se objasni kako je ovde moguće da jeftinije košta/oglašeno isto godište nego tamo u Nemačkoj za auto istog modela, kilometraže, izgleda itd..
Ne uvozim kola u Srbiju, ovde ih "preprodajem". A mogu da to objanim, nema problema. Auto koji se tu prodaje nema 170k km nego "170"k km.

Hoćeš reći da ima vozila starih 11 godina a da vrede 500€? Daj odmah, 10 ih kupujem, ne zanima me što ne prolaze tehnički.

I da, 90% je ispravnih u ponudi u oglasima. Ako kreneš sa cenom na oglasima od 100€ pa na gore, naravno da su sva neispravna. Što su skuplja, sve je više ispravnih, mislim logično je.
Munja666
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2016, 02:31

Post od Munja666 »

Mali off i pitanje za poznavaoce - s obzirom na to da je i preko "garaza" promo koda moguće ostvariti popust za CarVertical izveštaj i u tom slučaju cena izveštaja izađe 1.061,20 dinara po automobilu. Kakva je situacija ako se recimo udruži više ljudi/prijatelja (na jedan nalog) i poželi da recimo uzme đuture (tipa 10 izveštaja za proveru 10 automobila) da li i u tom slučaju može da se dobije neki dodatni popust kao ovaj što se dobije i na jedan izveštaj preko promo koda od 30%. Naime vidim da se na samom sajtu CV nudi varijanta za Business korisnike (a mogu i fizička lica da kupe) od 10 izveštaja po ceni od 1.168,80 dinara, što mi je malo nelogično da jedan pojedinačan izveštaj košta manje/isto kao kad kupiš 10 izveštaja. Je l kupovao neko više izveštaja (10 ili više) odjednom i da li ima neki fazon da se napravi još neki dodatni popust za kupovinu više izveštaja odjednom?
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

TheWickerMan napisao: 10 Mar 2025, 00:36
ljubitelj napisao: 09 Mar 2025, 23:45
Ne uvozim kola u Srbiju, ovde ih "preprodajem". A mogu da to objanim, nema problema. Auto koji se tu prodaje nema 170k km nego "170"k km.

Hoćeš reći da ima vozila starih 11 godina a da vrede 500€? Daj odmah, 10 ih kupujem, ne zanima me što ne prolaze tehnički.

I da, 90% je ispravnih u ponudi u oglasima. Ako kreneš sa cenom na oglasima od 100€ pa na gore, naravno da su sva neispravna. Što su skuplja, sve je više ispravnih, mislim logično je.
Hvala na pojašnjenju.
Kako to auto koji je ovde kupljen u Srbiji, ima jasnu i dokazivu istoriju od prvog kilometra nema 170k km nego ima "170k km" ?
Ili tamo 100k kao taj Golf i ovdašnji neki auto kupljne u SRB sa 100k (to je obično gradski auto, dakle mala godišnja kilometraža).

Tamo je isti auto / model, dogište, motor/ skuplji na oglasima koliko sam pratio od ovih domaćih.
To su oni ispravni koji prelaze godišnje 5-6,000km tj koriste se pretežno u lokalu i ne svaki dan na posao nego povremeno.

Hoćeš reći da ima vozila starih 11 godina a da vrede 500€?
Ne, hoću da kažem da u rangu vozila 500evra, dakle kao što je taj na klipu Golf 4, prosečno po mom iskustvu što stiže kod nas je reicmo 80% u stanju da ne može bez popravki da prodje tehnički.
Stanje kao na snimku tog Gofla 4 gde je neki Nemac, Italijan, Francuz nebitno umesto popravke auta da bi prošao tehnički tamo negde odlučio da ga takvog poluispravnog proda.

Nevezano za godine, kao što sam već pisao nisu godine bitne za habanje kočnica, upravljača itd već uslovi korišćenja vozila i pokušao sam da objasnim da to što je neki auto prešao samo 100k km nije automatski prednost da je u nekom super stanju.

U tom klipu kažeu da taj Golf 4 od 500evra vredi 2000-2200 evra kada je ispravan, tamo u Nemačkoj.
U tome je celo vreme suština...nema ni tamo ni ovde da dobar i kvalitetan auto malo košta.

A ja kažem iz iskustva da se ovde bolje i redovnije održavaju auti nego tamo u Nemačkoj, često kod nas i kraći intervali malih servisa i raznih filtera nego tamo. I ovde na forumu čitaju se preporuke da se polovni auto ako može traži od domaćeg prvog kupca, redovno održavan i da takav ima prednost u odnosu na uvozne.

Baš ću da pogledam tu klasu i od 100 evra i klasu od 500 evra da se uverim u % sa važećim TUVom.

Naravno da sa rastom cene raste i udeo ispravnih, potpuno se slažem.

Koliko pratim tamo na TV emisijama upravo preprodavci uzimaju neispravne jeftine pa onda sakrpe što polovnim što najjeftinijim delovima i onda lepo estetski sredjene daju u oglase. po uvećanoj ceni.
Na tome sam i bazirao moje mišljenje. Pogrešno ili ne, u skladu je sa onim što rade i naši preprodavci koji takodje uglavnom dovoze neispravna ili oštećena vozila i ovde sredjuju.

Imao sam prilke da vidim vozila iz uvoza u toj jeftinoj kategoriji direktno na šlepu, još pre istovara na auto placeve kod nas. Ne pričam o naručenim unapred vozilima a to su obično ona više cene za poznatog kupca.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Ako je neki auto prešao "samo" 100k km, automatski je u prednosti u odnosu na onaj sa 300k km.
Prosto kao pasulj

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Ja sam sad uvezao auto sa pravih 110k km, uredna servisna svaki servis upisan i auto je odrzavan sve vreme u istoj kuci gde je i kupljen nov. Zadnji servis upisan sredinom prosle godine a pre 3-4 hiljade km, auto godisnje prelazio manje od 10k, cena bila bas povoljna, jedina mana sto je vrv uticalo na cenu, mfk stize za mesec dana i slomljena prednja maska(jedan deo), koja ovde kosta 150e polovna a tamo vrv mnogo vise.
Poslednja izmena od OMP u 11 Mar 2025, 22:09, izmenjeno 1 put ukupno.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

^

Koji auto je u pitanju?
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Meriva B, pomenuo sam ti.....htedoh reci da i kola sa malom km mogu da izlete za male pare ne moraju da budu samo velike km opravdanje nize cene.
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

@OMP Mogu da izlete, u pravu si, ali je to vise izuzetak nego pravilo.
Ja se slazem sa Ljubiteljem da je dobar auto i tamo skup.

Konkretno, moj primer. Trazio sam za sebe auto u rangu do 12.000 eur.
Igrom slucaja relativno cesto idem za Cirih poslovno, pa bih lagano mogao da doteram neki (Put i smestaj mi je placen).
Stalno na poslu gledamo oglase, do sada niko od kolega nije uvezao auto iz Svajcarske.
Jednostavno se niko ne bavi time, prosto na oglasima ne mozemo da nadjemo nesto sto je cenovno konkurentno nasim oglasima.
Na kraju sam se odlucio za kupovinu auta koji je kupljen nov u Srbiji.

Hocu reci da samo onaj ko se bavi uvozom automobila moze da naleti na nesto sto je dobro, a povoljno.
Ne znam kako se traze ti primerci, ali sam siguran da postoje jos neki kanali (poznanstva itd) osim klasicnog trazenja na oglasima.
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Ma sam redovno listanje oglasa i cim nesto naleti odmah reagujes
BMaker
Reactions:
Pridružio se: 31 Dec 2024, 04:44

Post od BMaker »

Postoje aukcije preko kojih uzimaju dosta povoljnije a i ima i popusta kad se uzima veca kolicina. Ali najcesce uzimaju neispravne lomove koje nasminkaju, zakrpe, vrate km i onda NOV NOV NOV u oglasima.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Mahom iz francuske se dovlace kola sa aukcija i mahom su fancuske proizvodnje vozila, cesto su to bila flotna vozila ili ta neka prica, znam jednog lika koji tako radi, U Ch nisam upoznat da ima tih aukcija tj da neko od nasih tako kupuje, svi kupuju klasika preko oglasa, postoji Ricardo sajt za licitaciju i moze tako da se kupi, drugar uzimao par puta ali to nije ta prica kao ovo za francusku ovo je vise limundo fazon.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

@markoue

Koje sajtove pratis?
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

carov2 napisao: 11 Mar 2025, 21:34 Ako je neki auto prešao "samo" 100k km, automatski je u prednosti u odnosu na onaj sa 300k km.
Prosto kao pasulj

Sent from my iPhone using Tapatalk
Niste u pravu gospodine , za onog sto je presao 300 kkm znamo da moze preci 300 kkm , a prvi tek treba da se dokazuje .
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Odgovori