Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Re: Dobro veče

Post od Markoni »

Baš slabo, ali Bože moj.
Neka im je srećan put.
Hvala tebi što si se iscimao.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Red za pljeskavice je bio nestvaran.

Nije bilo sanse da cekam to pa sam i ja otisao na rektorat da ubacim u kutiju, pa racunajte da smo ukupno sa foruma dali 20k.

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Hvala Darko. Hvala i ostalima. Pomaže svako na svoj način, koliko ko može. Ukupna cifra je značajna, a rekli su da će sav višak preusmeriti na sve fakultete u Srbiji. Biće sigurno donacija i u inostranstvu. Nek im je srećan put i da ih vreme posluži.

:bicikl:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Verujem da na kraju nisu svi ni stigli do pljeskavice. Ja kada sam došao na red, nestalo je mesa. Prodali su do tad 1000 pljeskavica, nisu očekivali toliko ljudi jer su prethodni put prodali 500. Otišli su onda po dodatni kontigent pljeskavica i ćevapa pa sam ja jeo ćevape. :D Dok sam čekao tu u redu, ogroman brolj ljudi je dolazio i pitao gde da ubaci pare samo, neće da jedu, ali žele da doniraju..
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Darko napisao: 03 Apr 2025, 07:48 Red za pljeskavice je bio nestvaran.

Nije bilo sanse da cekam to pa sam i ja otisao na rektorat da ubacim u kutiju, pa racunajte da smo ukupno sa foruma dali 20k.
+1k i od mene.

Bilo nas je tu, da predstavljamo Garažu.😎

Ne bih rekao da je to malo. Ovo je Momčilo rekao koliko je novca od nas dato, ali mnogi su ljudi dali, siguran sam da je ono daleko više nego što je neophodno za sam put. A sve što se prelije, ostaje studentima.

Da ne pričamo da je ovo sad skupljeno za jedan događaj, ali i osim toga - pomaže se dosta studentima i dok su tu na fakultetu u blokadama. Prosto neverovatno, kad pogledaš - ovima na vlasti je to kao da neko spolja finansira proteste, "odakle im lova", ali narodu je toliko preko glave svega da su ljudi sami motivisani da učestvuju u svemu i da i svojim novcem pomažu.

I dalje ume da zafali ponešto studentima, niti se oni razbacuju - sve što plate, gledaju da prođu što povoljnije, ali i jedno i drugo mi je za respect!

Nadam se da će i studenti i narod istrajati u svemu ovome.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Ja sam trebao da se nađem sa Momčilom, ali sam na kraju otišao sa 3 drugara direktno tamo. Isto smo hteli na pljesku, isto čekali dugo u redu i na kraju odustali i otišli do Rektorata da priložimo donaciju. Tako da - bilo nas je. :)
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Sto se tice 12.04.

Slika
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

member napisao: 04 Feb 2025, 14:10 Ukratko ću:
Ići će ovo rušenje mnogo teže nego što se misli.
Studenti polako ispucavaju sve svoje adute, a AV dosad nije ispucao skoro nijedan tj. On ovako može da hendluje doveka uz podršku USA.
Upečatljiv utisak:
Iz proteklih 5 dana se može videti da on solo bez tudje pomoći nije u stanju da vodi ni skupštinu stanara manje zgrade, a ne nešto više od toga. Njega lagano sjebe krezubi penzioner kad su 1na1.
On je običan pijunčić jebivetar na dugačkom lancu. Ali jebe nas bez milosti.
Treba nam pomoć spolja koja nikako da krene, jer oni i dalje ipak guraju njega.
Moraćemo sve sami.
Kad ga napuste ovi spolja (potrajaće to) , pašće on sam ko klocna.
Posle 2 meseca je stanje mnogo lošije nego što sam se nadao.
Niko se nije priključio prosvetarima. Oni su na kraju ostali sami, i njih je lako ugušio sa 2 plate po 1-2000 dinara. Onaj veliki skup 15.03. je bio zadnji . Nema više energije medju ljudima.
S druge strane, ovi Izraelci sto ga vode su pohvatali konce i prešli u ofanzivu sa skupovima za sledeći vikend.
Ovo s vožnjom bicikla do Strasbourg-a je realno potez iz očaja koji ništa neće donosi.
Nadam se da će se dogoditi neko čudo i preokret.
Tako se i u CG dešavalo, da su litije skoro pa propale ali su opet iznova dizale i jačale.
Svi stranci su na njegovu stranu. Jbg.
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

https://turadostrazbura.rs/?fbclid=IwZX ... 4a9XRXu3ww

Neko je pitao za rutu…

Umesto hrane i kombija, ovog puta za naše bicikliste jedan sajt od mene i mojih prijatelja :)
Sajt je na nekoliko jezika, i sjajno za naše ljude u inostranstvu: možete skinuti i odštampati flajere i upoznati sugrađane sa Turom do Strazbura
(Uskoro i live praćenje gde su 🚴‍♀️🚴 ) Delite! ⛽
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Svaka čast Duke

Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk

Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Umesto hrane i kombija, ovog puta za naše bicikliste jedan sajt od mene i mojih prijatelja :)
Sajt je na nekoliko jezika, i sjajno za naše ljude u inostranstvu: možete skinuti i odštampati flajere i upoznati sugrađane sa Turom do Strazbura
(Uskoro i live praćenje gde su 🚴‍♀️🚴 ) Delite! ⛽

Op, op, op... Ovo je trebalo da citiram odmah. Samo sam preneo tekst koji je autor sajta napisao. Nisam ga ja pravio... :oops:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

@member Da, trebalo je još neko da podmetne leđa ali nije. Pre svega javna preduzeća, ali ko će njih naterati da se okrenu protiv ruke koja ih hrani. Makar i mrvicama.
No ne bih bio tako pesimističan. Pregrupisavanje je na obe strane. Imam veru da će biti pameti da se napravi još neki dobri potezi i da se nastavi pumpanje.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Meni se na fakultetima trenutno ne sviđa sasvim situacija. Tj. nadam se da će nastaviti da se kreće sve u nekom dobrom smeru, i u tom slučaju - i ovo što se trpi bi imalo smisla.

Mislim na to što studenti i dalje gube godinu, a od 15. marta ne vidim da se nešto značajno dešava. Kao da su izgubljene bar dve nedelje, ali možda i nisu - možda i ja grešim. S obzirom da gube vreme, ne volim da vidim da nijedna nedelja prođe uzaludno, ili u tome da kao da ne znamo šta bismo dalje.

Dalje, na fakultetima su profesori u martu dobili oko 50% plate. Pa je 24. marta bila ta uredba kojom se (neregularno!) unosi izmena da nastava profesorima čini 87,5% radnog vremena umesto 50% radnog vremena. Tako da bi u aprilu mogli isplatiti nešto manje od pola plate, a u maju 12,5% plate. Ali i to može biti i još gore - jer svakako vlada povlači poteze koji nemaju ni pravne osnove.

Ovim ne bih da kažem da su profesori na fakultetima nastupili kao i profesori u školama. U školama su profesori samostalno stupali u obustave nastave, pri čemu nigde skoro ili baš nigde nije ceo kolektiv stupio u štrajk, a negde je čak i manjina bila za obustavu nastave - što tu manjinu dovodi i u gori položaj. Sa druge strane, profesori na fakultetima nisu samostalno stupali u štrajkove, već su studenti blokirali fakultete. Ali su profesori sa fakulteta u velikom broju ipak i podržavali studente u blokadi, i sad bi vlast i sa njima da se obračuna.

U svakom slučaju, jedna jako sumorna situacija gde se mi, koji radimo u obrazovanju, kao i studenti koji se obrazuju, borimo s vlašću koja i sama uništava to isto obrazovanje. Što sve lošijim položajem nastavnika u društvu, što sve gorim idejama koje pokušavaju da proguraju kroz razne nove zakone koji su tek u najavi.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

trojanac napisao: 03 Apr 2025, 20:26 Imam veru da će biti pameti da se napravi još neki dobri potezi i da se nastavi pumpanje.
Nema više poente. Sve više se krve sa običnim narodom i blokadama, običan narod koji hoće i mora da radi i da prođe ne može zbog blokada. Gubi narod strpljenje, a to posle prepisati kako je AV poslao nekog, u stvari neko izpizdeo jer mu gori da prođe nije fer. Moj ćale se jedva smirio, čeka 6 meseci kod doktora zakazno, kad je imao termin ne može da prođe jer šaka ljudi blokira ulicu a došao iz unutrašnjosti za BG, naravno da on hoće da prođe kroz masu, nema on drugi termin, samo da čeka ponovo ko zna koliko a možda nema vremena ponovo da čeka. A on nije ni u SNS, niti je zidao po NS, običan čovek u penziji kome je stalo do još malo svog života koga ima. Ne blokira se Expo, Zvonko, Pana itd. ono gde je lova i to što treba, tamo ne idu ko da imaju dogovor, samo blokada običnih ljudi. To nema više ni smisla ni poente.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Treba da bude ljut na one koji ne ispunjavaju zahteve.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Odgovori