Pomoć pri kupovini do 5000e

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Pomoć pri kupovini do 5000e

Post od trojanac »

Ja bih gledao ovako nešto https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0

Pod uslovom da je kilometraža prava i da je stanje kako treba, ovo deluje kao dobra kupovina.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Previse skup a izgreban, zvrcke svuda, sediste izbuseno, farovi za poliranje, ja sam prodao naredni model 2009. godiste, za 4800 u sport opremi bukvalno kao nov i bez dinara ulaganja, auto kupljen od prvog vlasnika u CH, u fulu odrzavan, sa 2 seta tockova, delovima za mali servis i jos nekim sitnicama, doduse sa 200k km ali nebitno je posto je izgledao 3x bolje od ovog plus noviji model.
bojanaboki123
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2025, 19:57

Post od bojanaboki123 »

Bax napisao: 10 Apr 2025, 08:48
Bax napisao: 09 Apr 2025, 12:23 https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 1_pl1_plv0

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0

JA bih sebi gledao prvog vlasnika, ispod 75.000km, benzinac 1.1 -1.6. Tu obicno imas malo automobila u ponudi, pa proberes nesto sto ti je blizu da pogledas. Takodje mozda se ne razumes u kola, ali to ti ne brani da se razumes u ljude, procenis prodavca, pa vidis jel ti uliva poverenje :)

To da je garaziran nije toliko znacajno, bolje napolju sa 50.000km, nego garaziran sa 200.000km, danasnja kola su uglavnom solidno zasticena, a zadnjih 10 godina, i nije bilo snega i soli zimi.....
@bojanaboki123 sta je problem po tebi, sa ova tri auta koja sam ti poslao inicijalno kao neke predloge? Podrazumeva se da nekih 10 posto cene je podlozno pregovorima prilikom kupovine. Mozes i svaki ponaosob da prokmentarises kratk@bojanaboki123
Za Opele iskreno nisam, zbog limarije. Koga god da sam pitala, mehaničare, rođake... Svi su rekli jednostavno za opel "ne", a i sami smo imali opel pre par godina. Zbog toga nisam razmatrala.
A taj poslednji što si mi poslao ima malo ks, pre bih oko 80-115 npr.
bojanaboki123
Reactions:

Post od bojanaboki123 »

OMP napisao: 10 Apr 2025, 08:52 Mislim da je tesko 10% da ubijes cenu na ove cifre to jedino kome je hitna prodaja ili hoce da uvali
Taj što sam bila da gledam, spustila sam cenu za 500e, ali automobil je bio benzin/plin, spomenula sam da nije rađen servis (ali su ovde objasnili da je to u redu), mada mislim i da ga je žena bila procenila. Svakako nije bio dobra opcija za kupovinu, da ne navodim sada sve razloge. Skoro sam se bila čula sa jednim čovekom isto za i30, jako mi se dopao i sve je bilo po ps-u. Međutim, meni je jako problem organizacija, treba mi barem 2-3 dana, tako da je automobil prodat istog dana, čim su kupci bili da ga vide.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Opel nema problem sa limarijom, bar sve sto je napravljeno posle 2000 godine. vece probleme mozes da ocekujes sa tim japancima, oni imaju slabu limariju, pogotovo ako su uvezeni iz slanih podrucja.

Koncentrisi se ti sada da uzmes neki jednostavan auto, na kome ces se navezbati, oko voznje, i oko posedovanja auta. I kad udjes u stos i shvatis sta tebi zaista treba to lako i brzo i zameniti za nesto bolje, u skladu sa tvojim ocekivanjima i mogucnostima.

Mozda cak i nesto ovako.

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 1_pl1_plv0
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Mozes pogledati i neki Clio, mali benzinci mozda jesu slabi ali su pouzdani i nije skupo odrzavanje. Mali, okretan auto koji je odlican za ucenje. Nema potrebe da gledas vece klase od Pola, Fieste, Clia i sl. Pre ces za te pare u toj klasi naci krsten primerak.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Mamin Clio 2003. godiste 1.4 benzin smo uzeli 2013. Vecih problema nije bilo s njim, i danas se vozi. Sa korozijom nema problema, sta vise skoro da je nema uopste.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
bojanaboki123
Reactions:

Post od bojanaboki123 »

Bax napisao: 10 Apr 2025, 10:10 Opel nema problem sa limarijom, bar sve sto je napravljeno posle 2000 godine. vece probleme mozes da ocekujes sa tim japancima, oni imaju slabu limariju, pogotovo ako su uvezeni iz slanih podrucja.

Koncentrisi se ti sada da uzmes neki jednostavan auto, na kome ces se navezbati, oko voznje, i oko posedovanja auta. I kad udjes u stos i shvatis sta tebi zaista treba to lako i brzo i zameniti za nesto bolje, u skladu sa tvojim ocekivanjima i mogucnostima.

Mozda cak i nesto ovako.

Zato kažem i da ne znam šta da tražim, jer sam baš čula obrnuto. Ujak mi popravlja automobile, ali je on u inostranstvu, isto mi je rekao da Opela nikako ne uzimam. A jedva i ovaj prvi da kupim, ko zna kada ću promeniti nešto za bolje, a i sumnjam da će skoro biti. Gledala sam jednog Opela Astru. Bio je po meni u lošem stanju, ali nebitno to sad, nego je baš tesan. Tako da mislim da bi u tako manjem auto bilo baš neudobno. Volela bih više komforniji. I30 mi se fizički jako dopao, posebno noviji model, ali još jedan problem sa kojim se susrećem je da je u Vojvodini jako slab izbor. U Beogradu još i ima nešto, ali bih tamo bila sama sa sobom i svojim sposobnostima za kupovinu. S obzirom da se ne razumem preterano puno (samo koliko sam pročitala, ništa prakse), nisam se usudila ni da odem da pogledam.
bojanaboki123
Reactions:

Post od bojanaboki123 »

dragvorl napisao: 10 Apr 2025, 10:44 Mamin Clio 2003. godiste 1.4 benzin smo uzeli 2013. Vecih problema nije bilo s njim, i danas se vozi. Sa korozijom nema problema, sta vise skoro da je nema uopste.
Od skoro sam čula za tu marku da su ljudi zadovoljni. Išla bih da pogledam, čim bude dobra opcija.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ja vozim opele skoro 20 godina, nikad problema sa korozijom nisam imao. Ovo mi je treci do sad

bojanaboki123
Reactions:

Post od bojanaboki123 »

Da li možda neko ima iskustva sa nekim pouzdanim ko prodaje automobile iz uvoza, autoplacevima i slično? Nisam baš bila za to, ali ko zna kada će prema mojim kriterijumima ponovo izaći dobra ponuda.
bojanaboki123
Reactions:

Post od bojanaboki123 »

shandu90 napisao: 10 Apr 2025, 10:58 Ja vozim opele skoro 20 godina, nikad problema sa korozijom nisam imao. Ovo mi je treci do sad Slika

Odlično. Verovatno zavisi i kako se naleti. Nema veze sad sa automobilima, ali sam skoro kupila jedan klima uređaj koji nije bio ni malo jeftin i čitala sam danima preporuke. Ta klima ne može ni hodnik da ugreje, dok su ljudi sa nekim markama koje su niže klase (po meni) prezadovoljni. 😀
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Nemoj a priori placeve otpisivati. Ja sam spomenutog Clia na placu uzeo, kao i Fiat Stila koji inace nije na dobrom glasu, jos firmin iz Italije, dizel. Nikakve probleme sa njim nisam imao za skoro 8 godina, skoro sam ga prodao. Moras ipak da se razumes u kola ili da povedes nekog ko se razume ako ne kupujes od poznanika. Ja bih tu Clio 3 ubacio medju opcije, benzinski motori recimo 1.2 atmo ili 1.4 ako ides vise van grada.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
bojanaboki123
Reactions:

Post od bojanaboki123 »

dragvorl napisao: 10 Apr 2025, 11:02 Nemoj a priori placeve otpisivati. Ja sam spomenutog Clia na placu uzeo, kao i Fiat Stila koji inace nije na dobrom glasu, jos firmin iz Italije, dizel. Nikakve probleme sa njim nisam imao za skoro 8 godina, skoro sam ga prodao. Moras ipak da se razumes u kola ili da povedes nekog ko se razume ako ne kupujes od poznanika. Ja bih tu Clio 3 ubacio medju opcije, benzinski motori recimo 1.2 atmo ili 1.4 ako ides vise van grada.
Pa, nemam baš ko bi mi pomogao. Svi se nešto ograđuju, kao da očekujem da mi oni plate. Zato se i trudim sama da se informišem što više i pre kupovine bih obavezno odvezla auto u servis na pregled. Nisam gledala na autoplacevima. Samo sam jedan iz uvoza pogledala za koji su me ubeđivali da je super i da je malo prešao, a auto izgleda kao da je prešao 300k km i plus ga nisu ni sredili, bio je baš zapušten.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Bax napisao: 10 Apr 2025, 10:10 Opel nema problem sa limarijom, bar sve sto je napravljeno posle 2000 godine. vece probleme mozes da ocekujes sa tim japancima, oni imaju slabu limariju, pogotovo ako su uvezeni iz slanih podrucja.

Mozda cak i nesto ovako.

Nema klimu, mislim da to ne vredi uzimati..
Odgovori