Pomoć pri kupovini do 5000e

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Pomoć pri kupovini do 5000e

Post od OMP »

Nezahvalno je da ti neko gleda auto i preporuci tako da nije cudno kad se ogradjuju, ja prvi to ne volim kad mi neko trazi, posle budem ja kriv ako auto nije dobar, mogu da posavetujem sta da gledaju od automobila, na sta da obrate paznju i sl. ali maksimalno izbegavam da idem sa nekim kad kupuje auto i to sam mozda 2-3 puta u zivotu isao na svu srecu i nismo kupili nista :)
Poslednja izmena od OMP u 10 Apr 2025, 11:12, izmenjeno 1 put ukupno.
bojanaboki123
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2025, 19:57

Post od bojanaboki123 »

Momčilo napisao: 10 Apr 2025, 11:09
Bax napisao: 10 Apr 2025, 10:10 Opel nema problem sa limarijom, bar sve sto je napravljeno posle 2000 godine. vece probleme mozes da ocekujes sa tim japancima, oni imaju slabu limariju, pogotovo ako su uvezeni iz slanih podrucja.

Koncentrisi se ti sada da uzmes neki jednostavan auto, na kome ces se navezbati, oko voznje, i oko posedovanja auta. I kad udjes u stos i shvatis sta tebi zaista treba to lako i brzo i zameniti za nesto bolje, u skladu sa tvojim ocekivanjima i mogucnostima.

Mozda cak i nesto ovako.

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 1_pl1_plv0
Nema klimu, mislim da to ne vredi uzimati..
Klima je osnovna 😁 Bez toga ne razmatram 😀
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Glupo je kupiti auto bez klime u danasnje vreme kad je bas retko naci takav
bojanaboki123
Reactions:

Post od bojanaboki123 »

OMP napisao: 10 Apr 2025, 11:11 Nezahvalno je da ti neko gleda auto i preporuci, ja prvi to ne volim kad mi neko trazi, posle budem ja kriv ako auto nije dobar, mogu da posavetujem sta da gledaju od automobila, na sta da obrate paznju i sl. ali maksimalno izbegavam da idem sa nekim kad kupuje auto i to sam mozda 2-3 puta u zivotu isao na svu srecu i nismo kupili nista :)

Pa, verovatno zato ni meni ne žele i razumem ih. Ali tim tempom ću voziti za još 5 godina barem 😀
U svakom slučaju, svako mi kaže i druge stvari da su bitne.
Jedan mi kaže kamo benzin-plin, drugi kaže nikako Opela, treći da je bolje dati 5k za auto koji je učuvaniji, sledeći da je bolje uzeti za 3-4k e i onda uložiti za ostatak. Čula sam puno saveta, puno priča. Samo mi je najgore kada se komšija sam ponudi da pomogne i onda za svaki auto koji pogledamo ne želi da prevoza, a ja ne umem, svakom nađe manu da ne valja (jer nije po njegovim kriterijumima). Tako da moram sama, a nezgodno je kada žensko samo lupuje auto. Lako može nešto da se "uvali", zbog nedostatka poznavanja materije. 🙃
Korisnikov avatar
AchtungDichtung
Reactions:
Pridružio se: 02 Jun 2020, 13:11

Post od AchtungDichtung »

To je upravo jos razlog da se skoncentrises samo na domace automobile. Nije stvar u tome da je svaki domaci bolji od svakog iz uvoza, to ne mora da znaci.
Ali su sanse da je auto iz uvoza presao ogromnu kilometrazu imho bar 80%, dok je kod domacih to vrlo retko.
A nesto najgore sto mozes da uradis je da uzmes ulickanog krsa i da se onda godinama patis po majstorima.

Zato gledaj slobodno te Kia/Hyundai modele npr.
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0

Ili kao sto su kolege vec pominjale, u nesto nizoj klasi Renault Clio / Opel Corsa / Fiat Grande Punto
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Kao sto kolege rekose, opeli odavno nisu problematicni sto se tice korozije, ima tu i tamo po koji motor koji je problem ali nista bitno, ako ti se svidja neki nemoj ih zaobilaziti zbog nekih misljenja, ja prvi ne volim opel tj ne svidjau mi se ali ne mogu da kazem i da ne valjaju.
Ja bih isao na varijantu benzinskog motora, bez plina, bez metana, i ne dizel, iz razloga sto izbegavas potencijalne probleme koje takvi motori nose, ima odlicnih dizelasa ali ja bih uvek pre isao na benzin.

btw poslao sam ti privatnu poruku pa baci pogled.
bojanaboki123
Reactions:

Post od bojanaboki123 »

AchtungDichtung napisao: 10 Apr 2025, 11:30 To je upravo jos razlog da se skoncentrises samo na domace automobile. Nije stvar u tome da je svaki domaci bolji od svakog iz uvoza, to ne mora da znaci.
Ali su sanse da je auto iz uvoza presao ogromnu kilometrazu imho bar 80%, dok je kod domacih to vrlo retko.
A nesto najgore sto mozes da uradis je da uzmes ulickanog krsa i da se onda godinama patis po majstorima.

Zato gledaj slobodno te Kia/Hyundai modele npr.
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0

Ili kao sto su kolege vec pominjale, u nesto nizoj klasi Renault Clio / Opel Corsa / Fiat Grande Punto
Tako i ja razmišljam. Videla sam taj automobil, deluje mi zanimljivo, samo što sam čitala da je bolja verzija bez tog "pro". Ali mi se inače dopao na prvi pogled.
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

To 'pro' znaci da je model sa troje vrata, ostalo je sve isto.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 1_pl1_plv0

Evo ovaj ima klimu, ali je malo precenjen, mozda 30 posto vise nego sto mozda vredi.
I ova Kia ProCeed iznad deluje dobro.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
AchtungDichtung
Reactions:
Pridružio se: 02 Jun 2020, 13:11

Post od AchtungDichtung »

Kornjaca Rade napisao: 10 Apr 2025, 11:55 To 'pro' znaci da je model sa troje vrata, ostalo je sve isto.
Tako je, samo znaci da je sa 3 vrata. Mana mu je doduse slabija preglednost unazad, ali sad se to moze resiti za par stoja evra aftermarket senzorima ili kamerom.

On je u startu bio nesto jeftiniji od modela sa 5 vrata, pa je tako i kao polovnjak malo jeftiniji, ali nista mu ne fali
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

bas jeftin ovaj punto, daj dva komada ako ima :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

daj alternativu sa 28.000km?
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
bojanaboki123
Reactions:

Post od bojanaboki123 »

Kornjaca Rade napisao: 10 Apr 2025, 11:55 To 'pro' znaci da je model sa troje vrata, ostalo je sve isto.
Aha, onda ništa. Treba mi sa 5. 😀
bojanaboki123
Reactions:

Post od bojanaboki123 »

Bax napisao: 10 Apr 2025, 12:03 https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 1_pl1_plv0

Evo ovaj ima klimu, ali je malo precenjen, mozda 30 posto vise nego sto mozda vredi.
I ova Kia ProCeed iznad deluje dobro.
Videla, ali samo 60ks 🥲
bojanaboki123
Reactions:

Post od bojanaboki123 »

A kako funkcioniše kada se uveze auto? Imam ujaka u Nemačkoj, samo što je neodgovoran, ali vredi probati 😀 Da li je skupo uvesti? Da ne bude da uzmem neki krš za 2500e i ostatak na uvoz.
Odgovori