Pomoć pri kupovini do 5000e
-
- Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29
Re: Pomoć pri kupovini do 5000e
Da se pridružim istoj dilemi, kupujem auto za suprugu i na osnovu prethodnih saveta izbor sam sveo na dva modela: Citroen c3 i Korsa D. Kod Citroena bih išao na preporučeni atmosferac od 54kw, a kod Korse nisam siguran šta valja 1.2 ili 1.4 motor. Imam iskustva sa Opelom, ranije sam vozio Astru H sa 1.6xer motorom, pa malo više naginjem ka tom brendu. Ali, kao što napisah, nisam siguran koji motor odabrati pa molim za preporuke.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Što se tiče Corse 1.2 ima je moj zet 5v i kolega jedan ima u kući sa 3v. Slabašan je to motor ali opet njima služi dobro. Auto je preživeo svašta pa stičem utisak da je ok kvaliteta.
Od mana ABS pumpa koja je skupa kao otrov ( vidim reklamiraju se u zadnje vreme iz Rume neki likovi da rade uspešno remont) i letva tj senzor volana. Od ostalog manje više standardno sve.
Malo skuplje je na 1.4 da se uradi zamena komplet seta lanca sa pratećim delovima, što ti preporučujem da uradiš ako kupiš auto. Većina tih Corsi krlja na leru (čuje se lanac)i ljudi to tako voze , jer lanac se ne menja
Skuplje su malo po oglasima u odnosu na većinu modela iz klase.
Meni veoma smeta što auto nema sat za temperaturu rashladne.
Od mana ABS pumpa koja je skupa kao otrov ( vidim reklamiraju se u zadnje vreme iz Rume neki likovi da rade uspešno remont) i letva tj senzor volana. Od ostalog manje više standardno sve.
Malo skuplje je na 1.4 da se uradi zamena komplet seta lanca sa pratećim delovima, što ti preporučujem da uradiš ako kupiš auto. Većina tih Corsi krlja na leru (čuje se lanac)i ljudi to tako voze , jer lanac se ne menja

Skuplje su malo po oglasima u odnosu na većinu modela iz klase.
Meni veoma smeta što auto nema sat za temperaturu rashladne.
Kod corse C je vazilo da je 1.2 odlican motor a 1.4 los, pa je tako pored 1.0 najvise bilo onih sa 1.2 motorima, kod D kazu da je obrnuto, 1.4 mnogo blji od 1.2, ne znam pravo stanje ali tako se prica, u sustini D je platforma grande punta ali je grade po meni bolji izbor, ako nista bar su im motori bez mana. Senzor polozaja volana zna i kod grande punta da otkaze ali retko se desava a taj problem su imale i korse C.
Citroen c3 po meni nije nista bolje odradjen od prethodne generacije, plastikaner, ne znam kakav je u voznji nisam ih imao ni probao ali onaj stari mi se nije svidjao sem sto je prost auto i jeftin za odrzavanje, naravno sa 1.4 8v motorom konkretno.
Citroen c3 po meni nije nista bolje odradjen od prethodne generacije, plastikaner, ne znam kakav je u voznji nisam ih imao ni probao ali onaj stari mi se nije svidjao sem sto je prost auto i jeftin za odrzavanje, naravno sa 1.4 8v motorom konkretno.
Corsa D 1.2 je dosta slaba. Vozio sam je uzbrdo i baš se muči, dok je 1.4 za nju idealan.
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Ista prica kao i kod punta
Da se ne uvrede Vojvođani, ali 1.2 je idealan za taj deo Srbije. Ne tera ga po usponu i vuče super, potrošnja idealna. Ovako po Centralnoj Srbiji, gde su usponi k'o dobar dan, nikako. Non-stop radi kvačilo- menjač, pričam iz iskustva.
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Ovo je cenovni rang gde i ja gledam da sada zamenim na leto automobil. Samo sto ja ne zelim ispod 2010. i ne manje od C segmenta.
I kad tako pogledas, eto sta je inflacija, dobijas dakle 15 godina stare automobile za duplo vise novca nego kad sam kupovao ovu astru g davne 2016....iste starosti.
Meni su manje vise želje, ASTRA J, MAzda 3 (teško) Giulietta, Focus mk3. Hteo bih benzin sada da probam, a sa druge strane vozim dosta na otvorenom tj. autoput, pa bi mi i dizel bio dobra opcija.
I kad tako pogledas, eto sta je inflacija, dobijas dakle 15 godina stare automobile za duplo vise novca nego kad sam kupovao ovu astru g davne 2016....iste starosti.
Meni su manje vise želje, ASTRA J, MAzda 3 (teško) Giulietta, Focus mk3. Hteo bih benzin sada da probam, a sa druge strane vozim dosta na otvorenom tj. autoput, pa bi mi i dizel bio dobra opcija.
-
- Pridružio se: 08 Apr 2025, 19:57
Ljudi, kupila sam auto i to ne fiat 500l, već astru H. Za sada sam zadovoljna kupovinom. Hvala vam svima na savetima, pomogli ste mi. 
Super sa srecom, Astra H je dobar auto, bila je izbor medju prva tri koja sam ti poslao.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
-
- Pridružio se: 08 Apr 2025, 19:57
Hvaaalaa! Znam da si mi poslao. Bila sam napravila spisak svih predloga i pojavilo se sa svim onim stavkama koje sam tražila + vaš predlog za marku i model. Tako da mislim da sam dobro prošla. 
Nek ti je sa srećna kupovina, pa još bolji da promeniš.
-
- Pridružio se: 31 Maj 2022, 23:21
zar astra h nije 2500 evra?
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Moze da se podvuce u ovu temu - trazim malog benzinca za 3-3.5k.
Ovih dana trazim neki mali gradski auto za rodjaku, budzet do 3k max 4k evra, cisto nesto da je pouzdano i koliko-toliko normalno izgleda. Obisao sam bar deset automobila — sve redom krsevi, 90% uzivo izgledaju kao da su izvuceni iz obora. Limarija katastrofa, enterijer prljav ili unisten, mehanicki upitni, a vlasnici u fazonu "sedi, pali, vozi".
Zanima me da li u ovom cenovnom rangu uopste postoji nesto sto nije kompletna lutrija i da makar ne izgleda kao da je prezivelo rat?
Ako neko ima konkretnog kandidata ili zna za neki primerak koji vredi pogledati — moze i u poruku.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Ovih dana trazim neki mali gradski auto za rodjaku, budzet do 3k max 4k evra, cisto nesto da je pouzdano i koliko-toliko normalno izgleda. Obisao sam bar deset automobila — sve redom krsevi, 90% uzivo izgledaju kao da su izvuceni iz obora. Limarija katastrofa, enterijer prljav ili unisten, mehanicki upitni, a vlasnici u fazonu "sedi, pali, vozi".
Zanima me da li u ovom cenovnom rangu uopste postoji nesto sto nije kompletna lutrija i da makar ne izgleda kao da je prezivelo rat?
Ako neko ima konkretnog kandidata ili zna za neki primerak koji vredi pogledati — moze i u poruku.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
@AleksandarAca
Ja sam pre malo više id mesec dana pazariu Lanciu Musu 1.4 benzinac. Jeftin za održavanje, super za grad, udiban, lako se vozi. kreću se u tom nekim cenovnom rangu koji si naveo.
Ruku na srce, moja je 2005 godište, i plaćena je ispod svake cene, al ima i mlađih.
Moja eto od opreme ima sve. Tako da , budi upiran i strpljiv

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Ja sam pre malo više id mesec dana pazariu Lanciu Musu 1.4 benzinac. Jeftin za održavanje, super za grad, udiban, lako se vozi. kreću se u tom nekim cenovnom rangu koji si naveo.
Ruku na srce, moja je 2005 godište, i plaćena je ispod svake cene, al ima i mlađih.
Moja eto od opreme ima sve. Tako da , budi upiran i strpljiv

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
@AleksandarAca
Ja sam počeo tražiti u sličnoj kategoriji auto pre koji mesec međutim zbog manjka vremena i nekih drugih problema nisam išao da gledam ništa ima mesec dana sigurno. Ono što sam video je katastrofa kao što kažeš. Čim je auto iole malo bolje onda se zaceni da to nije normalno. Listaj oglase svakodnevno, prati šta drugo . Ja ću u sredu najverovatnije otići jednog GP Eva 1.4 8v da vidim po preporuci. (samo da ne bude kao prethodni GP, kojeg sam išao isto da pogledam po preporuci)
Ja sam počeo tražiti u sličnoj kategoriji auto pre koji mesec međutim zbog manjka vremena i nekih drugih problema nisam išao da gledam ništa ima mesec dana sigurno. Ono što sam video je katastrofa kao što kažeš. Čim je auto iole malo bolje onda se zaceni da to nije normalno. Listaj oglase svakodnevno, prati šta drugo . Ja ću u sredu najverovatnije otići jednog GP Eva 1.4 8v da vidim po preporuci. (samo da ne bude kao prethodni GP, kojeg sam išao isto da pogledam po preporuci)