Detailing
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Re: Detailing
Moguce da ovo i nije pasta, svakako sam planirao nesto bolje da uzmem. Sta se preporucuje? Turtle?
Hvala @OMP na savetima.
Nije na ivici, na ravnom je.
Hvala @OMP na savetima.
Nije na ivici, na ravnom je.
Ovo su sve sarene laze ti voskovi i paste, ako hoces bas polir pastu kupi npr. 3m kao opste poznatu marku i maltene je svuda ima, uzmes zeleni cep, to moze na grame da se kupi, 100g ima da ti traje iha za tako neke sitnice. mozes i menzernu, fareclu, rupes, sta nadjes ali uzmes tu neku srednju varijantu. Ja 3M koristim godinama, burazer sto radi detailing isto nju ali ima i drugih dobrih nego ovo kazem kao nesto sto mozes lako da nadjes a odlicno vrsi posao. Ova pakovanja tipa turtle wax, sonax i sl su sarene laze i nisu vredne pomena vise navlakusa za siroke narodne mase.
Ako se odlučiš za Menzernu, koristio sam je i za moju amatersku upotrebu se pokazala odlično. Heavy Cut Compound 400 za rez i Super Finish 3500 za poliranje. Na kraju možeš nanijeti onaj K2 vosak za zaštitu laka. 
EDIT: Menzerna ima u i One-Step Polish 3in1 za poliranje u jednom koraku.

EDIT: Menzerna ima u i One-Step Polish 3in1 za poliranje u jednom koraku.
- Darko
Nasao sam 3m pastu u jednoj prodavnici pa cu danas uzeti.
Da li je generalno OK ovaj aku odvijac i sundjer ili bolje da npr uzmem nastavak za brusilicu?
Da li je generalno OK ovaj aku odvijac i sundjer ili bolje da npr uzmem nastavak za brusilicu?
zavrsvas posao sa tim malim sundjerom i busilicom ne brigaj odradio sam mnogo krupnija ostecenja sa tim
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Klasicna brusilica ima mnogo veci broj obrtaja, ne bih se ja igrao sa njom za poliranje.
klasicna brusilica samo ako ima potenciometar ali i tad je upitno koliko je spora na najmanjem broju obrtaja
Auto perionice u okolini nemaju dovoljno gustu penu da bi se zadrzala na autu kako bih ga nakon toga prao rucno.
Razmisljam da kupim nesto ovog tipa
https://detailingstore.rs/kwazar-venus- ... -pro-.html
I da koristim kao dodatno sredstvo za penu kako bih auto oprao rucno. Jel ima neko iskustva sa ovim rucnim penomatima i eventualno preporuku koji kupiti?
Ne nadaj se previse. Za tockove ok, za ceo auto vec malo teze, pogotovo ne iz jedne boce.
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Ne znam po čemu je taj Venus poseban al ovo bukvalno ima da se kupi u Woby haus za tipa 600/700 din. Vidi dal bi moglo raditi posao.
Vidim da se razlikuju ove sto prave penu u odnosu na klasicne sto samo rasprse sadrzaj boce.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Razlikuju se naravno. Ja sam uzeo neki italijanski ekvivalent tom Kwazaru, poznata je firma i specijalizovana za te stvari a koštao je vrlo slično, i to je ok za skuter, felne, prednji deo auta, donji, parcijalno, ali ne za ceo. Koristim ruski beše Grass sampon namenski za ručne foamere (da ne misli neko da pokušavam sa Taš-om).
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Darko
Na kraju sam preterao sa vodenom šmirglom i skinuo farbu i okolo lakDarko napisao: 28 Maj 2025, 09:03 Nasao sam 3m pastu u jednoj prodavnici pa cu danas uzeti.

Posle sam otisao da kupim sprej u boji auta i lak.
Izolovao taj deo i ofarbao. Malo se vidi linija od krep trake, to cu malo ispolirati i bice top.

Ko ne zna gde da gleda, neće ni primetiti