Zdravlje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Re: Zdravlje

Post od Milos »

nidza napisao: 30 Apr 2025, 15:08 Nalivanje vodom na silu je odavno prevaziđeno kao “zdravo”.
Tako je , treba raspodeliti tu kolicinu , a ne nalivati se
nidza napisao: 30 Apr 2025, 15:08 Potrebna količina tečnosti za organizam je previše relativna za drveni pristup.
Pa i nije previse relativna , 35 mililitara po kg telesne mase pa mnozis :)

Ono sto je mnogo bitnije jeste odrzati balans elektrolita u organizmu posle neke fizicke aktivnosti , recimo tokom znojenja se gubi Vitamin C , kalcijum , kalijum ...
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ma ne može to tako da se meri. Nemaš trening, imaš trening, zima, leto, hladan kanc, vruć kanc, posao kurira, posao kuckača po ekranu.

Ode dodatne dve litre na letnji trening laganezi u odnosu na koliko inače pijem, a vratim se kilo i po lakši nego kad sam izašao, pa se i to nadoknađuje u ostatku dana.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pa moze.

Ljudi generalno piju malo vode, musko od 90-100kg moze da pije 2l vide dnevno lagano. U nekim okolnostima to moze da se poveca, al ne znam u kojim bi bilo normalno da pije 0,5l vode
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

0.5 nikad, ne može na tom obaveznom pivu da se bazira sva hidracija.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

@Bax

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Post od Rolla »

Ja sam isto terao sebe da unosim sto vise vode preko dana. Medjutim kvalitet vode u Beogradu je los i jednostavno ne mozes mnogo da pijes.
Pre nekih 10ak meseci smo uzeli filter za vodu i od tada mnogo vise vode pijem.
Jednostavno voda iz vodovoda nije ok, smrdi hlor i verovatno sam organizam smanjuje potrebu za necim sto mu ne odgovara.
Sada i u ketler sipamo filtriranu vodu i cistimo ga od kamenca jednom u 3 meseca, ranije smo ga cistili jednom u 10ak dana.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Moj ćale radio analize i bila odlična voda na NBG (u okviru svih parametara). Ja bas skoro bio do urologa u medigrupu i čovek mi rekao da je dobra u Beogradu i da ne treba da se preteruje i da se pije iskljucivo filtrirana i flasirana, bas naprotiv, da treba piti iz česme. Sad ko tu koga, lud ili zbunjen.

Možda ima nekih mikrolokacija gde je sranje.

Miris hlora nikad nisam osetio, ono kad je bela zamućena voda iz slavine to nije hlor nego mehurići vazduha, nadam se da ne spustate roletne kad je pomračenje sunca.

Kad sam žedan mogu da surduknem litar iz mesta.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Pijem puno vode i uvek sam pio.
Ukus BG vode mi je sasvim ok, ne razumem priču kako moze telo da odbija...
Ima i ukusnijih voda, hladnijih na točenje sto dodatno prija..., ali uglavnom je svaka "ukusnija" zapravo i tvrdja, pogodna za kamen u bubregu.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Dodjite u vojvodjanska sela na trening

Sent from my iPhone using Tapatalk
kopmania
Reactions:
Pridružio se: 05 Mar 2025, 13:41

Post od kopmania »

Углавном се свађам са људима око овога.
Вода можда јесте микробиолошки исправна, типа нема паразита и осталих болести у њој. Али је и даље пуна хлора, и замислите по каквим цевима она долази до вашег стана?
Можда неко има нову инсталацију, али ја сам у згради из 60их,, не могу ни да замислим по каквим цевима она стиже код мене...
Сад иде оно чувено: Ево ја пијем ништа ми не фали, пили смо док смо били мали, ништа нам не фали..
Да можда некоме не фали, али пола људи има неки проблем са органима... Камен у бубрезима, лоше варење, можда је то све повезано са водом и свим осталим лошим што конзумирамо.
Ја сам ставио аквафор филтер са повратним осмосом и филтер са минерализацијом.
Ја не знам шта је каменац, нигде га нема, вода преукусна. Ко год дође код мене у госте, прокоментарише да је укус са Роса вода
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kod tebe je tako.

Šta bude u filterima?

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Geza napisao: 03 Jun 2025, 11:28 @Bax

Mrzi me da je slusam, jer iskreno smatram da je ona sarlatan, bavio sam se malo tom temom, i sam sam pokusavao da treniram i to dosta. Gde moze da se napreduje malo, kod staracke kratkovidosti, zato sto to mozes da nabildujes sa misicima, medjutom ti tesko mozes da promenis oblik oka, sa bilo kojim vezbama, a on utice na tvoju dioptriju. Dakle video sam da samo socivo mozes da nabildujes, cak i da malo izbacis oko sa grcenjem spoljnih misica koji su oko njega. Na taj nacin se slika izostri, ali sam oblik oka ne mozes da promenis. A ovo sa misicima, ima smisla, ako si oko 40 godina, i uvedes vezbe fokusiranja kao deo dnevne rutne, da bi odgodio staracku kratkovidost.

JA licno imam neku atipicnu dioptriju, plus na jednom oku, minus na drugom, to je reda promil ljudi. I dok su misici bili jaki, a socivo elasticno, ja sam dobro video. MEdjutim, sad kad su misici popusti, sam u jako neprijatnoj situaciji, i sa bildovanjem nabudzim ja svak oko pojedinacno da vidim OK, ali ona zajedno nece da rade, zbog toga sto su van sinhronizacije, tj prebacuju se na monovision. Monovision - jedno oko gleda na daljinu, drugo na blizinu.....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
kopmania
Reactions:
Pridružio se: 05 Mar 2025, 13:41

Post od kopmania »

Heinz napisao: 04 Jun 2025, 07:29 Kod tebe je tako.

Šta bude u filterima?

нисам их отварао :)
Odgovori