Preporuke za sve i svašta

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Re: Preporuke za sve i svašta

Post od kragujevac »

Saša napisao: 30 Maj 2025, 13:45 Ja sam nedavno imao slučaj da nam se izbušila prednja leva guma na Puntu i supruga otišla u Miše Dimitrijevića u NS-u (bivši Kedi) da joj okrpe/čepuju gumu i neki debil tamo je stegao posle toga toliko taj točak da sam kasnije (menjajući letnji/zimski komplet) uspeo da polomim onaj originalni Fiatov ključ koji je došao sa autom (rascvetao se dole) i kojeg sam imao 14 godina. Uh, kako sam bio popizdeo... Nikako da skinem taj točak. Na kraju sam pozajmio od komšinice njen ključ (al više nisam smeo da skačem po njemu kao po svom - da i njega ne polomim) već sam našao neku metalnu cevku od metra i više, produžio polugu i nekako na jedvite jade i vrlo polako i pažljivo uspeo konačno da odvrnem šrafove (sve četiri su bila tako krvnički stegnuta). Zamislite da mi se negde na putu desilo da opet probušim taj točak - mogao bih samo da sedim i plačem, džabe rezervni u gepeku... Uh, kako sam bio besan... Sada moram da nađem drugi ključ, ovo me podsetilo da se vozimo Puntom već neko vreme bez adekvatnog ključa za točkove...
Tako su i meni svojevremeno na E39ki zategli šraf, toliko sam skakao po njemu sa svljoh 105kg da sam ga skroz zaokruglio a nisam ga pomakao ni milimetar. POsle sam morao da kupim spiralni nus pa sam i tako skakao po ključu dobrih 5 minuta pre nego što sam uspeo da ga odvrnem. To je bila situacija za "verovali ili ne" :ccc: :ccc:
Prikačeni fajlovi
DSC_0228.JPG
DSC_0228.JPG (85.23 KiB) Pogledano 632 puta
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Mislim da ću nabaviti komplete za čepovanje, staviti ih u oba auta i raditi i to ubuduće sam.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

dragvorl napisao:Ne razumem kakve veze ima. Mogu da ti otkazu let
,ne znaci da ce ti otkazati.
Pa sve mogu, ali nisam čuo da se redovno dešava. I Amerikanci mogu da te vrate i ako imaš vizu.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Saša napisao: 04 Jun 2025, 20:47 Mislim da ću nabaviti komplete za čepovanje, staviti ih u oba auta i raditi i to ubuduće sam. Slika
ja to uvek imam u autu, inace nikad tockove i ne menjam kod vulkanizera ali kad se i to desavalo obavezno posle njihovog steznaja kad dodjem kuci ja odvrnem srafove i stegnem rucno kako inace radim jer znam da cu tako uvek moci da odvijem sraf kad zatreba.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Preporuke za sve i svašta

Post od Saša »

oilshop.rs - koji su ovi, jesu li od poverenja za kupovinu (u smislu originalnosti ulja koje prodaju)?

Ne mogu nigde da nađem Castrol GTX 0W-20 RN17 FE, samo ga oni nude u web prodaji…

Danas sam obišao jedno 4-5 prodavnica po NS-u i niko nema. Jedino da idem kod Stojanova…

Od filtera sam našao Mann (ulje), Hengst (filter vazduha) i Filtron (klima)

Kasnije sam naleteo i na neke Purflux filtere ali sam već pazario gore nabrojane.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

OMP napisao: 05 Jun 2025, 08:44
Saša napisao: 04 Jun 2025, 20:47 Mislim da ću nabaviti komplete za čepovanje, staviti ih u oba auta i raditi i to ubuduće sam. Slika
ja to uvek imam u autu, inace nikad tockove i ne menjam kod vulkanizera ali kad se i to desavalo obavezno posle njihovog steznaja kad dodjem kuci ja odvrnem srafove i stegnem rucno kako inace radim jer znam da cu tako uvek moci da odvijem sraf kad zatreba.
Isto tako i ja radim.
Inače prednja guma se čepuje i bez skidanja. Samo se namota volan do kraja na tu stranu.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Jel neko lepio UV folije na prozore u stanu? Ljeto krece, a bogami upekne fino.

Sent from my iPhone using Tapatalk
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

Nemam neposredno iskustvo, ali bas pre neki dan citah komentare na jednoj objavi vezano za tu foliju.
Neki kazu da zna da pukne staklo ako je prevruce napolju.
Sad da li je za verovati - ne znam.
Ali bi bilo dobro da se raspitas dobro pre ugradnje :)
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Stoje te folije godinama na raznim staklima/izlozima, bez problema.

Tapa

Odgovori