Juče mi djavo nije dao mira pa sam kupio i drugu bobinu (istog proizvođača - Valeo) i ugradio ih u moj auto.
Odmah sam primetio da auto manje trese u leru (vidim po ugrađenoj multimediji, koju sam sa 2 metalna L profila ušrafio u gornju ivicu blende radija, sada multimedija vidno manje trese u leru).
Najveći benefiti osećam u gradskoj vožnji, naročito pri ubrzanju posle šaltanja iz druge u treću, zaista je brže ubrzava sa 40 na 60 km/h (brže ne vozim u gradu).
Dakle, ipak ima istine da bobine vremenom stare (nisam bio pobornik te teaorije, ali, eto, lično sam se uverio).
Nisam imao vremena da unimerom ispitam koja je je originalna bobina u boljem stanju (po uputstvu sa Youtube snimka iz jednog nedavnog posta u ovoj temi), ali sam bobinu B zadržao za sebe za rezervu, a drugu (A) "uvalio" komšiji sa parkinda jer ni on nema rezervnu. "Uvalio" u smislu da izgleda da A statistički crkava pre B, pa neka mu je sa srećom
Već sam zaboravao na očajnu završnu obradu zameniskih bobina u smislu da su podnožja visokonaponski kontakata zalivena u nekakav providni vosak i da nisu sačekali da se taj vosak ravnomerno slegne da bude horizontalno poravnat i što onaj limeni deo što se vidi po sredini ima teksturu kao da je izrađen od jeftinog lima za oluke (za razliku od fabričkog).
Posle podne sam kupio gumene podloške i ugradio ih između rupa u blendi radija i metalnog L profila na koji je zakačema multimedija, tako da ona više uopšte ne trese u leru, niti na rupama na putu.