Koji Citroen Dizel Motor odabrati
-
- Pridružio se: 19 Jul 2016, 15:58
- Garaža: Renault Megane 4
Koji Citroen Dizel Motor odabrati
Pozdrav,
već 13 godina vozim Renault (Scenic 2 (13g) i Megane 4(2g)) i znam da su 1.5dci odlični motori. Ipak, došlo je vrijeme uzeti novi auto i zamijeniti Scenic 2.
Gledam malo Cactus 4 ili Aircross. Ono što me brine, koji su točno dobri motori a koje treba izbjegavati. Znam da imaju probleme s lancem. Na što još trebam paziti i koji su točno motori problematični a koji su "ne brini".
već 13 godina vozim Renault (Scenic 2 (13g) i Megane 4(2g)) i znam da su 1.5dci odlični motori. Ipak, došlo je vrijeme uzeti novi auto i zamijeniti Scenic 2.
Gledam malo Cactus 4 ili Aircross. Ono što me brine, koji su točno dobri motori a koje treba izbjegavati. Znam da imaju probleme s lancem. Na što još trebam paziti i koji su točno motori problematični a koji su "ne brini".
Re: Koji Citroen Dizel Motor odabrati
Ja ne bih gledao te novije Citroene. Niti su nešto specijalno u vožnji, a iskustva sa novijim motorima i dizel i benzin su često katastrofalna...
Bolje neki Renault dizel.
Bolje neki Renault dizel.
- Romanticni_Piroman
- Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
- Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X
1.5 moderni dizeli se nisu dobro pokazali, 2.0 hdi su dobri motori, imao sam ga u DS-u. Prosto dokazan motor.
-
- Pridružio se: 19 Jul 2016, 15:58
- Garaža: Renault Megane 4
Kupio sam ipak Scenic 1.5dci
Auto je 2016. godište, 130 000 prešao, sa dobrom opremom. Imam tablice već dva dana i polako se navikavamo na njega. Sutra ga ostavljam kod majstora, da u ponedjeljak uradi mali servis + kompletan pregled, da znamo što ćemo raditi na njemu i kojim tempom.
Nisam se smio odlučiti na Citroena, pa sam ostao vjeran Scenicu.

Auto je 2016. godište, 130 000 prešao, sa dobrom opremom. Imam tablice već dva dana i polako se navikavamo na njega. Sutra ga ostavljam kod majstora, da u ponedjeljak uradi mali servis + kompletan pregled, da znamo što ćemo raditi na njemu i kojim tempom.
Nisam se smio odlučiti na Citroena, pa sam ostao vjeran Scenicu.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Kakav je noviji 1.6hdi 120ks?
Pričam sa čovekom, pre neki dan, kaže uvališe mu 308 (2018.) koji pije ulje. Još ga nisu otvorili.
To je specifičan slučaj, ili ne?
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Pričam sa čovekom, pre neki dan, kaže uvališe mu 308 (2018.) koji pije ulje. Još ga nisu otvorili.
To je specifičan slučaj, ili ne?
Ako mislis na 1.6 blueHDI (ugradjivan u novu generaciju 308-ice, t9), taj motor je bas bas dobar.
Znam dosta ljudi koji ga voze, apsolutno nikakav problem.
Na tom autu su im crkavale stvari mimo motora, tipa adblue i jednom drugaru je crkla 1 dizna na maloj kilometrazi.
Mislim da je nova bila 200eur, nije mogao remont jer su piezo dizne.
Sto se tice novijih HDI motora i velike potrosnje ulja, ja samo znam za novu generaciju 2.0 HDI motora da dosta trose ulje fabricki, masa ljudi se zali na peugeot klub srbija stranici na fb.
Znam dosta ljudi koji ga voze, apsolutno nikakav problem.
Na tom autu su im crkavale stvari mimo motora, tipa adblue i jednom drugaru je crkla 1 dizna na maloj kilometrazi.
Mislim da je nova bila 200eur, nije mogao remont jer su piezo dizne.
Sto se tice novijih HDI motora i velike potrosnje ulja, ja samo znam za novu generaciju 2.0 HDI motora da dosta trose ulje fabricki, masa ljudi se zali na peugeot klub srbija stranici na fb.
Сад му није ништа...
Specifičan slučaj
1.6 motori u novijim izdanjima su odlični, a taj od 120ks je i zadnja verzija istog.
Posle toga je stigao nesrećni 1.5hdi
1.6 motori u novijim izdanjima su odlični, a taj od 120ks je i zadnja verzija istog.
Posle toga je stigao nesrećni 1.5hdi
- pedja
- član 001
Taj, taj, poslednji pre 1.5
Onda bih rekao da je izdvojen slucaj.
Nikad nisam cuo da se neko zalio na potrosnju ulja na tom agregatu.
Moguce da nije korisceno odgovarajuce ulje.
Nikad nisam cuo da se neko zalio na potrosnju ulja na tom agregatu.
Moguce da nije korisceno odgovarajuce ulje.
Сад му није ништа...
- pedja
- član 001
Ne da troši, nego i masti okolo.
Majstor kaže da ne zna koliki je problem, dok ga ne otvori, ali je preporuka da proda...
Majstor kaže da ne zna koliki je problem, dok ga ne otvori, ali je preporuka da proda...
Možda ga neko vozio bez antifriza...
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Rece mi kum da je njegovom kolegi zveknuo lanac na 3008, 1.5hdi. I to mu majstor rekao da zameni i on odlagao (danas cu, sutra cu) i ispali ga jedno jutro.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
1.5hdi mora da se menja lanac na oko 100.000km ako izdrzi i toliko.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk