Crna Gora kolima
Re: Crna Gora kolima
Dosta njih praktikuje polazak poslednjeg radnog dana ili nakon celodnevnog kupanja ako se vraća pa do samo povećava umor.
Iako godinama unazad radim 95% noću(dan-noć ili noć-dan) i navikao sam na taj ritam kad putujem na odmor biram uvek dnevnu vožnju.A idiota na putu ima uvek, i noću i danju,bez izuzetka.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Dosta ljudi oko mene krece poslednji dan kuci, meni je to ipak neozbiljno. Uvek gledam dan da ostavim za ne daj boze. Ne volim onda mrtav da se otpakujem na silu i ostalo, kvari mi ugodjaj.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sećam se jednom prilikom(dok sam bio živ tj. mlad) krećem ja u cg na more i kao idem noću i krećem oko 11 i negde na izlazu iz beograda kreće da mi se spava u fulu pa sam morao na prvoj pumpi da popijem dva redbula i nekako sam stigao do cilja.
Ja obicno za CG krecem oko 2 ili 3 ujutru jer mi odgovara da dodjem pre guzve na primorju.
Primera radi, prosle godine smo krenuli u 3 ujutru i stigli u Herceg Novi u 15 do 8.
Za nijansu brza voznja, ali nije bilo nikoga na putu maltene.
Napominjem da obicno krecem iz Uzica ka dole.
Ovih dana sam bio u Uzicu, bukvalno nije zdravo kako pojedinci voze. Velike su guzve na putu, pogotovo na ulasku u Uzice. Masa pretice preko pune, izlecu u levu traku pri malim brzinama. Opsta kultura u voznji je na katastrofalnom nivou.
Ja stvarno ne razumem da neko stavi dete u auto i krene na 40 stepeni da putuje za Crnu Goru.
Nije klima svemoguca, ako przi sunce kroz prozor stvara se nervoza.
Ne znam zasto bi neko izabrao da putuje u tim uslovima: guzva na putu, deca nervozna zbog vrucine, ogromne guzve na granici.
Primera radi, prosle godine smo krenuli u 3 ujutru i stigli u Herceg Novi u 15 do 8.
Za nijansu brza voznja, ali nije bilo nikoga na putu maltene.
Napominjem da obicno krecem iz Uzica ka dole.
Ovih dana sam bio u Uzicu, bukvalno nije zdravo kako pojedinci voze. Velike su guzve na putu, pogotovo na ulasku u Uzice. Masa pretice preko pune, izlecu u levu traku pri malim brzinama. Opsta kultura u voznji je na katastrofalnom nivou.
Ja stvarno ne razumem da neko stavi dete u auto i krene na 40 stepeni da putuje za Crnu Goru.
Nije klima svemoguca, ako przi sunce kroz prozor stvara se nervoza.
Ne znam zasto bi neko izabrao da putuje u tim uslovima: guzva na putu, deca nervozna zbog vrucine, ogromne guzve na granici.
Сад му није ништа...
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Kreuo sinoć u 20:30 iz NS, stigao jutros u 5:00 u Kotor. Ali sam vozio skroz lagano, čak sam u nekim situacijama sam sebe iznenadio, ali nije mi išlo u korist da se sitni naslednici probude
Mislim da od Zlatibora do Kotora nisam sreo 30 auta. Bukvalno prazan put.
Potrošnja 5,8 litara, pun auto i gepek.

Mislim da od Zlatibora do Kotora nisam sreo 30 auta. Bukvalno prazan put.
Potrošnja 5,8 litara, pun auto i gepek.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Puno ljudi ne vidi i boji se da vozi noću. Ipak, nekolicina nas na forumu smo profesionalni vozači i vožnja noću ne predstavlja problem. Meni ni najmanje iako vozim auto koji ima 21 godinu i preko 430000 km.dragvorl napisao:Manje saobracaja, ali vise umornih, verovatno pijanih, i sto je najbitnije tih 40% sto vozi vozi pod otezanim uslovima, jer noc nosi sa sobom manju vidljivost. Jos kad se tome dodaju padavine noc je jos manje sigurna.srdjanyo napisao: 18 Avg 2025, 10:58 Kad bih mogao da namincam i polazak na more i odlazak sa mora uvek bih vozio noću. Noć je zakon. Bar 40 % (ako ne i svih 50%) manje saobraćaja, samim tim i kamikaza i letnjih vozača i automobila u kvaru...
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Vremenski uslovi su lutrija, ali svakako leti, posebno kada je kiša, grád (led) doprinose da se putevi "očiste" od entuzijasta za volanom. To su vam oni koji pod takvim olujama kriju svoja kola u tunelima, nadvožnjacima na auto putu i pod nadstrešnicama benzinskih pumpi i slično. Kamo sreće da takvi gledaju prognozu vremena pre nego se upute negde i poštede nas takvih nebuloznih scena i opasnih radnji! Ima i onih koji se boje mimoilaženja zbog farova noću, pa svako malo koče ne bi li tako sebe, valjda ohrabrili. Efekat grejanja sunca je 10 puta veći dok ste u automobilu i vozite na jug, a preko šoferke šiba sunce. Zašto to sebi i drugima da radim ako ne moram? Zašto paliti klimu ako ne mora?
Slažem se da nismo svi isti, ljudi smo i imamo svoje slabosti i ograničenja, ali meni je ova tema jača strana.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Ja sam sinoc krenuo u Grcku u 21h, ali sam preko dana lepo odmorio i malo sam tek osetio umor na 30km od cilja, popio Nocco i osvezilo me. Nisam ni najmanju krizu imao u voznji, bio sam spreman da stanem sa strane i odremam ako treba ali nije bilo potrebe..
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Što se tiče noćne vožnje, lepo je Gagi skoro (po meni) sumirao u par reči, najgore je što teško možeš da proceniš dokle možeš, u par minuta može situacija drastično da se promeni.
Možeš, bez ikakvih problema, sve dok nekad, ne desi se naglo upozorenje.
Što se mene tiče, najbolje je reći plašim se noćne vožnje.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Juče iz BG stigao u HN.
Išao preko Tjentišta.
Ruta za odmor i dušu. Barem moju. Posebno kada putujem sam, pa ne moram da razmišljam o putnicima i kako će da podnose bržu vožnju po krivinama.
Krenuo oko 15 časova i stigao oko 23.30, uz vrlo lepu večeru u restoranu Bukovica. A i najbolje tufahije se tu služe.
Gužva na granici nije bila. Jedno vozilo na granici sa BiH i nijedno na granici sa CG
Išao preko Tjentišta.
Ruta za odmor i dušu. Barem moju. Posebno kada putujem sam, pa ne moram da razmišljam o putnicima i kako će da podnose bržu vožnju po krivinama.
Krenuo oko 15 časova i stigao oko 23.30, uz vrlo lepu večeru u restoranu Bukovica. A i najbolje tufahije se tu služe.
Gužva na granici nije bila. Jedno vozilo na granici sa BiH i nijedno na granici sa CG
- Prikačeni fajlovi
-
- IMG_20250817_171313.jpg (395.01 KiB) Pogledano 42 puta
-
- IMG_20250818_145018.jpg (176.16 KiB) Pogledano 42 puta
-
- IMG_20250818_181900.jpg (250.12 KiB) Pogledano 42 puta
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ali, iz šestogodišnjeg gastarbajterskog iskustva, mnogo je lakše zaspati na auto putu nego na ovom putu do CG. Na mojoj gastarbajterskoj ruti imaš ~350-400km Mađarske gde voziš samo pravo i to (u mojoj situaciji) između 3 i 6 ujutro kad je najzahebanije. Tako mi se prošle godine spavalo na onom crnogorskom auto putu, toliko da sam morao da stanem da prošetam. A pre toga ništa. Monotonija ubije.carov2 napisao: 18 Avg 2025, 19:03 Što se tiče noćne vožnje, lepo je Gagi skoro (po meni) sumirao u par reči, najgore je što teško možeš da proceniš dokle možeš, u par minuta može situacija drastično da se promeni.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Ja baš u to vreme prolazio kroz Mađarsku, pre dve godine, drugar navalio da krenemo uveče oko 22h, išli smo u Beč.
Oko 3h sam se oduševio kako mi nije ništa, svež, milina...oko 4h raspad sistema, samo što ne počnem da šetam levo/desno, još sam morao zbog drugara da vozim oko 130kmh.
Kraj puta nam je baš teško pao.
Drugar stavio klimu na 16 i tražio od žene da ga stiska za rame

Promrzli iza, kaže bata, ako hoćete da stignemo, trpite

Oko 3h sam se oduševio kako mi nije ništa, svež, milina...oko 4h raspad sistema, samo što ne počnem da šetam levo/desno, još sam morao zbog drugara da vozim oko 130kmh.
Kraj puta nam je baš teško pao.
Drugar stavio klimu na 16 i tražio od žene da ga stiska za rame

Promrzli iza, kaže bata, ako hoćete da stignemo, trpite

Samo što više vode da se napuni bešika pa da vidiš kako ćeš da budeš budan.