Crna Gora kolima

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Crna Gora kolima

Post od dragvorl »

srdjanyo napisao: 18 Avg 2025, 10:58 Kad bih mogao da namincam i polazak na more i odlazak sa mora uvek bih vozio noću. Noć je zakon. Bar 40 % (ako ne i svih 50%) manje saobraćaja, samim tim i kamikaza i letnjih vozača i automobila u kvaru...

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Manje saobracaja, ali vise umornih, verovatno pijanih, i sto je najbitnije tih 40% sto vozi vozi pod otezanim uslovima, jer noc nosi sa sobom manju vidljivost. Jos kad se tome dodaju padavine noc je jos manje sigurna.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Dosta njih praktikuje polazak poslednjeg radnog dana ili nakon celodnevnog kupanja ako se vraća pa do samo povećava umor.
Korisnikov avatar
djole155
Reactions:
Pridružio se: 19 Avg 2012, 10:54
Garaža: Alfa Romeo 167

Post od djole155 »

Iako godinama unazad radim 95% noću(dan-noć ili noć-dan) i navikao sam na taj ritam kad putujem na odmor biram uvek dnevnu vožnju.A idiota na putu ima uvek, i noću i danju,bez izuzetka.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Dosta ljudi oko mene krece poslednji dan kuci, meni je to ipak neozbiljno. Uvek gledam dan da ostavim za ne daj boze. Ne volim onda mrtav da se otpakujem na silu i ostalo, kvari mi ugodjaj.

Sent from my iPhone using Tapatalk
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Sećam se jednom prilikom(dok sam bio živ tj. mlad) krećem ja u cg na more i kao idem noću i krećem oko 11 i negde na izlazu iz beograda kreće da mi se spava u fulu pa sam morao na prvoj pumpi da popijem dva redbula i nekako sam stigao do cilja.
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

Ja obicno za CG krecem oko 2 ili 3 ujutru jer mi odgovara da dodjem pre guzve na primorju.
Primera radi, prosle godine smo krenuli u 3 ujutru i stigli u Herceg Novi u 15 do 8.
Za nijansu brza voznja, ali nije bilo nikoga na putu maltene.
Napominjem da obicno krecem iz Uzica ka dole.
Ovih dana sam bio u Uzicu, bukvalno nije zdravo kako pojedinci voze. Velike su guzve na putu, pogotovo na ulasku u Uzice. Masa pretice preko pune, izlecu u levu traku pri malim brzinama. Opsta kultura u voznji je na katastrofalnom nivou.

Ja stvarno ne razumem da neko stavi dete u auto i krene na 40 stepeni da putuje za Crnu Goru.
Nije klima svemoguca, ako przi sunce kroz prozor stvara se nervoza.
Ne znam zasto bi neko izabrao da putuje u tim uslovima: guzva na putu, deca nervozna zbog vrucine, ogromne guzve na granici.
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Kreuo sinoć u 20:30 iz NS, stigao jutros u 5:00 u Kotor. Ali sam vozio skroz lagano, čak sam u nekim situacijama sam sebe iznenadio, ali nije mi išlo u korist da se sitni naslednici probude :kezo:

Mislim da od Zlatibora do Kotora nisam sreo 30 auta. Bukvalno prazan put.

Potrošnja 5,8 litara, pun auto i gepek.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

dragvorl napisao:
srdjanyo napisao: 18 Avg 2025, 10:58 Kad bih mogao da namincam i polazak na more i odlazak sa mora uvek bih vozio noću. Noć je zakon. Bar 40 % (ako ne i svih 50%) manje saobraćaja, samim tim i kamikaza i letnjih vozača i automobila u kvaru...

Manje saobracaja, ali vise umornih, verovatno pijanih, i sto je najbitnije tih 40% sto vozi vozi pod otezanim uslovima, jer noc nosi sa sobom manju vidljivost. Jos kad se tome dodaju padavine noc je jos manje sigurna.
Puno ljudi ne vidi i boji se da vozi noću. Ipak, nekolicina nas na forumu smo profesionalni vozači i vožnja noću ne predstavlja problem. Meni ni najmanje iako vozim auto koji ima 21 godinu i preko 430000 km.
Vremenski uslovi su lutrija, ali svakako leti, posebno kada je kiša, grád (led) doprinose da se putevi "očiste" od entuzijasta za volanom. To su vam oni koji pod takvim olujama kriju svoja kola u tunelima, nadvožnjacima na auto putu i pod nadstrešnicama benzinskih pumpi i slično. Kamo sreće da takvi gledaju prognozu vremena pre nego se upute negde i poštede nas takvih nebuloznih scena i opasnih radnji! Ima i onih koji se boje mimoilaženja zbog farova noću, pa svako malo koče ne bi li tako sebe, valjda ohrabrili. Efekat grejanja sunca je 10 puta veći dok ste u automobilu i vozite na jug, a preko šoferke šiba sunce. Zašto to sebi i drugima da radim ako ne moram? Zašto paliti klimu ako ne mora?
Slažem se da nismo svi isti, ljudi smo i imamo svoje slabosti i ograničenja, ali meni je ova tema jača strana.

Odgovori