Dobro veče
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Re: Dobro veče
Ne može, moraš da imaš "radar" negde iza prednje maske.
Odnosno verovatno može da se ubaci taj radar, ali prostim softverskim kodiranjem ne može
Odnosno verovatno može da se ubaci taj radar, ali prostim softverskim kodiranjem ne može
A može li da se deaktivira, tj da se od adaptivnog napravi standardni?
Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Moze to da se "nabudzi", raspitivao sam se kad sam hteo da uzmem Tiguan R-line star 6 meseci. U poslednjem momentu sam skontao da nema adaptivni tempomat – zapravo nijedan prodat u Srbiji 2021. i 2022. nije imao zbog nestasice cipova. Ugradnja je bila preko 1.000 evra, a dodatno me je zabrinulo sto je to reseno na neki polu-improvizovan nacin od koga bukvalno zavisi bezbednost. Tu sam odustao, naravno.
Jos jedna stvar – adaptivni ne moze da se koristi kao obican tempomat.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Jos jedna stvar – adaptivni ne moze da se koristi kao obican tempomat.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Kod mene se jednim klikom adaptivni koristi kao obični.
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
- Gaginh0
Već je bilo priče na forumu o tome i iskustva su podeljena. Konkretno kod mene na Paji ne može, ali na Skaniji mogu to da podesimMarkoni napisao: 22 Avg 2025, 20:00 A može li da se deaktivira, tj da se od adaptivnog napravi standardni?

Podpitanje: zašto bi to radio?

Znam da kod malo automobila može da se koristi na oba načina. Mislio sam da li može npr. u VW grupaciji ako imaš adaptivni da se iskodira da se koristi kao obični. Meni je adaptivni no no.
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Pa npr kad se uprlja radar od snega ili nečeg drugog nemas tempat uopšte. Ovako bi imao obični.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- Gaginh0
Nja, dobro ali tu dolazimo do toga da postoje ljudi koji vole i ne vole adaptivni i to je jedini razlog. Pre par dana sam vozio tatin auto sa običnim i adaptivni nikada nebih menjao za obični.
Jbg. Mene nervira kako to radi. Često sam na putu i ne bih često da se nerviram. 

Ima jedna stvar koja mi deluje veoma bizarno u vezi resorta Luštica bay, kao dela ponude "elitnog turizma" Crne Gore.
A to su njihova službena vozila.
Dačija.
Gledam neki dan, za relativno kratko vreme tamo sam naleteo na 4-5 komada Dustera ( i to prethodne generacije !!! ) i 2 komada Jogger-a.
Sve u (običnoj) beloj boji.
Sve uredno brendirano nazivom resorta.
Majku mu, tamo sam znao videti Ferrari, Bentley, Lamborghini, Rolls-Royce, Porsche ... Što je i logično, jer tamo gostuje bogat svet, koji nije došao u isposnične ćelije, već u besne hotele.
A domaćin ih dočeka u Dačijama ??? Zar to ide uz golf teren sa 16 rupa ???
A to su njihova službena vozila.
Dačija.
Gledam neki dan, za relativno kratko vreme tamo sam naleteo na 4-5 komada Dustera ( i to prethodne generacije !!! ) i 2 komada Jogger-a.
Sve u (običnoj) beloj boji.
Sve uredno brendirano nazivom resorta.
Majku mu, tamo sam znao videti Ferrari, Bentley, Lamborghini, Rolls-Royce, Porsche ... Što je i logično, jer tamo gostuje bogat svet, koji nije došao u isposnične ćelije, već u besne hotele.
A domaćin ih dočeka u Dačijama ??? Zar to ide uz golf teren sa 16 rupa ???
Vidim cesto kod ovih koji rade kodiranje da napisu da je aktiviran adaptivni.
Ja imam line assist i obican tempomat naravno, pa me zanimalo da li je samo softversko resenje.
Da li je sa slike radar ili tu fali deo hardvera? Sent from my SM-F946B using Tapatalk
Ja imam line assist i obican tempomat naravno, pa me zanimalo da li je samo softversko resenje.
Da li je sa slike radar ili tu fali deo hardvera? Sent from my SM-F946B using Tapatalk
Ima automobila kojima adaptivni radi samo preko kamere tako da za pocetak treba videti da li taj auto sa acc-om ima radar ili ne pa ukoliko nema onda ima smisla da se acc moze samo iskodirati.
A prosto mi je neverovatno da na passatu nema opcije da deaktiviras acc, izgleda da su uveli u novijim vwovima
A prosto mi je neverovatno da na passatu nema opcije da deaktiviras acc, izgleda da su uveli u novijim vwovima
- Gaginh0
Na mom mk 8.0 nema. Ima opcija da uz podešavanja tempomata ograničim maksimalnu brzinu do koje će da ide i prima gas (tipa ograničiš ga u gradu na 50km/h i neće preko ma koliko daješ gas), a mema da se ugasi adaptivni.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
To se zove limiter.
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Ni ja nikako ne volim adaptivni tempomat i mnogo me nervira sto ne mogu da ga prebacim na obicni. Zato ga bas slabo i koristim.