Adaptivni tempomat
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Re: Dobro veče
Pa npr kad se uprlja radar od snega ili nečeg drugog nemas tempat uopšte. Ovako bi imao obični.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Nja, dobro ali tu dolazimo do toga da postoje ljudi koji vole i ne vole adaptivni i to je jedini razlog. Pre par dana sam vozio tatin auto sa običnim i adaptivni nikada nebih menjao za obični.
Jbg. Mene nervira kako to radi. Često sam na putu i ne bih često da se nerviram. 
Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk

Vidim cesto kod ovih koji rade kodiranje da napisu da je aktiviran adaptivni.
Ja imam line assist i obican tempomat naravno, pa me zanimalo da li je samo softversko resenje.
Da li je sa slike radar ili tu fali deo hardvera? Sent from my SM-F946B using Tapatalk
Ja imam line assist i obican tempomat naravno, pa me zanimalo da li je samo softversko resenje.
Da li je sa slike radar ili tu fali deo hardvera? Sent from my SM-F946B using Tapatalk
Ima automobila kojima adaptivni radi samo preko kamere tako da za pocetak treba videti da li taj auto sa acc-om ima radar ili ne pa ukoliko nema onda ima smisla da se acc moze samo iskodirati.
A prosto mi je neverovatno da na passatu nema opcije da deaktiviras acc, izgleda da su uveli u novijim vwovima
A prosto mi je neverovatno da na passatu nema opcije da deaktiviras acc, izgleda da su uveli u novijim vwovima
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Na mom mk 8.0 nema. Ima opcija da uz podešavanja tempomata ograničim maksimalnu brzinu do koje će da ide i prima gas (tipa ograničiš ga u gradu na 50km/h i neće preko ma koliko daješ gas), a mema da se ugasi adaptivni.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
To se zove limiter.
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Ni ja nikako ne volim adaptivni tempomat i mnogo me nervira sto ne mogu da ga prebacim na obicni. Zato ga bas slabo i koristim.
Stvar navike. Ovakve ili onakve.
Nije to do navike jer da jeste do sada bih se vec navikao. Vise do tipa vozaca.
Apsolutno, a i od tipa saobracaja. Meni adaptivni najvise prija po gradu i u velikim guzvama, kada pustim muzikicu i gledam okola a auto sam vozi 

Meni prija, odličan je...dok ne krene da pada sneg, a onda moram da se vratim u vreme Reno 11ce 

Dobro veče
Slazem se sa ljubom, po meni je najveca prednost adaptivnog kad su velike guzve npr na magistrali ili u najgoroj stani kreni voznji, doduse nema svaki mogucnost voznje tako da se skroz zaustavi pa krene.
Koristim ga i na autoputu al tu bi mi najmanje nedostajao da ga nema al zato bar obican tempomat pod obavezno.
Koristim ga i na autoputu al tu bi mi najmanje nedostajao da ga nema al zato bar obican tempomat pod obavezno.
Ovo sa klipa koji si okačio je ideala. Možda ova opcija ipak može da se iskodira na ovim koji imaju samo adaptivni. Raspitaću se baš.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Adaptivni tempomat
Meni je adaptivni must have n novom vozilu. Iako, istina, ne rade svi jednako dobro. Sa svakom novo generacijom vozila vidi se i napredak kod adaptivnog. Sad je to već sasvim upotrebljivo i prilično korisna stvarčica. Doduše ja ga palim samo na autoputu, nisam toliko često na magistrali.
Posetite www.garaza.rs !