Nema to veze, feleričan je i tu nema priče. Sećam se da je Vladapetru otišao na oko 40000km.Dzona napisao: Mislim shvatite, svako se žali kada je nešto loše i uvek ćeš naći samo one koji prijavljuju probleme (najnormalnije) - a kao što rekoh na točkovima je, pa izračunajte koliko je VW prodao vozila nakon 2018e sa DSG menjačima (vrv preko 10 milona)
@noob ne može se videti ništa na servisu, na servisu samo zamene ulje i to je to. Ovde je problem sa mehatronikom (može da reši svaki servis, ako ima negde da pošalje mehatronik na popravku - EV klinika u Zg to popravlja za 300eur)
Što se tiče toga da shvati ko kako želi i da narod piše samo kad ima problem, pa za poslednjih 5 godina je pisano po netu o DQ381 više nego i o jednom drugom DSG menjaču sa problemima na relativno malim kilometražama.
Na kraju krajeva imate google pa ukucajte i čitajte.
Na britanskom forumu škode ima toga dosta.
Što se tiče popravke, da, može za 500€ mehatronika da se sredi, čak vidim po inostranstcu da su same jedinice ispod 1000€, al npr, lik sa Seat Cuprom zamenio mehatroniku za 600 funti, da bi nakon par dana morao da zameni i meke swnzore i instalacije, nije naveo tačno šta, na menjaču i to je izašlo još 1000 i kusir funti.
Opet za pomenuti menjač je izašlo mnoštvo uputstava za pravilno korišćenje. Od toga kako se pravilno zaustavljati do toga da ne kretati odmah uzbrdo kad je hladan, da je preosetljiv na male gubitke ulja itd itd, da u Sport modu treba biti obazriv i ne forsirati ga previše.....
Msm, previše svilen menjač a automobili u koje ide nisu baš jeftini.
Svakako, dešavalo se da ode samo senzor neparnih brzina i zamena istog sa zamenom ulja izađe do 500€.
Evo citata sa naših prostora, čisto zbog iskustva sa ovlašćenim i sa garancijom kad se uradi van ovlašćenog, post je iz 2020godine
"Neko je pitao koliko je popravka u ovlascenom servisu. Njihova ponuda je bila 205 000 din za zamenu mehatronika. I to sa nekim njihovim maximalnim popustima. Mehatronik, ulje, ruke i kako napisase ostali sitan potrosni materijal. Ali su mi naglasili da ne garantuju da ce nakon zamene mehatronika raditi kako treba!?! jer je mozda kvar na mehatorniku izazvao neki drugi kvar na menjacu i da je moguce da ce morati da se menja menjac. .....
Posle toga sam otisao kod Slavka (ustvari Stevana) u Jakovo. Ne naplacuju dijagnostikovanje kvara i ne treba da se zakazuje dolazak na dijagnostiku. Nakon dijagnostikovanja kvara mi je receno da popravka kosta 650 eur, garancija je godinu dana i da odmah mogu ostaviti auto i da ce biti gotov za par dana. Danas sam otisao po auto, kvar je otklonjen, menjac radi bez problema. Stevan je bio veoma strpljiv i detaljno je odgovorio na svako moje pitanje vezano za konkretan kvar, kao i na temu automatskih menjaca. Tako da servis Slavko iz Jakova ima moje maximalne preporuke. Za izvedene radove sam dobio racun sa navedenim delovima koji su zamenjeni, kao i pismenu garanciju od godinu dana. Jos jednom sve preporuke za njih."
Evo novijih iskustava sa naših prostora isto
"Zamenjena elektronika (neka ploca) u mehatronici, kazu da su novu stavili. To i zamena ulja 900eur. Usmena garancija (znam ih pa verujem) 2 godine."
"Drugi servis je utvrdio da je otkazala elektronika DSG mjenjača, a uz to je bila oštećena i neka instalacija, što je uzrokovalo greške na sustavu Front Assist i ostalim sustavima pomoći vozaču. Zamjena elektronike i ostalih potrebnih dijelova je 1.300 EUR. majstor je promijenio sljedeće:
Soleonid od kvačila 1
Elektronika
Pločica od struje
Ulje mjenjača 6L"
Sent from my SM-S926B using Tapatalk