Servis automatskog menjača

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Re: Servis automatskog menjača

Post od BigMazzy »

Dzona napisao: Mislim shvatite, svako se žali kada je nešto loše i uvek ćeš naći samo one koji prijavljuju probleme (najnormalnije) - a kao što rekoh na točkovima je, pa izračunajte koliko je VW prodao vozila nakon 2018e sa DSG menjačima (vrv preko 10 milona)

@noob ne može se videti ništa na servisu, na servisu samo zamene ulje i to je to. Ovde je problem sa mehatronikom (može da reši svaki servis, ako ima negde da pošalje mehatronik na popravku - EV klinika u Zg to popravlja za 300eur)
Nema to veze, feleričan je i tu nema priče. Sećam se da je Vladapetru otišao na oko 40000km.
Što se tiče toga da shvati ko kako želi i da narod piše samo kad ima problem, pa za poslednjih 5 godina je pisano po netu o DQ381 više nego i o jednom drugom DSG menjaču sa problemima na relativno malim kilometražama.
Na kraju krajeva imate google pa ukucajte i čitajte.
Na britanskom forumu škode ima toga dosta.
Što se tiče popravke, da, može za 500€ mehatronika da se sredi, čak vidim po inostranstcu da su same jedinice ispod 1000€, al npr, lik sa Seat Cuprom zamenio mehatroniku za 600 funti, da bi nakon par dana morao da zameni i meke swnzore i instalacije, nije naveo tačno šta, na menjaču i to je izašlo još 1000 i kusir funti.
Opet za pomenuti menjač je izašlo mnoštvo uputstava za pravilno korišćenje. Od toga kako se pravilno zaustavljati do toga da ne kretati odmah uzbrdo kad je hladan, da je preosetljiv na male gubitke ulja itd itd, da u Sport modu treba biti obazriv i ne forsirati ga previše.....
Msm, previše svilen menjač a automobili u koje ide nisu baš jeftini.
Svakako, dešavalo se da ode samo senzor neparnih brzina i zamena istog sa zamenom ulja izađe do 500€.

Evo citata sa naših prostora, čisto zbog iskustva sa ovlašćenim i sa garancijom kad se uradi van ovlašćenog, post je iz 2020godine

"Neko je pitao koliko je popravka u ovlascenom servisu. Njihova ponuda je bila 205 000 din za zamenu mehatronika. I to sa nekim njihovim maximalnim popustima. Mehatronik, ulje, ruke i kako napisase ostali sitan potrosni materijal. Ali su mi naglasili da ne garantuju da ce nakon zamene mehatronika raditi kako treba!?! jer je mozda kvar na mehatorniku izazvao neki drugi kvar na menjacu i da je moguce da ce morati da se menja menjac. .....
Posle toga sam otisao kod Slavka (ustvari Stevana) u Jakovo. Ne naplacuju dijagnostikovanje kvara i ne treba da se zakazuje dolazak na dijagnostiku. Nakon dijagnostikovanja kvara mi je receno da popravka kosta 650 eur, garancija je godinu dana i da odmah mogu ostaviti auto i da ce biti gotov za par dana. Danas sam otisao po auto, kvar je otklonjen, menjac radi bez problema. Stevan je bio veoma strpljiv i detaljno je odgovorio na svako moje pitanje vezano za konkretan kvar, kao i na temu automatskih menjaca. Tako da servis Slavko iz Jakova ima moje maximalne preporuke. Za izvedene radove sam dobio racun sa navedenim delovima koji su zamenjeni, kao i pismenu garanciju od godinu dana. Jos jednom sve preporuke za njih."

Evo novijih iskustava sa naših prostora isto

"Zamenjena elektronika (neka ploca) u mehatronici, kazu da su novu stavili. To i zamena ulja 900eur. Usmena garancija (znam ih pa verujem) 2 godine."

"Drugi servis je utvrdio da je otkazala elektronika DSG mjenjača, a uz to je bila oštećena i neka instalacija, što je uzrokovalo greške na sustavu Front Assist i ostalim sustavima pomoći vozaču. Zamjena elektronike i ostalih potrebnih dijelova je 1.300 EUR. majstor je promijenio sljedeće:
Soleonid od kvačila 1
Elektronika
Pločica od struje
Ulje mjenjača 6L"

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

A ne sete se da pomenu da je 150 ljudi zivo izgorelo u tesli do sad sa zatvorenim vratima.

https://docs.google.com/spreadsheets/u/ ... true&pli=1
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Klik na prvi/nasumični link na You Tube u tom fajlu kad ono totalno smrskana prednja polovina Tesle koja je ušla u pogrešan smer na autoputu (i gori joj ceo taj prednji deo). Pa kako i da izađeš iz tako oštećenog auta? Toga je neko udario velikom brzinom direktno i smrskao ga totales... i verovatno je vozač bio mrtav na licu mesta odmah. Običan auto bi još daleko gore prošao...
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

ftj napisao: 08 Sep 2025, 09:36 A ne sete se da pomenu da je 150 ljudi zivo izgorelo u tesli do sad sa zatvorenim vratima.

Ne sete se jer su fanbojevi. Znaju sve oni to sigurno
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ja njih uopste ne razumem (EV clinic) sta god popravljaju nista im ne valja.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Dzona
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2023, 10:01

Post od Dzona »

@BigMazzy niko ne spori da nije problematičan.
Desiće se mnogima problemi na manje od 100k, ali će i mnogi preći daleko više bez problema, zar ne?

Eto milion passata, golfova, škoda i audia na ulicama se kotrljaju
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

shandu90 napisao: 08 Sep 2025, 09:59 Ja njih uopste ne razumem (EV clinic) sta god popravljaju nista im ne valja.
Ne moraš da budeš EVC vernik da vidiš (ako hoćeš) koliko su komplikovanije popravke PHEV, HEV, MHEV nego regularnog SUS ili EV.
Ima svašta na YT da se vidi. Ne kažem da će svakog da zadesi neki takav problem, ali postoje čiste gluposti koje mogu da naprave dosta problema kojih kod SUS ne bi bilo.
Korisnikov avatar
Dzona
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2023, 10:01

Post od Dzona »

Svako navodi vodu na svoju vodenicu, pa tako i oni

Ali su u postu povukli šta je problem kod novih (novijih) DSG menjača i to jeste tako. Naveli su i cenu popravke i to je to.

Sad u cenu treba uključiti i demontažu i montažu i logistiku verujem da svaki serviser automatika ovo može da reši (jer je već poznat problem i ogroman broj vozila iz VW grupe ima te menjače).
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

ftj napisao: 08 Sep 2025, 09:36 A ne sete se da pomenu da je 150 ljudi zivo izgorelo u tesli do sad sa zatvorenim vratima.

Malo ozbiljnosti i provere izvora.

edit: ko želi da kopa ovde su zvanični podaci, ja se nisam udubljivao, ali gpt iz ovog sajta je izvukao da po pređenoj milji ev imaju manje požara od sus: https://www.nhtsa.gov/research-data/fat ... ystem-fars
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Kolko ja shvatam, ne cilja ovaj holanđanin na to da se tesla češće pali nego da u slučaju teške havarije ne rade vrata i ljudi često nisu u stanju da se sete koja šifra treba da se koristi da bi se izvukla skrivena poluga. Dodatno niko spolja ne može da otvori vrata kad se desi ta situacija da mora da se povlači skrivena poluga.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Ma jok. Možda se nekom desio neki specijalan splet okolnosti, ali 150x nije, nije ni 10. Ti automobili su što se tiče bezbednosti par ekselans, daleko natprosečni.

Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

nidza napisao: 08 Sep 2025, 20:19. Ti automobili su što se tiče bezbednosti par ekselans, daleko natprosečni.
Po čemu? Šta ih to toliko izdvaja od ostalih?
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Izdvaja ih to da kad ostane bez struje vrata ne mogu da se otvore ni iznutra ni spolja i to su opste poznate stvari. Mogu se iznutra otvoriti samo povlacenjem poluge. Na novijim modelima je to napred prilicno jednostavno kad znas unapred sta i kako a evo kako se nazad otvara

Ma jok. Možda se nekom desio neki specijalan splet okolnosti, ali 150x nije, nije ni 10. Ti automobili su što se tiče bezbednosti par ekselans, daleko natprosečni. <br /><br />viewtopic.php?t=1378
e ok, uzdacemo se u tvoju licnu procenu o ovome a ovog lika sto je dokumentovao 145 ljudi cemo proglasiti za tesla hejtera.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

TheWickerMan napisao: 08 Sep 2025, 20:27
nidza napisao: 08 Sep 2025, 20:19. Ti automobili su što se tiče bezbednosti par ekselans, daleko natprosečni.
Po čemu? Šta ih to toliko izdvaja od ostalih?
Kojih ostalih?

@ftj Samo sam skrenuo pažnju da ima i drugih izvora informacija od tog jednog naloga na twitteru. Ne nameravam da ti promenim mišljenje.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Tech Enthusiasts: Everything in my house is wired to the Internet of Things! I control it all from my smartphone! My smart-house is bluetooth enabled and I can give it voice commands via alexa! I love the future!

> Programmers / Engineers: The most recent piece of technology I own is a printer from 2004 and I keep a loaded gun ready to shoot it if it ever makes an unexpected noise.

Ček, kako se u Teslu ulazi kad nema struje? Po meni, otvaranje vrata koje ne radi bez struje je ekstremno glupo i poziv za nepotrebnu nevolju. U zadnjih 18 godina, JEDINA stvar koja me je sprečavala da koristim kola je bila struja tj. akumulator. Ali sam bar vrata mogao da otvaram kako hoću. Čak nisam imao ni jedan gumidefekt, da ne pominjem nešti drugo (kuc kuc, da ne čuje zlo). Ali akumulator... Pa to samo čeka da te zajebe. Jeste da Tesla ima veeeliku bateriju ali je i trošiš i potencijalno možeš da je isprazniš.

Sad sam skoro bio putnik u novom Audi A5 karavanu. Nisam znao kako da otvorim vrata. Guram ruku, vučem, ništa. Mislim da sam na kraju pipnuo neki senzor pa su se otvorila. Što sam stariji sve manje imam želju za gedžetima koji kao izgledaju wow a u stvari su nepotrebna komplikacija koja će pre ili kasnije da ti zagorča život.

Odgovori