Manji SUV za caleta
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Manji SUV za caleta
Ne znam jos, jos uvek nije predstavljen. Bice krajem godine predstavljen u Evropi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Hvala, nisam skontao.
Videh da ima elektro verzija.

- bookmaker
- Pobednik Garaža - Classic lige
- Pridružio se: 09 Maj 2019, 02:34
- Garaža: Ford Fiesta 1.1 70ks 2019.
Upadam kao padobranac.
Ako je kupovina gotova napiši šta je kupljeno. Ako ne, da li ste razmatrali Pumu?
https://www.carsized.com/en/cars/compar ... suv/front/

Ako je kupovina gotova napiši šta je kupljeno. Ako ne, da li ste razmatrali Pumu?
https://www.carsized.com/en/cars/compar ... suv/front/
- mironiko
- Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
- Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
- Kontakt:
Nismo razmatrali Pumu, tj. pokazao sam ćaletu sliku i odmah je bilo "ne bih to". A ako mu se nešto tako na prvu ne svidi, nema tu više šta da forsiram, znam ga...
Inače, bili smo u salonu Škode i Suzukija u NS, baš sam i mislio kratko da izvestim o tome.
Kamiq je trenutno na sjajnoj akciji (1.5 sa DSG-om i određenim dodacima na opremu izađe 23.2k) i dali smo mu šansu opet, ali teško da će biti dalje razmatran. Ćale je uspeo da nađe položaj volana i sedišta pri kom može da uđe u auto bez kačenja krova glavom ili osećanja bola u leđima, ali to je bukvalno granična situacija. Neka se bilo šta pomeri za malo i opet nije dobro i boli ga, pa se onda boji da mu za 2-3 god opet i ovo rešenje bude loše...
U Karoq-a je ušao rutinski i njega bi i dalje rado uzeo, ako nađemo neku dobru ponudu. U međuvremenu je odlučio da neće da pravi downgrade u odnosu na trenutni motor, pa razmatra samo 1.5 - videćemo šta će tu biti dostupno...
I u Vitaru i u S-Cross je ušao rutinski, i lako se namestio. Oba razmatra u Premium paketima (drugi po redu), gde se razlika svodi na adaptivni (vs obični) tempomat, sklapanje retrovizora na dugme i prednje senzore koje S-Cross ima, a Vitara ne. Mislim da mu se ona više sviđa, a opet S-Cross je samo 1.5k skuplji i dobije se malo veći auto, bolje opremljen (iako je pitanje da li njemu ta razlika u veličini znači).
Verovatno ćemo ići samo još u GoTa car, da vidi Yaris Cross i C3 Aircross (iako nešto vidim da ga on mnogo ne zanima), pa se posle odlučuje lagano...
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
Inače, bili smo u salonu Škode i Suzukija u NS, baš sam i mislio kratko da izvestim o tome.
Kamiq je trenutno na sjajnoj akciji (1.5 sa DSG-om i određenim dodacima na opremu izađe 23.2k) i dali smo mu šansu opet, ali teško da će biti dalje razmatran. Ćale je uspeo da nađe položaj volana i sedišta pri kom može da uđe u auto bez kačenja krova glavom ili osećanja bola u leđima, ali to je bukvalno granična situacija. Neka se bilo šta pomeri za malo i opet nije dobro i boli ga, pa se onda boji da mu za 2-3 god opet i ovo rešenje bude loše...
U Karoq-a je ušao rutinski i njega bi i dalje rado uzeo, ako nađemo neku dobru ponudu. U međuvremenu je odlučio da neće da pravi downgrade u odnosu na trenutni motor, pa razmatra samo 1.5 - videćemo šta će tu biti dostupno...
I u Vitaru i u S-Cross je ušao rutinski, i lako se namestio. Oba razmatra u Premium paketima (drugi po redu), gde se razlika svodi na adaptivni (vs obični) tempomat, sklapanje retrovizora na dugme i prednje senzore koje S-Cross ima, a Vitara ne. Mislim da mu se ona više sviđa, a opet S-Cross je samo 1.5k skuplji i dobije se malo veći auto, bolje opremljen (iako je pitanje da li njemu ta razlika u veličini znači).
Verovatno ćemo ići samo još u GoTa car, da vidi Yaris Cross i C3 Aircross (iako nešto vidim da ga on mnogo ne zanima), pa se posle odlučuje lagano...
Astra >> Lambo
Ako mu je Kamiq mali, onda Yaris cross ne treba ni da gleda, da gubi vreme
Ja sam apsoliutno sve te modele gledao sto si nabrojao, i uzeo sam T-cross VW
Ja sam apsoliutno sve te modele gledao sto si nabrojao, i uzeo sam T-cross VW
- mironiko
- Kontakt:
Kad kažem mali, pre svega mislim na visinu i lakoću ulaska u auto. U tom smislu, Yaris Cross je 3cm viši i ima manje zaobljenu liniju krova, tako da bi trebalo da mu bude lakše da uđe u njega.
Što se unutrašnjeg prostora pozadi i u gepeku tiče, ne sumnjam da je tu Kamiq u ozbiljnoj prednosti.
Što se unutrašnjeg prostora pozadi i u gepeku tiče, ne sumnjam da je tu Kamiq u ozbiljnoj prednosti.
Astra >> Lambo
A da pogleda T-Cross?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- mironiko
- Kontakt:
Pošto je VW salon blizu GoTa Car-a, verovatno ćemo svratiti i tamo. Međutim, ako je verovati onome što sam video na PA, pretežno su u ponudi 1.0 95ks modeli. Kako je ćale praktično odabrao 1.5 150ks motor, sumnjam da će T-Cross imati šta da ponudi, a da bude povoljniji od Škoda.
No, nikad se ne zna kakva akcija može da bude, nešto da stoji na lageru, tako da ćemo verovatno svratiti i tamo.
No, nikad se ne zna kakva akcija može da bude, nešto da stoji na lageru, tako da ćemo verovatno svratiti i tamo.
Astra >> Lambo
https://odmah-dostupno.volkswagen.rs/search?mg=017
Ima i sa 115. Samo možda nije na akciji.
Ima i sa 115. Samo možda nije na akciji.
Teško ćete naći nešto ugodnije za ulaz/izlaz od vitare(karoqa) ali ima verovatno dovoljno dobrih još b suvova. Bejah juče bas do gote, pogledah malo chr. Imas ispred c3 (mozda cak i on bude dovoljan) i c3 aircross koji će sigurno odgovarati. Mala off digresija za chr: lep autic, ali za čoveka iznad 180 mi deluje da je opasna linija krova (kada sediš) sa leve strane((koja se nastavlja na a stub) - deluje da pri udaru u rupu, neočekivani ležeći ili nesto, bi svako malo zviznuo glavom u to. e sad, posto nema prijavljenih razbijenih glava, verovatno je trip ali da je prilicno blizu i skuceno - jeste.
Kod njega mi je kritičan i onaj tunel između sedišta, odvatno.
Manji SUV za caleta
Da, ali to je još gore, čini mi se, za suvozača. Ali ovo levo na par cm od glave. Jbm mu misa srednji (malo jači) paket za 33.9k. Za tako skucen auto (lep i sigurno dobar to da) Mada se kolega dragan (ako se ne varam) nije žalio na to.
Na kraju će biti u razmatranju Caddy 4x4. 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- mironiko
- Kontakt:
Haha, neće - bar ne s naše strane, pa i ako neko predloži na temi. 
@milanns
Auh, onda je baš skučen, ako se i tu može kačiti glavom... To mi se prethodno samo u Fiatu 500 dešavalo.

@milanns
Auh, onda je baš skučen, ako se i tu može kačiti glavom... To mi se prethodno samo u Fiatu 500 dešavalo.
Astra >> Lambo
Istog sam mišljenja. Baš čekam poređenje sa Yaris Cross. Jer u Kamiq sam uletao jako lako.kopmania napisao: 12 Sep 2025, 12:50 Ako mu je Kamiq mali, onda Yaris cross ne treba ni da gleda, da gubi vreme
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.