Zanimljivi oglasi
Re: Zanimljivi oglasi
Pod malim podrazumevam ove koje nisu propisanih veličina već premale, kao na Polu i, verovatno, Koltu.
Ovo je, mislio sam, opštepoznata stvar. Manje od propisanih su neregularne i de fakto mogu biti tolerisane ali nema iznenađenja ako i stvore probleme, negde sa manje a negde sa više verovatnoće.
Koga zanima, reč je o Ženevskoj konvenciji (19.9.1949.) i Bečkoj konvenciji (8.11.1968.). Obe se prevode kao Konvencija o drumskom saobraćaju, ažuriraju se povremeno, menjaju ranije ugovore, i mogu se naći na sajtu UN-a u aktuelnim oblicima. One regulišu ova pitanja.
Ovo je, mislio sam, opštepoznata stvar. Manje od propisanih su neregularne i de fakto mogu biti tolerisane ali nema iznenađenja ako i stvore probleme, negde sa manje a negde sa više verovatnoće.
Koga zanima, reč je o Ženevskoj konvenciji (19.9.1949.) i Bečkoj konvenciji (8.11.1968.). Obe se prevode kao Konvencija o drumskom saobraćaju, ažuriraju se povremeno, menjaju ranije ugovore, i mogu se naći na sajtu UN-a u aktuelnim oblicima. One regulišu ova pitanja.
Ocigledno je to samo na papiru a da u praksi niko ne cima tamo pa se tako i vidjaju na automobilima neretko, inace ne bi oni tek tako zbog gluposti rizikovali kaznu
Pomenuh da u Italiji za to cimaju. Verovatno u nekoj meri i drugde.
A da je svejedno, valjda niko ne bi imao regularnu (relativno veliku) oznaku. Međutim, auti iz Švajcarske obično imaju baš takvu.
A da je svejedno, valjda niko ne bi imao regularnu (relativno veliku) oznaku. Međutim, auti iz Švajcarske obično imaju baš takvu.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pa ovde rec o CH, ne o IT?
Da automobili iz CH imaju obicno veliku nalepnicu ali neretko se vidjaju i manje a da se cima zbog toga mislis da bi neko tamo rizikovao kaznu za takvu glupost? Sinoc listam oglase, kao sto ih svakako i listam redovno i bas obratih paznju na to, video sam bar 10ak auta sa ovim malim nalepnicama kao na onom polu sto sam juce kacio kao i mnogo onih koji nemaju uopste nalepnicu a pitacu bas prvom prilikom ovog drugara koji zivi tamo i koji mi dovozi automobile cini mi se da i on na svom autu ima manju nalepnicu.
btw ne pamtim kad sam zadnji put video neki auto italijanskih tablica da ima I nalepnicu pozadi?
btw ne pamtim kad sam zadnji put video neki auto italijanskih tablica da ima I nalepnicu pozadi?
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Italija nema potrebe za nalepnicama jer im po "novom" formatu tablica oznaka I stoji na samim tablicama, kao što stoji i Nemačkoj i svim ostalim zemljama Evropske Unije. Kod Švajcaraca ne stoji na tablici oznaka CH, zato moraju da je imaju odvojeno.
U Nemačkoj postoje još uvek stare tablice, od pre 2000. godine i dosta tih automobila ima D naplenicu jer na tim tablicama nije bilo oznake države.
U Nemačkoj postoje još uvek stare tablice, od pre 2000. godine i dosta tih automobila ima D naplenicu jer na tim tablicama nije bilo oznake države.
Poslednja izmena od TheWickerMan u 10 Sep 2025, 09:03, izmenjeno 1 put ukupno.
Pretpostavio sam da je to u pitanju tako da ni u IT ne cimaju za to, mozda je bilo nekad dok nisu imali EU table
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Kad ste vec kod nalepnica, jel moze ovo nekako da se skine? Skinuta je nalepnica i ispod ostalo ovako, nisu ostaci lepka niti bilo cega drugog, kao da je izbledeo lak ovako. Obicnim pranjem ne moze da se skine.
- Prikačeni fajlovi
-
- 5IMG_20250909_143144.jpg (6.86 KiB) Pogledano 414 puta
Imao sam vise slucajeva takvih, nekad(uglavnom)poliranje resi problem ali nekad ne, svakako poliranjem jedino i moze tu pranje i sl hemije ne pomazu jer je ta tamnija boja ispod nalepnice u stvari sacuvan lak i boja auta jer ih je nalepnica stitla dok je oko nalepnice izbledelo pa poliranjem se to ujednaci ali opet kazem zavisno od toga koliko je izbledelo ovo okolo toliko ce i poliranje biti uspesno pogotovo ako su mladja kola u pitanju to je bolje
Poslednja izmena od OMP u 10 Sep 2025, 09:20, izmenjeno 1 put ukupno.
- Kornjaca Rade
Hvala. Tako sam i mislio.
probaj sam rucno, pastu na neki sundjer ili krpicu i trljaj mozda i rucno resis problem ako nemas polirku
- Kornjaca Rade
Probacu. Svakako planiram da uzmem onaj nastavak za poliranje za busilicu i neku 3m pastu pa da probam to i neke druge sitne ogrebotine da skinem.
^ Ili da pokriješ to jednim većim SRB.

Zašto bi italijanska policija reagovala ako neko nema propisni “I” oval kada takav za italijanska vozila u Italiji nije obavezan?
Mislio sam na inostrana vozila u Italiji iz država koje nemaju oznaku zemlje na registarskim tablicama. Tu italijanska policija ume da reaguje ako je nalepnica premala. Čak i praktično domaća vozila iz San Marina kojima se sigurno više toleriše mahom imaju i to taj propisni oval RSM.

Baš se ne razumemo.OMP napisao: 10 Sep 2025, 09:02 Pretpostavio sam da je to u pitanju tako da ni u IT ne cimaju za to, mozda je bilo nekad dok nisu imali EU table

Zašto bi italijanska policija reagovala ako neko nema propisni “I” oval kada takav za italijanska vozila u Italiji nije obavezan?

Mislio sam na inostrana vozila u Italiji iz država koje nemaju oznaku zemlje na registarskim tablicama. Tu italijanska policija ume da reaguje ako je nalepnica premala. Čak i praktično domaća vozila iz San Marina kojima se sigurno više toleriše mahom imaju i to taj propisni oval RSM.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Pobednik igrice
http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... k-po-vin-u
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... k-po-vin-u
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
lep auto i felne ali uvoz iz swiss!