Zvanično saopštenje pročitajte ovde: https://www.garaza.rs/geely-cityray-sti ... kodnevice/
Imao sam prilike da ga vozim od Beograda do Vinarije Eden. Od Batajničke petlje obilaznicom do Ibarske magistrale, pa preko Barajeva na Kosmaj i dalje do krajnje destinacije. Četvoro odraslih u autu.
Prvi utisak, bazni paket, ima sve. Baš su se potrudili da ga dobro nakrcaju opremom. Pošto sam sedeo napred u oba pravca, pozadi sam samo bacio pogled. Deluje da ima fino mesta, prtljažnik je verovatno u dva nivoa. Ne deluje da ima 570 litara sa podignutom policom.
Lepo se vozi, upravljivost jako dobra. Izbor motora i menjača ne postoji. To je što je. Ide sasvim pristojno, ali bi prijalo da ima malo brži odziv. Reltivno mali uzorak od nekih 160km u oba pravca plus je još nov auto, ali eto da napišem i da je potršnja bila sitno ispod 8 litara.
Cenovno je dobro pozicioniran u odosnu na konkurenciju jer ima baš dosta opreme i zaista atraktivno izgleda.
Veći brat - Starray će se sad distancirati sa ponudom, jer se više ne nudi 1.5 verzija već isključivo 2.0 i fukus će biti na 4WD.
Sve u svemu, Geely ozbiljno napada i domaće tržište, a ima šta i da ponudi. Čekam ga na testu za detaljnije utiske.