Detailing
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Re: Detailing
Ovo je ozbiljna masina, ne verujem da je parocistac moguća zamena.. Al probajte
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- meidling
- Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
- Garaža: Volvo XC90 II D4
Mislim da mi je neko pricao da je uklonio sa bremsenreinigerDarko napisao:Da li neko ima ideju kako da skinem ovu nalepnicu staru skoro 20 godina.
Grejao sam obicnim fenom i uspeo noktom da skinem crna sloba ali ovo okolo nikako. Kao da se integrisalo u farbu.
Gesendet von meinem SM-N975F mit Tapatalk
Volvo XC90 II D4
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Probaj ovo. Meni je pomoglo u beznadežnim situacijama.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Mislim da nije ostecen jer vidis delove gde sam skinuo delove nalepnice, ispod deluje ok.OMP napisao: 07 Sep 2025, 08:39 Ako je ostecen lak, a desava se kad su neke tako matore nalepnice, imao par slucajeva, onda nema pomoci, ako je samo lepak skoreni ostao onda moze i hemijom ali i fizicki da se kupi onaj gumeni disk koji se stavlja na busilicu
@meidling sta ti je to? Brake cleaner?
Mogu probati, mislim da negde imam bocu.
Ne znam da li da grejem pre upotrebe.
@Sloba gde si to kupio i sta si skidao sa tim?
Imam kuci i onaj jaci industrijski fen ali plasim se da ga koristim da je bi negde zajebao lak, da se ne podigne boja itd.
Mozda da pitam i nekog od auto detailera.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Sprej prodaju farbare, trebale bi snabdevenije da ga drže, nije nepoznat. Skidao sam ostatke lepka od diht-trake za kade... Sa time sam se mučio, a sa ovim iz prve. Ostatke od nalepnica ko od šale skida, lepak od tegova na felnama sam takođe... Ima neprijatan miris, ali radi.
Ja sam skidao fluo trake sa prikolice fenom za vruć vazduh iz Lidla. Bile su bukvalno okamenjene. Fen ih omekša i onda lagano spahtlom se skida. Međutim, jako je tanka granica između skidanja nalepnice i farbe, bar u ovom mom slučaju gde je farba iz jednog sloja i nije pečena. Na autu možda nije tako lako otopiti farbu ako je fabrička na tom mestu ali svakako postoji rizik.
U svakom slučaju, fen izuzetno omekša nalepnicu i nije potreban skoro nikakav pritisak špahtlom da bi se skinula. Špahtla mora imati ravnu ivicu i mora biti pod što manjim uglom u odnosu na površinu, kako se ne bi zabijala u farbu i kako bi lako klizala.
U svakom slučaju, fen izuzetno omekša nalepnicu i nije potreban skoro nikakav pritisak špahtlom da bi se skinula. Špahtla mora imati ravnu ivicu i mora biti pod što manjim uglom u odnosu na površinu, kako se ne bi zabijala u farbu i kako bi lako klizala.
probaj sa ovima sto sam vec pomenuo, to mora da skine jer za te svrhe i sluzi a nece da ostati boju
https://dragicevicauto.rs/proizvod/etal ... a-i-lepka/
https://dragicevicauto.rs/proizvod/etal ... a-i-lepka/
- meidling
- Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
- Garaža: Volvo XC90 II D4
Uh izvini automatski sam napisao na nemačkom.Da Brake cleaner.Darko napisao:Mislim da nije ostecen jer vidis delove gde sam skinuo delove nalepnice, ispod deluje ok.OMP napisao: 07 Sep 2025, 08:39 Ako je ostecen lak, a desava se kad su neke tako matore nalepnice, imao par slucajeva, onda nema pomoci, ako je samo lepak skoreni ostao onda moze i hemijom ali i fizicki da se kupi onaj gumeni disk koji se stavlja na busilicu
[smention u=2800]meidling[/smention] sta ti je to? Brake cleaner?
Mogu probati, mislim da negde imam bocu.
Ne znam da li da grejem pre upotrebe.
[smention u=56]Sloba[/smention] gde si to kupio i sta si skidao sa tim?
Imam kuci i onaj jaci industrijski fen ali plasim se da ga koristim da je bi negde zajebao lak, da se ne podigne boja itd.
Mozda da pitam i nekog od auto detailera.
Gesendet von meinem SM-N975F mit Tapatalk
Volvo XC90 II D4
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Darko napisao: 06 Sep 2025, 11:36 Da li neko ima ideju kako da skinem ovu nalepnicu staru skoro 20 godina.
Grejao sam obicnim fenom i uspeo noktom da skinem crna sloba ali ovo okolo nikako. Kao da se integrisalo u farbu.
![]()
Na kraju sam napravio katastrofu od ovoga. Grejao sam industrijskim fenom i na kraju nalepnica je povukla na jednom delu farbu skroz do lima.

Da ne bih farbao sad celo krilo zbog ovakve gluposti.
Palo mi na pamet da napravim stiker nalepnicu dizajna kakva je bila ta stara nalepnica i da pokrijem to mesto.
Videcu da mi napravi i u bež boji da bude pribliznije boji auta.

Poslednja izmena od Darko u 19 Sep 2025, 15:01, izmenjeno 2 puta ukupno.
Ovo na mecku? Ccc
Moras namazati nesto protiv rdje.
I ne diraj auto. Samo benz i gas.
Moras namazati nesto protiv rdje.
I ne diraj auto. Samo benz i gas.

- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Ostao sam ovde dužan... Nešto me zezao tapatalk...
https://www.okov.rs/sr/proizvodi/sprej- ... 00ml-sonax
Za skidanje smole , ovo sam uzeo i skinulo je sve laganica.
Pre toga sam probao medicinski benzin i nije baš išlo ...
Sent from my Pixel 7a using Tapatalk
https://www.okov.rs/sr/proizvodi/sprej- ... 00ml-sonax
Za skidanje smole , ovo sam uzeo i skinulo je sve laganica.
Pre toga sam probao medicinski benzin i nije baš išlo ...
Sent from my Pixel 7a using Tapatalk
nemoj da pravis istu nalepnicu, sto da reklamiras neku firmu, ja bih stavio nesto tipa mercedesov znak i ispod natpis mercedes, stiker u boji karoserije a slova i logo silver, diskretno da bude i da se ne vidi na prvu nego kad zagledas ili smisli nesto drugo da napises, sve je bolje nego neka firma iz nemackeDarko napisao: 19 Sep 2025, 14:49 Da ne bih farbao sad celo krilo zbog ovakve gluposti.
Palo mi na pamet da napravim stiker nalepnicu dizajna kakva je bila ta stara nalepnica i da pokrijem to mesto.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
U jebem ti, uradio si bolje nego oni.Darko napisao:Darko napisao: 06 Sep 2025, 11:36 Da li neko ima ideju kako da skinem ovu nalepnicu staru skoro 20 godina.
![]()
Na kraju sam napravio katastrofu od ovoga. Grejao sam industrijskim fenom i na kraju nalepnica je povukla na jednom delu farbu skroz do lima.koji sam Q uopste nesto i dirao.
Da ne bih farbao sad celo krilo zbog ovakve gluposti.
Daj kontakt od firme što ti odradila.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Moderatori, posaljite coveku Garaza stikere da resi problem.