sebekkg napisao: 30 Sep 2025, 21:48
Inapekcije takođe ne rade svoj posao. Ja ne znam na koju foru prodje inspekciju garaža gde ne možeš da isteraš auto iz prve.
Zašto bi to bio uslov?
Klackalicu moraš prvo da podigneš (ako ima struje), uđeš u auto, isparkiraš, izađeš iz auta, spustiš klackalicu (ako nije emergency jel), uđeš u auto i onda tek ideš iz garaže.
Ja sam u maloj zgradi, pa je i površina garaže mala. Unutra ima 8 parking mesta, od kojih je jedno neupotrebljivo, pa su na njemu ranije parkirali motocikl , a sada zvrji prazno, dok im je auto negde po ulici (inače su iz druge zgrade). Na moje mesto ne može automobil preko 4,5m (ako su komšije prekoputa parkirane), a jedno nije prodato, jer skoro da ne bismo mogli da izlazimo iz garaže ukoliko bi bilo zauzeto.
Kod drugara su srušili zid zgrade i prolaze u susednu zgradu na izlaz iz njihove garaže, jer nisu mogli da izlaze iz svoje garaže kada su sva kola parkirana.
Ljudi danas na sve pristaju. Uzme investitor većinu para unapred, dok ni ne znaš šta će ispasti na kraju, pa tako to biva.
Al i dalje je za to kriva inspekcija. Kako mogu dobiti upotrebnu dozvolu za garažu sa 8 parking mesta recimo, iz koje ljudi ne bi mogli da izlaze ako bi svih 8 mesta bilo zauzeto... Jbt, kad hoće nekog da zajebavaju, zezaće ga za neku glupost koju niko ne bi ni primetio inače da nedostaje - tipa protivpožarni aparat pored šporeta na plin (ovo sam odvalio). A parking mesto iz kojeg očigledno ne može da se izađe, i garaža iz koje se ne možeš izvuću, to je kao sve OK. Ma da.
U Subotici ima zgrada koja je reklamirala da ce imati podzemne garaze, jedino ulaz nema jer ce biti zajednicki sa drugom zgradom koju ce da grade pored kada otkupe taj plac. Taj plac ni nakon 20 godina nije otkupljen
Being second is to be the first of the ones who loose...
Nas tupavi investitor napravio garazu koja je tako dobra da ne moze ni jedan moderni djipac da prodje I on sam ne moze svoje ljubimce da utera dole, osim S klase. I tako mu stoji prazan prostor dole za dzabe. Mozda drogu drzi, ko zna
Možda ga je na to nagovorio neko ko ne voli SUV-ove, pa mu je sad milo što niko iz zgrade ne može da pređe na SUV-a bez da se odrekne parking mesta u garaži.
Skipper napisao: 30 Sep 2025, 11:29
Pomenuh na skupu za lika kod mene u zgradi što je isekao ogradu da može da izađe iz auta
Ako dobro vidim, ovo je onaj sistem sa vise spratova? Imam isti u zgradi, najveca glupost koju sam ikada video sto se parkinga tice. Skupo odrzavanje, stalno se kvari, cekas po 2-3 minuta da ti lift "donese" auto, prosto imam samo negativna iskustva sa ovim sistemom. Pritom su sama parking mesta ocigledno previse uska.