Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Re: Dobro veče

Post od grujicd »

Za EES sam naišao na dva tumačenja, jedno je da će svaki prelazak granice resetovati taj brojač, jer će svaki put da ti očitavaju lice. Pa bi onda to bilo 3 godine od kad si zadnji put prošao kroz sistem, a ne od prve registracije. Kao da ni oni još nisu načisto kako će to funkcionisati, a očekujem i da će biti izmena u hodu.
Jonda
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 12:36

Post od Jonda »

paliic napisao: 13 Okt 2025, 20:22
OMP napisao:
Skipper napisao: 13 Okt 2025, 18:53 Ja čak razmišljao da odem tako na neki manji i da odradim tu prijavu.
To sam i ja mislio ali sta se desava kad opet krenes negde preko grane da li ce one koji su to obavili da odvoje na posebne terminale ili ce cekati u redu zajedno sa ovima koji to nisu obavili i onda fakticki ne dobijas nista
Pravo pitanje Slika
Verujmo da će čekirani imati poseban red
Tekst u Blicu o EES :twisted:
Važna napomena za putnike! Ukoliko se nađete u koloni, a već ste se registrovali u EES sistem, moraćete da čekate, zbog verifikacije koja takođe zahteva izlazak iz vozila, predaju putne isprave i na kraju samo skeniranje lica...

Iako će putnicima iz trećih zemalja biti namenjene posebne EES trake, u vreme većih gužvi sistem će raditi na svim trakama, potvrdio je Denis Kukec, pomoćnik načelnika Službe za susedne zemlje u Upravi za granicu Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ko ima EU pasoš je oslobođen toga? Za USA sam popunjavao i to je 10 minuta posla online i neka sitna lova.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

sebekkg napisao:Meni samo nije jasno po kom zakonu su oni dobili pravo da fizički očitavaju otiske stranim državljanima bez dokaza o bilo kakvom počinjenom krivičnom delu. Ne znam za vas ali meni je ovo više nego strašno, a vidim da se niko ne buni. Izgleda da su nas lepo indoktrinirali sa koronom.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Bezbroj zemalja i svetu to radi X godina unazad, sve redom. Odlazak u te sve zemlje, i EU, nije obavezan, već opcion. Njihovo pravo da biraju koga će da puštaju bez papira, a koga će da drndaju.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Cemu onda pasos ako traze sve zivo i nije im dovoljno to sto vide ispred sebe.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

trojanac napisao: 15 Okt 2025, 17:59 Ko ima EU pasoš je oslobođen toga? Za USA sam popunjavao i to je 10 minuta posla online i neka sitna lova.
Prosto, važi za nosioce pasoša tzv. "trećih zemalja", tj. zemalja koje nisu EU ali im ne treba viza za boravak do 90 dana u pola godine. Isto kao ESTA.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

shandu90 napisao:Cemu onda pasos ako traze sve zivo i nije im dovoljno to sto vide ispred sebe.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Hoće jednostavno da sebi olakšaju posao i da te automatski prate koliko ostaješ i kuda se krećeš.
Odgovori