Dobro veče
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Dobro veče
Za EES sam naišao na dva tumačenja, jedno je da će svaki prelazak granice resetovati taj brojač, jer će svaki put da ti očitavaju lice. Pa bi onda to bilo 3 godine od kad si zadnji put prošao kroz sistem, a ne od prve registracije. Kao da ni oni još nisu načisto kako će to funkcionisati, a očekujem i da će biti izmena u hodu.
Tekst u Blicu o EESpaliic napisao: 13 Okt 2025, 20:22Pravo pitanjeOMP napisao:To sam i ja mislio ali sta se desava kad opet krenes negde preko grane da li ce one koji su to obavili da odvoje na posebne terminale ili ce cekati u redu zajedno sa ovima koji to nisu obavili i onda fakticki ne dobijas nistaSkipper napisao: 13 Okt 2025, 18:53 Ja čak razmišljao da odem tako na neki manji i da odradim tu prijavu.
Verujmo da će čekirani imati poseban red

Važna napomena za putnike! Ukoliko se nađete u koloni, a već ste se registrovali u EES sistem, moraćete da čekate, zbog verifikacije koja takođe zahteva izlazak iz vozila, predaju putne isprave i na kraju samo skeniranje lica...
Iako će putnicima iz trećih zemalja biti namenjene posebne EES trake, u vreme većih gužvi sistem će raditi na svim trakama, potvrdio je Denis Kukec, pomoćnik načelnika Službe za susedne zemlje u Upravi za granicu Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske...
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ko ima EU pasoš je oslobođen toga? Za USA sam popunjavao i to je 10 minuta posla online i neka sitna lova.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Bezbroj zemalja i svetu to radi X godina unazad, sve redom. Odlazak u te sve zemlje, i EU, nije obavezan, već opcion. Njihovo pravo da biraju koga će da puštaju bez papira, a koga će da drndaju.sebekkg napisao:Meni samo nije jasno po kom zakonu su oni dobili pravo da fizički očitavaju otiske stranim državljanima bez dokaza o bilo kakvom počinjenom krivičnom delu. Ne znam za vas ali meni je ovo više nego strašno, a vidim da se niko ne buni. Izgleda da su nas lepo indoktrinirali sa koronom.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Cemu onda pasos ako traze sve zivo i nije im dovoljno to sto vide ispred sebe.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Prosto, važi za nosioce pasoša tzv. "trećih zemalja", tj. zemalja koje nisu EU ali im ne treba viza za boravak do 90 dana u pola godine. Isto kao ESTA.trojanac napisao: 15 Okt 2025, 17:59 Ko ima EU pasoš je oslobođen toga? Za USA sam popunjavao i to je 10 minuta posla online i neka sitna lova.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Hoće jednostavno da sebi olakšaju posao i da te automatski prate koliko ostaješ i kuda se krećeš.shandu90 napisao:Cemu onda pasos ako traze sve zivo i nije im dovoljno to sto vide ispred sebe.
To je vrlo zanimljiva stvar, jer za poslušne ljude i redovne ulaske ide ovakva procedura, a za ove "doktore" i "inženjere" po eu nema takvog sistema i zato baš lepo prolaze stanovnici tih zemalja osim Poljske.
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Zasto ti brines za "doktore" i "inzenjere"? To je problem ostalih zemalja. Makar ih registruju kada dodju po socijalu. A sto se tice poslusnih i postenih, e pa zbog njih se i uvodi. Posto su posteni i poslusni cepali pasose, prali ih u ves masinama, podmicivali carinike da ne lupe pecat i tome sl. Tako da me cudi sto ranije nisu stali tome na put. Da budem iskren. I eto odgovora zasto "papir" tj pasos vise nije dovoljan.
Mada mene vise zanima zasto smo jedna od svega 5 zemalja u srcu Evrope koja ceka satima na prelazak granicnog prelaza. Uskoro samo skupina od samo 4. Lepo drustvo.
Mada mene vise zanima zasto smo jedna od svega 5 zemalja u srcu Evrope koja ceka satima na prelazak granicnog prelaza. Uskoro samo skupina od samo 4. Lepo drustvo.
Dobro veče
U poljskoj se u zadnje dve godine doselilo skoro 2 miliona ukrajinaca. Jel to ok jer su oni beli ili sta?
Srbija, BiH, Crna Gora, S. Makedonija, Albanija i Moldavija. Samo u Evropi 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
CG jos malo. Do 2028..
Kakav ce to udar da bude kada ni u bratsku GR ni u bratsku CG ne mozes bez zahteva.
Kakav ce to udar da bude kada ni u bratsku GR ni u bratsku CG ne mozes bez zahteva.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
O.K je jer za razliku od ovih sa Bliskog istoka ne prave probleme, žele da se uklope (asimiliraju) u društvo, lako im to polazi za rukom i vredni su, hoće da rade (generalno govoreći, naravno). Poljska kao i svaka država ima puno pravo da odluči koga će primiti a koga ne. Jednostavno niko ne želi probleme (a mnogi ih po Evropi odavno imaju zbog loše imigracione "politike").ftj napisao: 16 Okt 2025, 08:37 U poljskoj se u zadnje dve godine doselilo skoro 2 miliona ukrajinaca. Jel to ok jer su oni beli ili sta?
Poslednja izmena od Saša u 16 Okt 2025, 08:43, izmenjeno 1 put ukupno.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Svaki put ti stave pasoš na skener, i još je naš biometrijski. Zašto to nije bilo dovoljno da se radi provera za 90 dana?
Nisu imali centralnu bazu, sada to prave.